|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2013
|
![]() Pozdrav! Imao sam dilemu gdje otvorit temu, ako sam fulao, unaprijed se ispricavam... Da skratim, imam Acera Aspire 5750ZG sa HM65 chipsetom, intel B950 proc. Palo mi je na pamet da si nabavim neki jaci tipa i5-24xxM/25xxM za taj chipset, ali nisam bas upoznat s ovisnosti "jaci proc - bolje hladjenje", niti gdje bih potrebna sredstva mogao nabavit. Ako netko zna sto da ucinim, bio bih veoma zahvalan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zapitaj se je li ti bolji proc baš neophodan pa tek onda kreni u nabavu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Hlađenje koje imaš unutra sigurno ne bi izdržalo i5. Neki slabiji i3 vjerojanto bi, ali i5 vrlo teško. Sve u svemu, neisplativo jer sa i3 nećeš dobiti neki ogromni boost. Dodamo li formuli da se radi o Aceru koji voli krepavati taman nakon isteka tvorničke garancije, neisplativost je još veća. Ako baš želiš jači proc, prodaj tog Acera i kupi drugi laptop.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Sve matične ploče i dizajn hlađenja je isti u istoj seriji laptopa(bar do sada) pa najsigurnije ti je pogledati koje su procesore ugrađivali u tu seriju. http://www.cpu-world.com/CPUs/Pentiu...le%20B950.html Usporedi s tablicom kompatibilnih procesora ali drži se tdp-a od 35W jer u protivnom ćeš imati problema s pregrijavanjem a moguće i stabilnosti sistema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2013
|
Hvala vam ![]() |
![]() |
![]() |
|
|