|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
kako spojiti 5.1 sustav sa digital audio out
Pozdrav ljudi, imam Lg televizor model 42LS570S koji nema klasične izlaze za 5.1 odnosno nema 6 činčeva za svaki speaker posebno nego ima samo digital audio out odnosno optički izlaz a ja imam set 5.1 zvučnika sa wooferom koji se spajaju sa bananama odnosno klasičnim kablovima. E sad pitanje zapravo glasi dali moram kupiti poseban reciver koji bi onda spojio na tv preko digital outputa na njega ili postoji neki adapter koji pretvara digital output u 6 činčeva za surround? Unaprijed hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
tebi treba samo neki AV reciever sa optickim ulazom |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
a to je neki aktivni set zvučnika, sa svojim pojačalom u wooferu? triperkombinacija, ali može raditi. treba ili receiver koji ima 5.1 analogne izlaze, ili spojiš satelite sve na zvučničke izlaze na receiveru, a samo subwoofer na činč izlaz za njega. svaki receiver to ima. IMHO najbolja kombinacija jer je bilo koji receiver puno napredniji od takvog seta zvučnika. a koji reciever? otvori njuškalo i vidi koji ti se svidi. samo da je renomirana marka i da ima digitalne ulaze ali, kakav surround očekuješ iz TV-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Ma koji su to zvučnici za početak? To su sigurno neke prdekalice, čim idu na cinch priključak. Napiši o kojim je zvučnicima riječ, pa tek tada se da raspravljati isplati li se uopće uzimati av receiver.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Vjerojatno. Ali svaki receiver ima u postavkama za odabrati veličinu zvučnika, ili čak točno izabrati frekvenciju high passa, pa će to već nekako raditi. Ako se ne nafrče previše. ![]() Ako ništa drugo, možda čoek dobije inspiraciju kupiti neš kak treba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
hehe je prdekalica je koja je do sada služila odlično. marka je MS Industrial, evo link za proizvod. http://www.protis.hr/products/detail...al-ml6015/4029 ma zapravo ja ne očekujem 5.1 zvuk, samo sam mislio pošto imam taj lg telkač da mogu sa smart tv i iskon tv puštat radio i imat onako malo jači zvuk, ne očekujem ja čuda i fantastične tonove. sad sam baš gledao da mi malo stariji dvd player ima izlaz za 5.1 sustav preko činčeva, a tko bi reko da ima i digital audio konektor tak da razmišljam da bi bilo moguće onda čisto za prvu ruku spojit kompozitnim kabelom tv na player pa sa njega reproducirati dalje na zvučnike. što mislite? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ulični trkač
Datum registracije: Sep 2007
|
ako ne trebaš 5.1 zvuk (koji ni ne možeš dobit sa tva) onda ti je najjednostavnije stereo kabelom spojit izlaz iz televizora za slušalice u stereo ulaz na tom kućnom kinu. vjerujem da taj ms može stereo zvuk razbacat na svih 6 zvučnika (kao što može i moj skičan noname komplet) i to je to |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|