|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Acer Aspire 6530G BSOD-ovi
Pozdrav! Ovako, frend ima problema s gore navedenim laptopom. Kako mi veli, počeli su mu se javljat bluescreenovi, nakon kojih bi se laptop restartao. Prvo što je probao je bio formatiranje i instaliranje novih windowsa. Probali smo i sa osmicom i sa sedmicom. Međutim, ni to nije popravilo stvar. Onda sam u Everestu provjerio temperature i pokrenuo onaj System Stability Test, i procesor nije prelazio 80-85°C, a grafička je na oko 60-70°C. Rastavio sam ga i skužio da je on nanio užasno puno paste, čak i tamo di trebaju ić thermal padovi, pa sam ja stavio paste na procesor kolko treba, i na grafički čip i karticu thermal padove od 1mm. Procesor nakon toga nije prelazio 70°C, ali temperature grafičke se nisu promijenile nešto. Updateao sam sve drivere i skinuo i instalirao zadnji BIOS, ali se ništa nije promijenilo. BSOD-ovi se javljaju nasumično, nekad pri dizanju Windowsa, nekad pri radu, nekad samo pri stajanju, nekad nakon par minuta, nekad nakon sat vremena. Preko BlueScreenView-a sam napravio report nekih BSOD-ova i prebacio u .jpg: ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
0x124 obicno javlja hardware grešku. Sad da li je zbog lošeg drivera ili je nešto drugo riknulo tek treba utvrdit. Provjeri sa frendom da li je spajao šta novo na laptop, pa mozda driveri nisu kompatibilni sa windowsima, pogledaj system restore, možda ti tu što pomogne. A ovaj ntskrnl.exe je sistemski file od windowsa. Moguće je također da je radio windows update pa da se tu nešto zeznulo. U tom slučaju probaj napravit repair ako imaš instalacijski windows dvd. Ja imam isti problem zbog non compatible drivera od wireless kartice, pa mi isto tu i tamo izbaci tu grešku. Al s obzirom da sam lijen ju zamijenit ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Našao sam na jednom forumu da je lik riješio stvar nakon što je maknuo Nvidia HD audio drivers jer se vole klati sa Realtekovim.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|