|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Sigurnost ISP-a
Već duže vrijeme koristim bežični internet i zadovoljan sam istim, da sad ne dajem reklamu. Čudno mi je sljedeće. Kad ukucam My IP naravno dobijem IP. E sad kad taj rang adresa ukucam u IP skener on mi izbaci pod Name original prezime i ime korisnika, te tako praktično vidim sve i jednog korisnika. Također im odmah vidim i ruter-antenu preko kojeg bih mogao ući u LAN korisnika. Koliko vidim ovaj sistem Air Os je probijen, te me interesuje je li normalno da pišu imena prlikom skeniranja , ili samo ja vidim iz svoje mreže. Pokušajte vi ukucati npr 178.20.20.xx. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
Kad probam ići na taj IP traži me username i pass od AirOs. Tako da mislim da ne mogu svi vidjeti to (naravno bez username i password).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: begi. 10.01.2013. u 18:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Pa malo to istrazi, i posalji im mail da imaju sigurnosnih propusta na mrezi i da ces za određenu naknadu to sloziti. Ja sam bio u jednom isp u Mostaru koji mi je pokazao pozamasnu kolekciju koju mogu vidjeti samo interno korisnici. Sto je u slucaju bw dobro, jer se ne skida iz vana, al s pravne strane bas i nije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Ovo je propust jer je izgleda management od modema otvoren prema WANu umjesto samo prema LANu. Konfiguraciji se po defaultu ne bi smjelo pristupiti iz vanjske mreže, a ovdje se može. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|