|
![]() |
#1 |
...
Datum registracije: Dec 2002
|
Koja nForce4 ultra ploca?
Pozdrav! Koju biste nForce4 ultra plocu preporucili? Abit, Asus, nesto trece? Stabilnost mi je bitna prije svega. Overclockiranje odmah nakon nje. ![]() Planiram jedan Athlon 64 (Venice) i 1 GB RAM-a. I jos jedna dilema: 2x512 MB ili 1x1GB? Hvala!
![]() |
#2 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
onda ti je najbolji pak izbor dfi...(al to nije ploca za pocetnika) ![]() a ako imas recimo 800 kuna dfi dagf ili malo pricekaj da infiniti dode u rvata(slicno dagf) sretno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
...
|
Citiraj:
![]() SLI mi ne treba niti ce mi ikad trebati, to je sigurno. Cijena nije toliki problem. Nije da mi se placa previse, ali to bi me trebalo sluziti nekoliko godina (nisam od onih koji mijenjaju ploce svako malo ako ne moraju ![]() Mario. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
the luda ribetna
|
onda si uzmi dfi ultra-d i modaj ju u sli...ko zna mozda ti zatreba? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
moj prijedlog nova abit an8 ultra ili asus a8n-sli premium (je sli, ali odlično riješenje hlađenja čipseta kao i abit). iako volim asus u zadnje vrijeme sve više mi se sviđa abit pogotovo ova s q-otesom.
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
![]() dfi = najstabilniji...a chipset problem na dfiu se sredi bez frke... @jelc daj gore u svoj post upisi kako rijesit chipset temeraturu...iltii sli fora |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
IMHO ovo su dvije odlicne ploce no ja bi ih, zbog par sitnica, ipak ovako poredao: 1. DFI Ultra-d 2. Abit an8 Ultra Dakle uzmi DFI. Sta se tice Asusa ispocetka je bilo problema s njihovim plocama sad se stvar dramaticno poboljsala no ipak, IMO, nisu dorasle ovim dvjema... Sto se tice memorije ako mislis uskoro kupovati jos 1Gb memorije onda uzmi jedan modul od 1Gb u protivnom pucaj na 2x512Mb (corsair,ocz...) sto ti je, trenutno, dovoljno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
čovjek je rekao da mu je najbitnija stabilnost zato sam i savjetova asus jer ih susrećem svaki dan. a za memu savjetujem dva modula od 512, jer će bolje radit (brže).
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
...
|
Citiraj:
O kojem se tocno chipset problemu radi? Mario. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Moderator
|
Citiraj:
Eto, to je, po mom iskustvu, u biti jedina zamjerka(ako je tako uopce mozemo i nazvati) ovoj ploci... Odredeni problemi s memorijom i ekstremnim oc-om zbog kojih neki kazu da je ova ploca nestabilna ![]() @srkyno1 Budimo realni ako neces oc-ati onda su i Abit ,DFI,Gigabyte, Asus, MSI (u biti gotovo sve nForce4 Ultra ploce renomiranih proizvodaca) prilicno stabilne! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
...
|
Citiraj:
Nego, zvuk na ploci mi se ne cini nesto kvalitetan. Mozda metnem staru live 5.1 unutra. I imam jos tv karticu sto se PCI djidja tice.. Steta sto nema jos jedan PCI utor, tek da se nadje. Mada mislim da mi nece toliko faliti. ![]() Mario. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2005
|
Ako nekome bas i nije overclock vazan,ne misli u bliskoj buducnosti overclockat,koju onda maticnu preporucujete?Cijena nije vazna... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2005
|
Znaci dfi se ne isplati uzimat ako ne mislis overclockat?odnosno te abitove su bolje od dfi ako iskljucimo mogucnosti overclockiranja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
ja bi onda uzeo fat! ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Moderator
|
Citiraj:
DFI je stabilna ploca sa ogromnim oc potencijalom i mogucnostima te velikom podrskom. Uostalom imas sticky o DFI koji mozes pogledati kliknes li OVDJE Oba dvije su odlicne ploce, a ako neces oc-ati u obzir dolaze i Asus i MSI(koja na nekim plocama ima i tvornicki oc podesenim BIOS-om)... Kao sta sam i u svom prvom postu napisao nevazno o oc-u moj izbor bi bio: 1. DFI 2. Abit |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|