|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
SLI vrijednost?
Evo jedno početničko pitanje ali čovjek mora od nečega početi.Da li je bolje kupiti neku (jednu)7800GT za 3,5 - 4 tisuće kuna ili kupiti dvije 6600GT ili 6800GT za te novce i staviti ih u SLI ?Što je od ovoga isplativije i bolje za sadašnje ali i buduće igranje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
jedna 7800gt
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
definitivno jedna 7800gt, a trenutno sudeći po nabavi za dodatnih 150kn 7800gtx (što se tiće situacije ovog trenutka u hr dućanima). zgodno je to, našim trgovcima roba od 800 dolara vrijedi 12000kn, a razlika u cijeni od 150 dolara je razlika od 150kn... fakat treba studirat ekonomiju za skužit, sad mi se nekak ekonomistice čine pametnijima ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
naravno da je isplativije jedna 7800..kasnije ubodeš još jednu i SLI rulanje! ovak 2x 6600 ili 6800 ,trebaš ih onda prodat i opet skupljat za jednu 7800 i onda još jednu...ak si pri lovi nemoj ni razmišljat! a moraš racunat da bude im cjena pala s vremenom!
![]() |
#5 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
A kako nači istu karticu za godinu dana koja če radit u sli-u? kolko znam moraju bit identične da bi radilo. Svakako bolje jedna 7800 sad, a za godinu dana bude vjerojatno izašla 8800 koja će bit jača od 7800 u sli-u.
![]() |
#6 |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
ma uvjek se da nači ista ![]() samo se za godinu dana i da izadje 8800,9800 ![]()
![]() |
#7 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Ma bude se moglo igrat i na jednoj 6800 ![]()
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
kupi ono sto ti treba sada, ulaganje u buducnost je u vecini slucajeva bacanje novaca.
![]() |
#10 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Ma taj SLI je samo mazanje ociju. kad bi informaticari znali kaj je sinergija onda bi i napravili da 1 plus 1 graficka budu ko 3 . a ne ovako kako sad rade 1+1=1.7 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
mislim da bi se u ovom slučaju isplatilo uzet 6800GT ili ultru, al ne neku skupu neg jeftiniju (ima puno proizvođača i raznih modela, da me krivo ne shvatite) a kasnije kad će trebat jača onda uzet neku zvijer, jer bi uskoro trebali izači novi modela, nek me neko ispravi ak sam u krivu al svakih 18mj se smiju izdavat novi čipovi (nvidia i ati) i to bi uskoro trebalo bit, bar mislim. ![]()
![]() |
#12 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Pa svejedno..smiju oni kad god oce izdavat nove chipove...samo im se bas ne bi financijski isplatilo cesto bezveze izdavat ![]() Kuzis..nitko im ne brani da za 6 mjeseci izbace novi i brzi chip... samo je pitanje koliko bi im se onda isplatio onaj stariji chip..kuzis? ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|