|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2004
|
MaxTV (t-comov router <-> wireless <-> reciver) ???
Da li je moguce spojiti maxtv bezicno sa reciverom na ovaj nacin: Recimo da imamo klasicni (niskoristi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Da, u Njemačkoj je pandan našem MaxTV-u bežičan i brzine su prilično veće (do 16 Mbit/s) i to za 50EUR mjesečno. Imaš u sticky objašnjeno na koji način možeš od ta 2 IPTV porta napraviti 2 'obična' LAN porta.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Mislim da bi se dalo složit, posto sam čuo da HDTV radi preko wirelessa bez problema a guta 18Mbit/s dok MaxTV bi trebo nekih 5Mbit/s.
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
duljina LAN kabela ?
imam simensov stari ADSL modem na kojega je prikljucen Cable/DSL router Linksys. od routera do mjesta gdje je TV je cca 20mtr udaljenosti. Budući da imam u vidu ugradnju MaxTV da li ce ta udaljenost biti prepreka za prijem i ako da postoji li neko drugo riješenje npr sa nabavkom bezičnog routera ili sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Nece bit nikakvih problema,u duljini od 20 metara..Slobodno se baci na posao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
Imam jedno pitanje za znalce, malo drukcije nego ovo gore al da ne otvaram novi thread. Dakle, htio bi streamati full hd video (ili SD svejedno) bezicno preko MaxTV STB (Scientific Atlanta) na plasma TV. Problem je u tome sto mi je cijela AV tehnika na jednom kraju sobe a laptop na drugom. Posto nemam BR RW a ni BR player jedini nacin da pustim dvd ili bluray je sa kompa. Kabel posred sobe nije opcija. Shema spajanja izgleda ovako: Acer laptop---wireles---ST780 router---utp-----Atlanta STB----HDMI---Panasonic TH-42PZ8ES---scart----Panasonic DVD player---cinc----Logitech Z2300. Znaci, kako natjerati Atlantu da to izvede? Jedan frajer s hr.comp.adsl je rastavio Atlantu i otkrio ljepota unutra: 4 pinski za HDD koji se ugradjuje u SAD , dodatni USB itd. Znaci u teoriji sigurno postoji mogucnost... Bas bi volio da to uspije, ako mi netko to razjasni eto mu pozivnice za TorrentLeech. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Upravo dobio Max TV. sve pospojio , modem radi mreža radi. receiver ne baca sliku na ekran. dali kad se ukopća u napon na AVkanalu bi trebao biti nekekav signal, a kod mene crn ekran i ništa. čekao pola sata ( u uputama piše 15 min) ali ništa. pomagajte |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Jesi spojio mrežni kabel koji ide iz prijamnika u router u utor označen s IPTV? Kad sve dobro spojiš i upališ prijamnik trebala bi ti se neka slika pojavit ubrzo, plava i piše MAX TV i onda se tamo nešto mrda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
...jel nekome to proradilo bežično? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
MaxTV i OptiTV rade u bridge modu. Potrebno je na router u IPTV port uštekati access point ili router tipa wrt54gl, i onda na drugi kraj staviti također bežični router u client mode i spojiti se na ovoga prvog i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
nisam sad shvatio, znači trebam 3 routera? kod mene je situacija sljedeća: planiram uzeti 2 STB-a, s tim da bi udaljenost modema od jednog do drugog (preko kabla!) bila cca 10m i moram probijati nekoliko zidova.. može li se ikako iskemijati bežično? imam trenutno prastari D-Link G684-T.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Nešto sa linka bi to moglo odraditi ? http://www.protis.hr/products/index/powerline/282 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Da.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
koliko sam čuo stvar sa bežičnim iptv-om šljaka ukoliko ruteri između kojih je ostvarena bežična mreža podržavaju wireless multicast forwarding. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Mislim da je bežični maxTV postao stvarnost: http://www.protis.hr/products/detail...gle-pack/46221 Dakle na jednoj strani spojite routerov IPTV kabel u adapter#1, a na drugoj strani spojite adapter#2 u vaš IPTV uređaj. I gotovo, ova 2 adaptera su plug & play, prave se da su CAT5 kabel. Signal ide bežično od routera do IPTV-a, bez ikakvih finti i komplikacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Pa spomenuo sam to par postova više prije godinu dana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa dečko malo kasni a i nije bežično nego preko struje (napajanja) + oba uređaja trebaju biti na istoj fazi ako je u stanu / kući trofazna struja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Da uz uvjete: - da su oba uređaja na istoj fazi tj. ostvarena komunikacija među njima - da je dovoljne propusnosti, kako se taj powerline standard razvija tako mu polako dižu brzinu / propusnost, aktualni / novi modeli su dovoljni za to |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Ovo preko struje radi bez ikakvih problema, isprobano sa OptiTV-om već nekoliko puta. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|