|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
(riješeno) Problem hdd ili windows.neznam ni sam:)
Ovakva je situacija. Prijatelj mi je dao svoj komp da vidim zasto mu ne moze bootat se. Problem je bio 'windows could not start because the following file is missing or corrupt :system32\drivers\pci.sys. Win xp je bio Pokusao sam nakon toga stavit windows 7 cd da formatiram hdd i instaliram novi windows ali nije islo... Onda sam mislim gresku napravio,a to je da sam spojio njegov hdd na svoj komp i formatirao ga. Nakon toga sam vratio ga u njegovu kutiuu i probao instalirat win7 al sad mi izbacuje bootmgr error,press ctrl alt delete...probqo par puta uvik isto... Ima li sugestija sto da napravim? Da formatitam hdd na svom kompu ponovo?ima li neka posebna vrsta formatiranja hdd da na njega mogu stavit windows...svaka pomoc dobro dosla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Stric ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
Znaci spojit taj formatirani hdd(ntfs) na njegov komp, na svome napravit butabilni (mini tool)cd i stavit u njegov komp i dalje llsve ovo navedeno...probat cu pa javim ishod... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
najbolje ti je da skines hiren cd, on ima u sebi mnoštvo alata, pa za ubuduće da imaš, ima i za fix svakakvih errora odma na home screenu btw nevaljal ram zna često radit čudne greške, neće tu bootmgr error, ali pri instalaciji zna izbacivat neobične greške(xp zna pisat da nemože pročitat file sa cda, 7. zna 0x0000008c ja mislim ili takve) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Kao što i OuttaControl kaže: prvo hiren, a onda sve ostalo. Znači hiren boot cd spržit i fino testirat HDD proizvođačevim alatom i memoriju memtestom. Ovisno o memoriji i sumljivom ponašanju računala obično biram između ta 2 koji će se prvi vrtit, al na kraju testiram i memoriju i hdd :P. I to obavezno kad mi dođe računalo koje odjednom počne čudno ponašat. Tek nakon što potvrdim da su memorija i hdd u redu ite reinstalacija OS.a ili testiranje iz istog ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Rijesija. Prvo sa. HDD low level format napravija, pa proba instalaciju XPa i izbaciva je error upravo koji se spominje dva posta prije...malo googla i nasa da ram jebe i na blef izvuka jedan ram i instalacija normalno prosla. Izmedu ostalog napravija sam hiren bootable cd za ubuduce. Hvala svima na savjetima i pomoci. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|