Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.09.2012., 14:28   #1
Loser5
Registered User

Datum registracije: Dec 2008
2D ili 3D monitor?

pozdrav, zanima me kakva su vasa iskustva glede 3 D monitora. Kupio sam novu konfu bez monitora pa se mislim da kupim 3D monitor. Vidim da razlika u cijeni i nije velika pa se pitam zasto ne, makar uzivao samo u 3 D filmovima. Inace imam gtx 660 TI karticu. Pa pitanje uz sve ovo, dali je potrebno imati jos nesto uz 3D monitor( i naocale) naravno?
Loser5 je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2012., 16:02   #2
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Moje mišljenje, koje se ne mora poklapati sa stavovima drugih, je da je pametnije uzeti kvalitetan 2D monitor. Nekako mi ova 3D tehnologija izgleda još nezrelo i da ima dosta mjesta za razvoj. Tek se sada pojavljuju ekrani kod kojih ne moraš koristiti 3D naočale. I ne zaboravi da ne reagiraju svi jednako na 3D prikaz, znam ljude koji su izlazili van iz kina ako su gledali 3D jer bi im pozlilo...
Sinac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.09.2012., 16:27   #3
Mad_Duke
Guest

Ako moraš birati između 2D IPS monitora ili nekog 3D glupog TNca, odaberi IPS. 3D nije neki gušta na 20-30" dijagonalama. Također, ako baš hoćeš 3D i kvalitetni prikaz istog, ciljaj na neki TV.
  Reply With Quote
Staro 07.09.2012., 17:22   #4
Loser5
Registered User

Datum registracije: Dec 2008
Ok hvala na odgovorima, al jos me nesto muci. Svaki 3D monitor moze ima i 2D pa zasto onda ne uzeti to kad je mogucnost 3D-a samo bonus ili je 2D kvaliteta tih monitora losija nego kod kasicnih?
Loser5 je offline   Reply With Quote
Staro 07.09.2012., 20:17   #5
Nick7
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2004
Ja imam LG W2363D + 3D Vision.

Prije imao monitor sa S-IPS matricom.
Dakle, kao prvo - da, razlika izmedju S-IPS i TN matrice je povelika. Definitivno. I odmah vrlo laku uocljiva.

No, '3D monitor' ima i svojih prednosti, kao prva je 120Hz u 2D modu, i ta se razlika itekako osjeti. Sve je daleko gladje, kako na desktopu kad se cak samo prozori micu, pa do samih igara.

Sto se 3D-a tice, to je poprilicno individualno. Definitivno je mana naocale, ali neke igre izgledaju toliko bolje zbog toga.. a recimo simulacije voznje vise nikad ne igram bez 3D-a.
Kod ostalih igara, kako kada... ali ako volis FPS-ove, 3D makar izgleda sve daleko ljepse, zna biti teze za igrat. Ujedno treba uzeti u obzir da ipak trebas imati solidnu graficku da ti radi 3D kak' spada (660Ti spada u tu kategoriju ).

Sve u svemu - da li se isplati ili ne.... ovisi sto radis. Ako vecinom koristis komp za igre i sl.. da - isplati se, no ovo je sve vrlo individualno.
Iako bi optimalno bilo kad bi mogli srediti IPS matricu da moze vuci kak' spada 120Hz.
Nick7 je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2012., 01:23   #6
d0magoj_OS
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2011
da neotvaram novu temu..bio sam kod kolege gledao 3d film na 55" phillips ambient light tv-u i uduševio se...zanima me dali bi se nešto slično ( 32" pa nadalje inča ) dalo ugurati do 5000 cijenu?
d0magoj_OS je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2012., 09:19   #7
tomios
Premium
Moj komp

tomios's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor d0magoj_OS Pregled postova
da neotvaram novu temu..bio sam kod kolege gledao 3d film na 55" phillips ambient light tv-u i uduševio se...zanima me dali bi se nešto slično ( 32" pa nadalje inča ) dalo ugurati do 5000 cijenu?
http://www.ronis.hr/led-tv-42-incha-...on/42PFL4307H/

Al nema Ambilight, sto je po meni super stvar. Meni je 3D bezveze, upalim ga kad mi dodje netko da izmamim pokoji wooow
tomios je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2012., 09:32   #8
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ako misliš da ćeš imat imalo wow na 20" manje grdno se varaš
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas