|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
PC za multimediju ?
Dobio sam stariji HP računar, pa ne znam što bih s njim. Da ga prodam, to je malo novaca, a sviđa mi se što je tih i što se malo grije. Razmišljam da ga koristim kao multimedijski PC. Pitanje, da li će se moći gledati film 720p bez trzanja s trenutnom konfiguracijom? Procesor 3,0 (Preskot), memorija 1Gb, grafika http://www.nvidia.com/docs/IO/40049/..._datasheet.pdf s tim da trenutno nemam adapter DMS-59 na vga ili HDMI. Napomena: memorija se može proširiti, a također ima slobodan slot za grafičku PCI Express 16x. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
vrtit ce to bez po' frke filmove sa harda, tj od bilo kuda osim mozda sa neta (flash). ali iskreno - najbolja solucija je staviti nekakvu atijevku tipa 2600 pro ili xt, ili 3450/3650, milina kompic za HTPC.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Koji je model ploce, cipset bar, jer taj preskot je prelos, previse se grije i slab je.. Ako moze ici bilo kakav dualcore(neki stariji conroe od C2D 2160-6750) bilo bi super(za 150-300 kn) i dovoljno za HD uz neku grafu tipa 2600XT-4670.. A mozda mozes i ovu grafu ostavit..
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Što se tiče grijanja kod korištenja interneta (sa integralnom vga) pokazuje cpu 35-38 celzijusa s 1990 rpm.(sandra 64) @Burko Nije problem uzeti vga, ali je ova dosta plitka, + ima pasivni hladnjak, a adapter u Protisu nije više od 100 kn, pa bi vrijedilo isprobati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Malo je preopcenito.. Kad budes kod kompa pogledaj model ploce preko everesta.. Meni osobno 1990 rpm je previse i ja to cujem i smeta mi, bio to hp komp ili neki kineski srot.. Ako je tebi to ok, ostavi si, neznam kakva je tocno grafa, mozda moze vrtit hd film.. Ako je grafa slaba, cpu ce probat sam vrtit, a sumnjam da je P4 dovoljan za HD.. Sto reci, probaj naci neki HD film i pusti ![]()
![]() |
#6 |
Premium
|
Evo otprilike šta sam zaključio uz vašu pomoć- Grafička je kao sa slike, s tim da je tip PCI Express x1. Problem sa drugim grafama je što trebaju biti malih dimenzija (visina od slota cca 6cm radi poklopca kućišta). Pošto film mogu pustiti preko usb Alma 2250 (radi odlično), onda ću samo nabaviti prelaz sa grafe na 2 vga, te se javim s rezultatima. Hvala na mišljenjima i sugestijama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Osobni opis - pitaj me
|
720p i 1080p nije isto. 720p ce vrtiti bez ikakve muke komp, sa programom tipa KMplayer ili VLC. kako znam? pa jebiga, celeroni su mi vrtili jer sam pokusavao sa svakakvim kompovima, a iole upuceniji znaju kolika je razlika izmedu celera i pentiuma. uglavnom, to ovaj peskot vrti ko' iz one stvari ![]() drugo. u ovom opisu koji si dao pise: Graphics Bus PCI Express x16. dakle, ti imas ocito jedan koji je x16, te jedan x1. zasto pobogu gurati x1, ista kombinirati. trece. plitko znaci low profile. tj, trebas graficku koja je "niza". ili jednostavnije, nova koja ce raditi ko' bebica - XFX HD5450 1GB DDR3, HDMI, DVI, VGA, DX11, low profile. ali ti opet napominjem, mozes naci polovno rjesenje za duplo manje para. ja sam sebi uzeo za HTPC upravo HD3450, low profile + normal (isto kao ova sa slike), fora je sto skines ovaj "normalni" i stavis low lim. uglavnom, par minuta posla......... i onda vrtis sve preko HDMI-ja, imas zvuk stani-pani, vrti fullHD filmove.......... milina.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
@Burko Bio si u pravu ovo radi kao ludo ![]() Donio računar spojio na TV, Grafika je Intel GMA 900, što je interesantno nisu skinuti grafićki drajveri. Stavim rezoluciju 1280x1024 i pogledam par spotova formata MP4 720p bez problema preko mislim clasic playera. Koliko vidim ovo neće trebati ništa posebno dograđivati. Pogledam temperature: CPU 47, Sistem 33C, s tendencijom pada dok je na leru. Ovo je za nepovjerovati, večeras ga malo utegnem s drajverima i ostalo, biti će super PC. Osjetno brži od laptopa 2,5 mobile Barton. Inaće se radi o modelu HP Compaq dc7100sff(PC923A), to mu je i naziv MB. Još jedino neznam koji je sokeet preskot 3,0 (530). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Osobni opis - pitaj me
|
preskot, ako je 530, to je 775 socket. no najvjerovatnije sa ddr1 ramom, dobra stvar je sto ide pci x16, a ne agp ![]() no, imam ti samo jedan prijedlog: ako spajas na plazmu ili lcd, definitivno se makni sa VGA konekcije i predi na HDMI ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Skinuo drajvere od integrisane VGA, te postavio rezoluciju 1360x768. Nemam primjedbi na sliku, ali ako kažeš da će biti bolje sa HDMI, prijedlog se usvaja. Upravo se javljam sa njega, još kasnije nabavim bežićnu tastaturu i miša i to je to. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Osobni opis - pitaj me
|
kad ti kazem, barem je kod mene (isto hdready, 1366x768 preko VGA ulaza) kad sam presao na HDMI....... slika ono, ozivjela ![]() jedino sto ce ti biti mozda problem velicina ikona, ako imas W7 kao OS. sa XP-om je bolje vizualno stanje, jer ikone nisu toliko glomazne....... no, posto ja koristim samo i jedino kao HTPC ovaj komp sto je u dnevnoj, imam my computer i smece na desktopu, mozda FF ako bas hocu nesto pogledati na netu, spojim vanjski HDD i play........ i da, definitivno preporuka za KMplayer. vjeruj (po koji put), osobno najbolji player sa najboljim codecima za sve zivo i nezivo sto se video materijala tice. ok, upada u tu pricu i VLC, ali KMplayer mi je ljepsi. plus, ja imam obojicu instalirane ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Minimalni resursi PC za 720p i 1080p-iskustva.
Kao što naslov kaže interesuje me minimalna konfiguracija za nesmetano gledanje npr. filma. Osim procesora, memorije i VGA navesti i ostale bitne faktore. Ovo iz razloga što sam uspio upogonit stare PC-e za rad sa 720p, a interesuje me koje polovnjače bi mogle tjerati 1080p. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Google: Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 05.01.2013. u 22:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Možda se nisam dobro izrazio, mene interesuje 1280x768 (1280x720), a ne navedena, te 1900x1080(što se tiče ove, nemam još ful hd tv, ali možda bude uskoro). Također mislim na najčešće formate (mp4), te navesti player ako ima razlike. I dobro si pogodio, radi se o xp-u na oba računala, a vjerovatno bi i vrsta memorije trebala uticati na rezultat. Ja sam inače uspio, iz više pokušaja pustiti preko KM playera 1280x800: Amd Barton mobile 2500+ i 1Gb stare memorije(266) i grafička 64Mb. Mislim da je tu negdje granica. Zadnje izmijenjeno od: begi. 06.01.2013. u 00:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Bog zna što ti sad hoćeš. 720p rezolucija je 1280 x 720. 1080 p rezolucija je 1920 x 1080. Gore imaš navedene konfe za oboje. Al opet, nije isto hoćeš li pusti neki jify 720 p od 700 MB ili ćeš neki 720 p visoke kvalitete od 8 GB. Mislim da bi se barton gušio s ovim zadnjim.
Zadnje izmijenjeno od: fanATIk. 06.01.2013. u 10:17. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|