|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
2D ili 3D monitor?
pozdrav, zanima me kakva su vasa iskustva glede 3 D monitora. Kupio sam novu konfu bez monitora pa se mislim da kupim 3D monitor. Vidim da razlika u cijeni i nije velika pa se pitam zasto ne, makar uzivao samo u 3 D filmovima. Inace imam gtx 660 TI karticu. Pa pitanje uz sve ovo, dali je potrebno imati jos nesto uz 3D monitor( i naocale) naravno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Moje mišljenje, koje se ne mora poklapati sa stavovima drugih, je da je pametnije uzeti kvalitetan 2D monitor. Nekako mi ova 3D tehnologija izgleda još nezrelo i da ima dosta mjesta za razvoj. Tek se sada pojavljuju ekrani kod kojih ne moraš koristiti 3D naočale. I ne zaboravi da ne reagiraju svi jednako na 3D prikaz, znam ljude koji su izlazili van iz kina ako su gledali 3D jer bi im pozlilo... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
Ako moraš birati između 2D IPS monitora ili nekog 3D glupog TNca, odaberi IPS. 3D nije neki gušta na 20-30" dijagonalama. Također, ako baš hoćeš 3D i kvalitetni prikaz istog, ciljaj na neki TV. |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Ok hvala na odgovorima, al jos me nesto muci. Svaki 3D monitor moze ima i 2D pa zasto onda ne uzeti to kad je mogucnost 3D-a samo bonus ili je 2D kvaliteta tih monitora losija nego kod kasicnih? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ja imam LG W2363D + 3D Vision. Prije imao monitor sa S-IPS matricom. Dakle, kao prvo - da, razlika izmedju S-IPS i TN matrice je povelika. Definitivno. I odmah vrlo laku uocljiva. No, '3D monitor' ima i svojih prednosti, kao prva je 120Hz u 2D modu, i ta se razlika itekako osjeti. Sve je daleko gladje, kako na desktopu kad se cak samo prozori micu, pa do samih igara. Sto se 3D-a tice, to je poprilicno individualno. Definitivno je mana naocale, ali neke igre izgledaju toliko bolje zbog toga.. a recimo simulacije voznje vise nikad ne igram bez 3D-a. Kod ostalih igara, kako kada... ali ako volis FPS-ove, 3D makar izgleda sve daleko ljepse, zna biti teze za igrat. Ujedno treba uzeti u obzir da ipak trebas imati solidnu graficku da ti radi 3D kak' spada (660Ti spada u tu kategoriju ![]() Sve u svemu - da li se isplati ili ne.... ovisi sto radis. Ako vecinom koristis komp za igre i sl.. da - isplati se, no ovo je sve vrlo individualno. Iako bi optimalno bilo kad bi mogli srediti IPS matricu da moze vuci kak' spada 120Hz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Al nema Ambilight, sto je po meni super stvar. Meni je 3D bezveze, upalim ga kad mi dodje netko da izmamim pokoji wooow ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ako misliš da ćeš imat imalo wow na 20" manje grdno se varaš ![]() |
![]() |
![]() |
|