Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.02.2013., 12:04   #1
Take
bliss_zg - take, muljanje na tržnici

Datum registracije: Oct 2011
Software za ured

Pozdrav,

mozete li mi preporuciti neku tvrtku koja se bavi izradom softwarea za ured? Trebam obrazac ponude, racuna, evidenciju repromaterijala itd, fiskalnu blagajnu.

Tvrtka Tomsoft je neodgovorna i vec 3 dana smo zakazali dogovor za prezentaciju i nitko ne dolazi. Prvi dan je nesto iskrsnulo, drugi dan opet. Uopce nisu javili da ce netko kasniti ili nece doci, neodgovorno totalno.

Ocito imaju previse posla.
Take je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2013., 14:36   #2
ivo_k
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
SAP business by design.
e sad, koliko SAP kosta i jel uopce dostupan kod nas to ne znam.

ili mozes ici s nekim rjesenjem na androidu, sto manje servera, pc-a i licenci to bolje.
ivo_k je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.03.2013., 14:47   #3
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor ivo_k Pregled postova
SAP business by design.
e sad, koliko SAP kosta i jel uopce dostupan kod nas to ne znam.

ili mozes ici s nekim rjesenjem na androidu, sto manje servera, pc-a i licenci to bolje.
SAP?!?
Ako čovjek ima za potrošiti milijune na hardver i licence te mjesece razvoja te godinu dvije za uvođenje...
Staro 04.03.2013., 15:55   #4
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
SAP je dostupan ali to je malo veći zalogaj i za velike firme. Mi smo ga polako uvodili cijelu 2009. godinu i još ga sređujemo. Licence su skupe za popi**it, potrebno nekoliko servera samo za opsluživanje SAP sustava, trebaš stalnu vezu na net, to jest, tunel samo za SAP, sistem je dosta zatvoren i treba puno prilagodbe i od strane dobavljača, moraš (trebao bi) standardizirati računala i printere......

Ako ne vrtiš milijune mjesečno i ako ti ne treba trošak da smanjiš dobit, bjež od SAP-a, Baan-a i ostalih ERP-ova.

Trebaš dati malo više podataka jer, iz navedenog, dosta ti je i access .
Staro 04.03.2013., 20:46   #5
ivo_k
Registered User
Moj komp

ja govorim za business by design - inacica u cloudu za male i srednje firme iliti SMB.
obzirom da nije dao vise informacija, preporucio sam ono najbolje
Staro 04.03.2013., 21:20   #6
IvanVk
Registered User

IvanVk's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor Take Pregled postova
Pozdrav,

mozete li mi preporuciti neku tvrtku koja se bavi izradom softwarea za ured? Trebam obrazac ponude, racuna, evidenciju repromaterijala itd, fiskalnu blagajnu.

Tvrtka Tomsoft je neodgovorna i vec 3 dana smo zakazali dogovor za prezentaciju i nitko ne dolazi. Prvi dan je nesto iskrsnulo, drugi dan opet. Uopce nisu javili da ce netko kasniti ili nece doci, neodgovorno totalno.

Ocito imaju previse posla.
Ovo zadnje je interesantno "previse posla"
"Ozbiljna" tvrtka sebi to ne smije dozvoliti, ako je previše posla ima nezaposlenih informatičara/programera na HZZ-u.
Kada sam vidio "support 24/7" pitam se kakav je kada niste ništa realizirali u 3 dana. A fiskalna blagajna, negdje sam već vidio ponude za to na google oglasima.

Ne znam koliko je velika firma i koliko ljudi se bavi na poslovima za koje tražiš software, ali iskusan programer ti u Accessu može odraditi jedan dio stvari (ponude, računi, repromaterijal) bez da ga cimaš 24/7.
Ako je manja firma, to se može raditi i u Excelu uz dobru organizaciju.

Pogledaj KONTO
IvanVk je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2013., 17:07   #7
Take

Ne trebaju mi neki skupi softveri, cloud rjesenja itd.
Realno sve kaj radimo da se odradit u Excelu, Wordu itd, ali jednostavno zahtjeva previse vremena.

Jos jedna stvar je kada zaposlimo novu osobu u uredu nema gotovih spranci za pisanje stavki nego sve mora ucit ispocetka.

Treba nam neko jednostavno rjesenje za pisanje ponuda, vodenje repromaterijala, racuna + fiskalna blagajna (od 1.7.)

Tomsoft sam dobio na preporuku bas za te stvari, da vec imaju ukomponirano sve to skupa, ali ocito nista od njih.

Jednostavno bi htjeli ubrzat taj citav postupak, sve skupa povezat u bazu, recimo da pri ispisu racuna on odma ode na spisak dugovanja, pa se jednostavnim klikom oznaci da je placen itd.

To se sada radi u Excelu, pa kada napises racun, ides u tablicu pa dodajes racun, pa nakon nekog vremena radis evidenciju dugovanja pa sve opet prolazis itd.

Vidim ova tvrtka Konto je u Pozegi i Varazdinu, ne znam koliko ce biti zainteresirani za dolazak u Zagreb na prezentaciju.
Staro 05.03.2013., 23:55   #8
ivo_k
Registered User
Moj komp

ne kuzim zasto onda pitas kad planirate i dalje raditi na isti nacin kao prije 10-20 godina...

postoji masu nacina da se takve stvari rade puno efikasnije u google appsima, bilo kroz gotove aplikacije bilo kroz custom workflow.
Staro 06.03.2013., 09:40   #9
Take

Citiraj:
Autor ivo_k Pregled postova
ne kuzim zasto onda pitas kad planirate i dalje raditi na isti nacin kao prije 10-20 godina...

postoji masu nacina da se takve stvari rade puno efikasnije u google appsima, bilo kroz gotove aplikacije bilo kroz custom workflow.
Ne kuzim ni ja zasto si se onda imao potrebu javit, jer nisam trazio preporuku kako i sta raditi.
Nego sam trazio preporuku firme koja se bavi sa time, IvanVK je dobro shvatio poantu cijele price i u tom stilu je preporucio.
Staro 06.03.2013., 11:44   #10
ivo_k
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Take Pregled postova
Ne kuzim ni ja zasto si se onda imao potrebu javit, jer nisam trazio preporuku kako i sta raditi.
Nego sam trazio preporuku firme koja se bavi sa time, IvanVK je dobro shvatio poantu cijele price i u tom stilu je preporucio.
iz altruistickih pobuda da se hrvatske firme moderniziraju i efikasnije posluju kako bi nam svima bilo bolje.
ispricavam se.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.03.2013., 16:21   #11
Xenon
Banned

Datum registracije: Oct 2005
ja imam pupilu odnosno synesis javiš im se mailom i sve dogovoriš preko maila i telefona. Uplatiš preuzmeš program s neta dobiš licencnu datoteku i nakon što podesiš parametre počneš radit ...
Xenon je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno