|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Problem - eMachines e640
Pozdrav svima, dobio sam od kolege dotični laptop jer nije radio. Sve što mi je rekao o kvaru jest da je laptop jednom uspio upaliti, a jednom nije itd. Zadnje što je bilo jest da je ekran laptopa malo "jače" zaklopio i otad ekran nije radio. Ono što sam ja provjerio jest RAM-e i disk, i to zamjenom sa ispravnima, te sam laptop spojio sa vanjskim monitorom na vga port i svejedno nije bilo slike,u oba slučaja, te nemogu naravno niti u BIOS ući niti išta napraviti. Isto tako sam pokušao sa opcijom pražnjenja laptopa od ostataka napona držanjem power btn-a 60 sec i ništa. Gledao sam na ovom forumu za slične modele probleme ali nisam naišao na takav. Ono što sam čitao po netu jest da je moguće da je ošla matična i/ili proc, a možda je samo otišao ekran i treba zamjeniti novi. Zanima me na koji još način mogu testirati komponente bez da odem u servis ili imam opremu od servisa te da barem pronađem uzrok problema pa ocjenim dal se isplati popravljati... Unaprijed se zahvaljujem na pomoći ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako ne daje sliku na vanjski monitor, onda je vjerojatno do grafičke. Ako grafika nije integrirana na ploču (trebali bi znati točan model laptopa), onda se ona može zamijeniti drugom skinutom isključivo iz drugog Acer laptopa. Ako je integrirana, moraš zamijeniti cijelu matičnu ili napraviti tzv. reball. U slučaju da ima važeću garanciju, neka ga novi na reklamaciju.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ovako, točan model laptopa je e640-P322G25Mn, a grafička je ATI Mobility Radeon HD 4250 i integrirana je na matičnoj. Nisam ga otvarao fizički još jer nije imalo smisla nakon što sam napravio taj test sa vanjskim monitorom. Laptopu je istekla garancija nazalost. Kolko vidim, matična bi došla sigurno oko 500kn, i više; ispravite me ak griješim. Je li se isplati ulagati u to ili je dead-end? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
EDIT: Preskočio sam dio da nemaš garu, sry ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Hvala za vaše vrijeme i odgovore... ![]() morat cu onda odlučiti za to jos ovisno o cijeni, možda mi se posreči pa nadem nes underpriced ![]() Još samo se treba odlučiti dal sa ebaya odnosno naručiti ili nač negdje ovdje neku... pitanje dana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Matična 500kn? Ne znam gdje gledaš jer je obično bar 2.000kn. Za 500kn ne možeš napraviti ni reball kod Alvina.
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() mozda potegnut kakvu vezu u servisu, ili potrazit rabljenu... sve mi se cini kak bu oso na groblje laptopa... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Kontaktiraj Alvina. On može napraviti reball pa dok traje traje. Mislim da daje garu 6 mjeseci za svoj rad.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|