|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2012
|
položaj napajanja
meni nije jasno za kučišta i napajanja, zar nije puno bolje da je napajanje dolje i kučište ima rupe na donjoj strani onda fino vuče zrak izvana, ako je napajanje gore vuči će zrak iz kučišta ? evo recimo kako je ovo sastavljeno: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=SsQNIP7cTYA ujedno dal zna netko koje je to kučište ? imaju li kučišta do nekih 400 kn kod nas takav cable managment ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Sve što vidiš u tom videu ima za kupit i kod nas! Takva kućišta koja ti želiš i spominješ su dostupna kod nas već dosta godina ![]() Kućište u videu je Coolermaster 690 II Lite. Do 400kn s takvim položajem imaš Coolermaster Elite 430, Sharkoon Rebel9 Pro a vjerujem i mnoga druga, samo treba potražiti malo. I nadam se da post nije neki troll xD
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
nije troll vec se ne kužim u to uopće tj- nisam pratio to nikad. problem je što bi ga trebalo kupiti u futura it, mislim da tih koje si nabrojao nema tamo. ima thermaltake-ovih i oni imaju taj položaj ali pitanje je koje od njih ima taj prostor iza matične za kabele i koje ima dust filter ispod napajanja. znači bolje je da je napajanje dolje ? jedino mi nema smisla oni u futuri kažu da oni svejedno okreću napajanje tako da je ventilator prema gore tj. da vuče zrak iz kučišta. ali naravno kaže da može okrenuti i prema dolje kako je u ovom videu ako ja tako hoću. kako je onda bolje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MiningMod
|
nema veze di ti je napajanje, ako kupujes kupi spire maverick i nemas brige ali ako je pod must da napajanje ide dolje uzmi si tt commander ili v3 ali nemaju oni rupe za kablove niti dust filtere...zato i jesu loša ![]() spire maverick i vozi! nemoj brinuti o glupostima! jer za sve bolje ti treba dosta love... Edit: mada sada vidim commander ima neke rupice za kablove ![]() Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 06.10.2012. u 13:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
oko 400 kn zato i pitam je li bolje da je dolje napajanje jer onda mi otpada maverick ima gore. taj prostor iza matične imaju dosta thermaltake ali pitanje je koliko je široko jer sam čitao reviewove i kao pišu za commander da nije baš najbolji cable management. imaju i dust filter commander ms-i ima ali ga navodno nije lako za maknuti i očistiti spacecraft ima 3, za neki fan, za hdd i za psu, ali opet na drugom reviewu piše da nije došao sa filterom ispod psu-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
neznam evo tu piše: http://www.techspot.com/products/cas...t-ps05b.24647/ Cons: No cable management, Dust filters very hard to remove, Just a single fan as standard Poor cooling (in stock form), Very restrictive filters, PSU fan filter inaccessible, Very little room behind mobo tray, Limited graphics room. + iznad kučišta mi je polica sa tastaturom pa mislim da nebi bilo mjesta za usb ukapčati. Treba mi kučište sa kontrolama sa strane, ne gore. šta kažete na razilke u cijena kabela za napajanje http://www.centro.hr/detalji_proizvo...4D10EDB3C.aspx 14 kn http://www.zagria.hr/product&product_id=41917 470 kn jesu li oni iste debljine ? Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 16.10.2012. u 11:28. Razlog: Dupli post |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kabel se dobije s napajanjem ako kućište nema vlastito napajanje.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
ne znam, uz ovo moje napajanje piše da ne dolazi kabel kada sam nosio stari komp kod poznanika da vidi da li se može osposobiti pokazao mi je neki kabel za napajanje i rekao vidiš ovaj je deblji pa me zanimalo da li stvarno postoje različitih debljina ali rekao bih da su ova dva gore isti |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Naravno da postoje razlike u kvadraturi kabla, no isti u velikoj većini slučajeva dolazi uz napajanje. Praktički uz sva kvalitetnija napajanja ćeš dobit i taj kabel. A ako nekto misli dat 470 kuna za mrežni euro kabel taj je puko ko kokica ![]() Nadam se da je ono zajeb i da je cifra 47 kuna a ne 470.
![]() |
#14 |
Banned
Datum registracije: Sep 2012
|
@petar može jedno pitanje? kupuješ li ti neku gotovu konfiguraciju ili sam sastavljaš? ili kupuješ samo kućište? i o kojem je napajanju uopće riječ. ako je to nekakav šrot šta dolazi s kućištem (tipa ms industrial) to izbjedavaj u širokom luku. I zašto baš u future uzimaš, možeš proći i jeftinije u nekom drugom dućanu |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
MiningMod
|
znaci ako kupuje napajanje imas odredjeni ducan samo za to? ako kupuje kučište imas neki drugi za to? kakve veze sto kupuje? mene sam zanima koji ducan bi mu ti preporučio ako ne futurait koja je jedna od boljih trgovina i jako je malo takvi, mog nabrojati na tri prsta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
pitao sam ovdje za konfiguraciju da mi preporuče. napajanje je XFX 80 450W PSU - EasyRail technology. gledao sam cijene na nabava.net, protis je najčešće bio na vrhu sa najnižim cijenama i ispalo bi sve skupa nekih 130 kn jeftinije kod njih, ali pošto se tu večinom linka na futuru i jako su mi blizu odlučio kod njih kupiti. sve u jednom dučanu jer nisam još nikada sam sklapao kučište pa da oni odmah i to naprave. mislim ne čini se komplicirano ali jednostavno mi se ne riskira sa tako skupim stvarčicama. nadam se da će oni to lijepo posložiti unutra i sakriti kablove da bude dobar protok zraka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
MiningMod
|
pa ne kuzim te cemu se onda brines i pitaš za debljinu kablova i planiras kupovati nesto sto ti ne treba i sto ces dobiti uz konfu? ne komplicirati...narucis,platiš i sve dobijes kako i treba...pali i vozi ![]() a dobar protok zraka ce biti sigurno ako uzmes kučište koje ima rupe za cable managment...naravno da se nece moci to dobro obaviti ako se uzme neki šroteks tipa msi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Moderator
|
ADM, H2 Shop, Instar, IQ centar (Microline), Magazin RS i sl. U glavnom neka ide tamo gdje ima dobru ponudu a da mu je blizu. Recimo ja idem prvenstveno u ADM jer mi je najbliži. Ako nema tamo gledam H2 Shop i Instar. Citiraj:
A vezano za navedeno napajanje uz njega dolazi naponski kabel. Valjda i neki certifikat dođe uz njega ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Banned
Datum registracije: Sep 2012
|
Tko ti je sastavljao konfiguraciju i za koje pare, pretpostavljam da nisi ti jer po postovima mi se čini da baš i nemaš nekog znanja (bez uvrede). Ako imaš volje reci koliko para imaš pa ti ljudi možda mogu pomoći da prođeš povoljnije i kvalitetnije. I trebaju li monitor i periferija biti uključeni u cijenu |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
njub
Datum registracije: Oct 2011
|
ovak imam zalman z9 plus i napajanje xfx 550W, sad kod zalmana kak da okrenem napajanje (upravo ga slazem). da fan bude okrenut prema dole il prema gore? ovak od ispod izgleda ak okrenem prema dole fan onda mi na ova rebra il kak bi to vec ide zrak. ak okrenem prema gore fan onda prema maticnoj, sad jel taj fan vuce il gura zrak (malo sam njub za to) |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
|
Ventilator na tom napajanju uvlači zrak u napajanje. Okreni ga tako da je ventilator na donjoj strani.
![]() |
#28 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ne bih rekao da to ima veze toliko sa povlačenjem zraka koliko sa normalnom konvekcijom i poboljšavanjem iste ![]() oke dr. koš sam sam sad, ali nekako gledam na svom kejsu da je pozitivni pritisak prema gore jer mi to ima smisla yebiga. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|