|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2005
|
![]() Nedavno je netko pitao kako staviti vlastiti logo u neki film pa potaknut tim postom napisao sam ovaj tutorial. Sve opisano možete napraviti s Gordian Knotom (ovdje korišten 0.35) -Za početak dekriptirajte DVD pa otvorite GK zatim idite na Prepare the VOBs tu ćemo napraviti projektnu (.d2v) datoteku, obratite pažnju da vam pod Audio>Output Method bude Demux (AC3,MPA,DTS,AAC) nakon toga File>Save Project. Sada otvorite BeSweet da biste prebacili zvuk iz .ac3 u .mp3,Programs>Gordian Knot>Apps>BeSweet,otvorite projektnu datoteku (.d2v),postavite bitrate (optimalno 128kbps) pa klikajte na AC3 to MP3 i pričekajte da se transkodiranje završi. Obavezno zapamtite veličinu dobivenog .mp3 zvuka, jer će nam trebati pri izračunavanju bitratea za sliku. -Otvorite GK pa klikajte na karticu (Bitrate) u gornjem ljevom kutu, zatim idite na >open u donjem ljevom kutu i otvorite prethodno izrađenu .d2v datoteku. Sada će vam se pojaviti Preview prozor kojeg za sada minimizirate. Ovdje unesite potrebne podatke da biste izračunali bitrate za sliku. Pod Audio A označite Size i upišite veličinu dobivenog zvuka, pod Total File Size upišite željenu konačnu veličinu filma. Sada pogledajte koliki vam je bitrate >Average Bitrate te ga zapamtite. -Sada prelazimo na sljedeću karticu >Resolution >Input Resolution-označite PAL ili NTSC standard,najčešće je PAL >Input Pixel Aspect Ratio-16:9 , 4:3 ili neki drugi omjer slike, najčešće 16:9 >Crop(Before resize!)-klikajte samo na AUto Crop U polju Output Resolution nalazi se "klizač" čijim pomicanjem mjenjate rezoluciju. Kako mjenjate rezoluciju tako će se mjenjati broj pod Bits\(Pixel*Frame) obratite pozornost da on bude negdje između 0.22 i 0.27 -Sada ponovno otvorite Preview prozor koji ste minimizirali i klikajte na >Save & Encode pa još jedanput na Save & Encode >Save -Izađite iz GK-a a otvorite Virtual Dub Mod,Programs>Gordian Knot>Apps>VDM Sada otvorite datoteku koju ste prethodno spremili u Preview prozoru (.avs) nakon toga idite na Video>Filters>Add>Logo >Logo Image-ovdje izaberite što ćete staviti kao logo (ja sam ubacio neku ikonicu u Paint pa je spremio u .bmp,a s Irfanom dobivenu sličicu smanjio ili povećao) >Opacity-ovdje pomoću klizača određujete koliko će logo biti proziran >Justification-ovdje birate poziciju loga, ja stavim u gornji ljevi kut Kada ste sve podesili klikajte na Show Preview da vidite kako izgleda pa zatim OK. -Sada smo spremni za kodiranje videa, klikajte na Video>Compression pa izaberite codec-pretpostavljam DivX ili Xvid-podesite opcije na željene postavke i upišite bitrate koji ste zapamtili iz GK-a, ako kodirate u 2 prolaza prilikom spremanja videa označite Don't run this job now... pa kad spremite oba prolaza idite na File>Job Control pa pokrenite 1.prolaz -2. će se automatski. Ako radite 1 prolaz tada samo podesite codec na single pass i spremite video File>Save As -Kada je kodiranje završeno otvorite vaš film u VDM pa klikajte na Streams>Stream List>Add-sada ubacite zvuk koji ste prethodno transkodirali, prilikom učitavanja iskočit će vam prozor koji će vas pitati "...Do you still want to rewrite the header..."-klikajte na NO u suprotnom će vam zvuk i slika biti nesinkronizirani. Sada klikajte na OK pa na Video>Direct Stream Copy, pa File> Save As. -I to je to, nadam se da nisam nešto preskočio ili zaboravio, ako jesam nemojte zamjeriti. Puljo |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
Dobro si se potrudio, svaka čast. Ovo mi je nekako komplicirano. Već sam našao kako i to sa programom Blufftitler. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|