|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Powermac Gi7
Pretpostavka 1. biti će završen 2. biti će fenomenalan Uvod Nekoliko stvari mi pada na pamet kad pomislim na čisti mod ( čisti as in clean ). Pažnja detaljima, linije koje ne žrtvuju formu i funkcionalnost te atraktivan dizajn. Zapravo kad razmislim na pamet mi pada Powermac G5. Kako je moje dosadašnje kučište zapravo bila plexi ploča na zidu na kojoj su se nalazile komponente a ispod stola se moj workhorse, odnosno late 2004 Powermac G5 dual 1,8 Ghz ubrzo se rodila ideja o simbiozi. Naravno, mnogi će na ovo uvrijeđeno okrenuti noseve a mnogi će i prigovarati. No budimo realni. Powermac G5 kučište je poprilično čisto li atraktivno no sam G5 više nije toliko jak te treba upgrade ( a tu se nalazi core i7 odmah nadohvat ruke ![]() Mogao sam uzeti Silverstone FT02 ili Coolermaster Cosmos S ili pak Lian Li PC-A05B te ih lagano modati i mašinu prebaciti unutra. No to bi iziskivalo izdavanje novca ( kojeg i nemam pretjerano na bacanje ) dok mac stoji pod stolom i čeka nakupljajući prašinu. Hardveraj makni to! Amno nešto kaj Apple nevoli. * Ne radim gejming mašinu pa mi najnoviji i najjači hardveraj nije važan ni presudan. Radim funkcionalnu mašinu za svoje potrebe ** Planirani upgrade u skorije vrijeme Tko zna. I ovo se sve promjenilo.
Note to the AMD haters: nobody cares Zadnje izmijenjeno od: lutherus. 24.01.2013. u 12:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Korak 1. Powermac G5 izvađen ![]() ![]() pogled u unutrašnjost ![]() Ovaj pokrov od prozirne plastike me uvijek fasciniral. Must keep, definitivno. Mac odlazi na stol ![]() Operacija počinje ![]() ![]() manja gnjavaža sa šrafima ovukla čupanje CPU-a ![]() nakon malo pravljenja glupim shvatil da središnji šrafi zapravo ni nisu pričvršćeni te da laganim cimanjem CPU izlazi van ![]() oba vani ![]() i PSU vani ( ako netkome treba na prodaju je kao i mbo i cpu ) ![]() MBO vani, kučište napola prazno ![]() vrijeme je za kavu ![]() kučište raskomadano ![]() ![]() HDD rack ću iskoristiti, ostalo se baca Nakon mučenja sa išrafima i naravno psovanja Appla i Jobsa ( idalje mi Apple pie i Apple juice najdraži Apple proizvodi. Ok i iVar. ) ( išrafi su nestandardni šrafi koje voli koristiti Apple ) kočište je u svom početnom stadiju pred modanje ![]() ![]() ![]() jabuka mora dolje ![]() ![]() unitarnji kavez može na rezanje i brušenje Update uskoro.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
A gle, druga je stvar sto smo mi naviknuti da postojr samo metricki sarafi i sve. Nabavi si colov set pa ces vidjet da sve sjeda ko u kuminu
![]() |
#6 |
Premium
|
Nema potrebe. Svi šrafi su dolje a nastavak, odnosno rezanje ide nakon Nove godine. Ove šrafe kaj drže untarnji i zanjski kavez ću ionako zamjeniti sa običnim peterson 8 šrafićima dok ću njegove phipils šrafe upotrijebiti. Upotrijebil budem i one gumene nožice za montažu ventova.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Meni se jako sviđa kučiste,pravi primjer čistog dizajna.Svaka čast na projektu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
I je. G5 kučište je bez obzira na godine još uvijek atraktivno. Ni Mac Pro dizajnom ne odstupa daleko, dapaće samo su sitnice i bore popeglane. ŽInaće kad gledam unutarnji kavez u njemu vidim CM 690 ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Hoćeš li farbati onaj C dio,i ja sam G5 počeo uređivati. Dizajn mu je odličan,prije mi se i nije nešto posebno sviđao dok ga nisam vidio uživo, sretno sa projektom,uskoro ću i ja moj postaviti.
![]() |
#10 |
Premium
|
Hehehehe, to će biti iznenađenje.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
I ja sam stavio napajanje napred samo je umene drugačije okrenuto ,gdje će biti diskovi, sretno sretno sa izradom ![]()
![]() |
#18 |
Premium
|
![]() |
#19 |
Premium
|
![]() |
#20 |
Premium
|
Nakon kraćeg zastoja u projektu došlo je vrijeme za ponovno rezanje. Prvotni plan je bil mbo smjestiti raven style no od toga odustal, gore i dolje idu 2x 120 ventilatora a matičnu ću podignuti za par milimetara prema gore pa napajanje može ići straga jer prednje smješteno napajanje nije baš najbolja solucija. Unutrašnjost kučišta imam u planu presvući sa kožom ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Jan 2014
|
Izgleda puno bolje u ovoj crnoj nego u onoj geypple bijeloj |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium