|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Kasda + LinksysWRT54GL - MAXTV postavke?
Poštovanje Znači priča je sljedeća. otac se dao nešto navuci preko telefona i piknuo nam MAX3 paket. Dns mi na šok došao doma maxtv i tek dsn saznao za taj ifjasko. Anyway idem ja to spajati sve lijepo, pospojio ja to i kako priča ide na radi šta sam očekivo, baca mi poruku pokusajte iskljuciti maxtv uređaj iz struje i opet ukopčati. Naravno na njihovim slikicama je nacratan onaj modem koji ima iza maxtv konfigurirane priključke a ja od tcoma modem nisam dobio od prve kasde koji dan danas imam, a wrt54gl sam kupio si kao ruter preko kojega imam spojen pc, ps3, switch na kojem mi je dodatno printer, dodatni komp i laptop mi je još na wirellesu pa da dobite otprilike sliku mreže koju imam. Pošto naravno nemogu samo prekopčat kabel kako da iskonfiguriram si wrt54gl ili kasdu da mi jedan port bude za IPTV pa da mogu normalno spojiti i da radi maxtv šrot reciever a da ne zovem njih pa d ami nekel ijeve tehničare pošalju, srećom 7 dana mogu vratiti i poništiti taj max3 od danas što možda i budem ako sam ne uspi msrediti ili ako ce mi muljat u sluzbi za korisnike, sta jest jest mislim da su trebali i novi modem mi poslat uz ovo koji dobio nisam ideas? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Javi im da trebaš novi router.
Igor Batinic Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 10.10.2012. u 20:29. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
U slučaju dobitka novoga rutera mogu li ga spojiti u bridge mode pa da radi iptv? Cilj bi mi bio preko switcha ići u taj ruter onda pošto sam u kući na katu ( ergo zato imam switch za donji kat) dok je glavni ruter na drugom katu Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 10.10.2012. u 20:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Nije li logičnije da je novi router glavni pa da s njega ideš na switch?
Igor Batinic Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 10.10.2012. u 20:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Nije jer je na gornjem katu spliter postavljen, a dolje je telefon na starinski tel. konektor (ona tri metalna prikljucka), znači trebo bi posebno kupovat zidne prikljucke, vrijeme i novac. MaxTv je cilj da bude u dnevnoj sobi koja je na donjem katu, spliter je na gornjem katu, ne planiram mijenjat si wrt-a s gorenjga kata za novi router od maxtv jer bi trebo vući dodatni kabel kroz kuću da mi dođe do donjega kata na komu je switch i time bi trebo imati posebni kabel za mactv i za switch koje bi vuko s gornjega kata, dobrih 20m lan kabla kada jednostavno bi mogo iskoristiti 1m kabla ako bi novi modem mogo samo spojiti na vec postojeci switch na donjem katu, ako kuzis kaj zeli mreci Mijenjanjem novog rutera s wrt-om nebi nista postigo dol ida moram vuc dodatnih 20m kabla za maxtv na donji kat Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 10.10.2012. u 20:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ako imaš već provučen kabel, možeš staviti dva inline couplera na krajeve kabela i na njih RJ45 splittere s četiri kratka patch kabela. Time dobiješ dva nezavisna 100 Mbit linka.
Igor Batinic Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 10.10.2012. u 20:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Obzirom da je lakše provlačit tel. kabel (kolokvijalno 2 žice) nego mrežni kabel a pogotovo ako ima slobodnih žica u relaciji prizemlje - kat. Može ti pomoći i ovo rješenje od kolege Old Iggyja pa možeš kroz jedan mrežni kabel poslati dvije "mreže" (jednu za Internet a drugu za MaxTv). Sad ti vidi šta to je jednostavnije izvest: tel. linija > razdjelnik > kasda > wrt54gl > switch > kompovi a tel. "vadiš" iz razdjelnika i ako treba / želiš vratiš nazad na suprotni kat preko dvije žice (tel. kabel). Vezano za Kasdu, potraži među starim postovima kako postaviti obje konekcije i to Bridge za Internet i Bridge za MaxTv. MaxTv set-top box se spaja lan kabelom na Kasdu Lan4. Ovaj dio za Internet konekciju (Kasda > WRT54) valjda ne treba posebno opisivati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Zahvaljujem na svim savjetima. Evo trazim kako na kasdi nastelati maxtv a t-com bi mi trebo dofurati novi router al pitaj boga kada ce to biti. Vidim da kasda radi probleme, znaci pucanja veze sta znao imati na netu su problem kasde. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Kasda je šroteks, to je jasno, najviše je problema kada se prebaci u Router mode dok u Bridge mode radi relativno ok. Umjesto Kasde nabavi stari D-Link 584/684 ili ZyXEL P-660xx. Ako staviš u funkciju novi router (dobit ćeš SX763 ili TG782 onda ti ispada iz igre WRT54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Evo od t-coma sam dobio novi router, TG782 koji cu koristiti kao glavni, port forwardo sam sta treba WRT cu si baciti u bridge mode pa cu dobiti jos jedan switch prakticki, ako se moze koristiti wrt54 kao switch, pretpostavljam da moze, into the deepst of routing i go ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Krscho. 16.10.2012. u 13:05. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Ako wrt treba samo glumiti switch, ugasi mu DHCP Server, postavi ip da ne smeta nikome (npr. 192.168.1.252), sve spajaj preko Lan portova (dakle ne Wan). |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Citiraj:
Kad kažeš spajaj preko lan portova da iz thomsona idem u lan port wrt-a ne u internet port? Da stavim wrt u gateway modu ili router modu? EDIT. Rijesio sam, stavio router u routing mode, DHCP forwarding, WAN kao Switch port i to to Zadnje izmijenjeno od: Krscho. 16.10.2012. u 16:10. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|