Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.11.2012., 10:13   #1
Veky.VGW
Premium
Moj komp

Veky.VGW's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Receiver i TV - dva pitanja (HDMI i daljinski)

Imam Pioneer Receiver VSX-820-K i Samsung TV 51E550 (oboje je novije generacije, receiver 2010, TV 2011).

1. Kad spojim TV i receiver preko HDMIa, prilikom gledanja TV programa, nemam zvuka na receiveru. Ako netko može objasniti u čemu je kvaka i kako to riješiti osim spajanjem optičkog kabla. I siguran sam da nije problem u TVu/receiveru jel sam prije imao tri godine stariji sistem i isiti problem.

2. Receiver ima mogućnost programiranja daljinskog, tj. da eliminiram daljinski od TVa. Kad radim sve po manualu (sastoji se od više koraka), na ekranu receivera nema nikakve promijene tako da uopce ne znam da li ispravno radim ili ne. Da li je to tako zamisljeno ili nesto krivo radim? To ce moc odgovoriti netko tko je to uspijesno napravio.

Manual se moze vidjeti na ovoj stranici, stranica 51:
http://www.pioneerelectronics.com/PU...vers/VSX-820-K
Staro 23.11.2012., 14:47   #2
ivo_k
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
Autor Veky.VGW Pregled postova
Imam Pioneer Receiver VSX-820-K i Samsung TV 51E550 (oboje je novije generacije, receiver 2010, TV 2011).

1. Kad spojim TV i receiver preko HDMIa, prilikom gledanja TV programa, nemam zvuka na receiveru. Ako netko može objasniti u čemu je kvaka i kako to riješiti osim spajanjem optičkog kabla. I siguran sam da nije problem u TVu/receiveru jel sam prije imao tri godine stariji sistem i isiti problem.
dvosmjerni prijenos zvuka je moguc tek od HDMI 1.4. znaci treba biti receiver HDMI out-> TV HDMI in
vidim receiver jest 1.4, provjeri je li i TV.
ako jest, onda je u postavkama negdje caka.
ivo_k je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno