|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2013
|
![]() nedavno sam rastavio komp da ga očistim od prašine te ga ponovo složio i nakon toga nemogu uči u bios-e javlja mi : CMOS settings Wrong CMOS Date/Time Not Set Chassis intruded! Fatal Error Sistem Halted. probao sa reset(iskopčati matičnu iz struje,izvaditi bateriju,prebaciti jumper sa 1 i 2 na 2 i 3 ostaviti 20 sec nakon toga vratiti jumper u 1 i 2 vratiti bateriju i opet isto . ![]() molim vas pomagajte nikako da uđem u bios ako netko zna što da uradim pomagajte ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: sarancici. 10.03.2013. u 23:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
najbolje da sve povadis vanka opet pa spojis na stolu. mislim da je negdje greska u sastavljanju nazad, jer je najcesce u tome stvar. drugo, pogledaj da li ti ploca ima nesto tipa CHA_DET. ako ima, promjeni mjesto jumpera. trece sto sam nabrzinu nasao je da drzis kod paljenja stisnut gumb 15 sekundi, pa pustis. dakle, ne samo stisnuti i pustiti, nego stisnuti i drzati 15 sekundi, pa pustiti. inace, to je samo kod asusa ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
sve napravio i ništa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
chassis intruded? a da nemas mozda onaj glupi senzor (switch) za otvoreno kuciste. imas negdje u biosu opciju za iskljucivanje te zastite...mozda |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Da ti nije slucajno kod ciscenja ispao jumper (Chassis intrusion connector)? Gledam u manualu ploce i vidim da postoji jumper (dobio plocu sa opisom kao i tvoj, stavio jumper i ploca radila bez problema).
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
probaj ovo: skini bateriju i "napni" one limiće za + i - tako da bi jače imali kotakt sa baterijom |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
bit će da je ploča "dobila", traži drugu |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
Otkopčaj sve osim proca, rama i grafe, kablove izvadi na ploči... Izvadi bateriju koja "pamti" postavke biosa (2032)... Dok je baterija vani par puta stisni tipku za paljenje compa... Stavi novu bateriju koja "pamti" postavke biosa (2032) ili izmjeri multimetrom napon da li je ova OK... Chassis intrusion ne bi smio imati veze kod ulaska u bios... da li ti je dobro spojena tipkovnica? Koja tipkovnica PS2 ili USB? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |