|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Sep 2012
|
Modding napajanja
Evo nešto sam zamislio ali nemam pojma hoće li to funkcionirati pa da pitam vas. Inače imam Scythe Kamariki IV 550W i mislio sam napraviti mali ''modding'' na njemu, odnosno ukloniti kablove koji mi ne tribaju. Koristim 24-pin, 8-pin, dva pci-e i dva sata konektora, a sve ostalo mi je višak pa me zanima hoću li imati problema s napajanjem ako odlemim i skinem ovo što mi ne treba. I još imam pitanje u vezi onih sra... (ne mogu se sitit kako se zovu) na pci-e konektorima, može li se njih skinuti i hoće li biti problema u radu bez njih. Može se sve vidit na slikama u linku koji sam stavio kako to izgleda |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 16.10.2012. u 23:28. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
šta ti senor audijofil hoće reć - nemoj to raditi jer je besmisleno. kad dobiš novi divajs za komp ćeš lemit natrag kabel po kabel? rađe prodaj to prije nego šta devastiraš i avojdaš svaki oblik garancije i nadoplati za neki modularni model. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
Ma mislio sam napraviti neki sleeving pa ono... Garancija mu je istekla ionako. Pretpostavljam da bi dobio neku siću za njega kad bi ga išao prodavati, a napajanje je po meni sasvim dobro jer je nečujno šta mi je vrlo bitno pa mi ga je ža dati za nikakve novce |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
|
Citiraj:
Eto može neka okvirna procjena koliko bih mogao dobiti za njega kad bi ga sad prodavao, napominjem da još uvijek ništa nisam dirao po njemu i da je u stanju onakvom kakvom i dolazi. Što se tiče odlemljivanja i skidanja bespotrebnih konektora to mi nije nikakav problem niti za buduću nadogradnju hardvera. Ostavit ću osnovne 24, 8 i 6/8 pinske konektore, tri sata i dva molexa (mada mi ne trebaju). Sve ostalo je mi je višak, a vjerujem da se barem u bližoj budućnosti ništa neće promijeniti općenito što se tiče potrošnje, dapače s novim hardverom je sve niža. Eto molio bih samo neku procjenu koliko vrijedi ako nije problem pa da znam na čemu sam. Pa ako puno ne gubim prodat ću ovo i uzeti modularno da izbjegnem zajebanciju s odlemljivanjem i mogućim uništavanjem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Imamo podforum procjene na trznici, pa kad steknes uvjete, fino pitas tamo, netreba tu u offtopic ic.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
Ne smijem dobiti najobičniju procjenu? Već čekati još dva mjeseca da bih to saznao? Pa nisam rekao da prodajem niti išta slično samo bih molio malu pomoć. Molio bih ako tko zna da mi pošalje pp ako nije problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Zasto bi odlemljivao 2-3 kabela? Ideja ti je retardirano glupa, i neznam tko bi bio lud kupovati napajanje kojem fale kablovi i jos ti kazes da si odlemljivao.. Ako dobijes 100kn od nekog klinca kojem je to fora, imas srece.. Kupi posteno kuciste i sakrij kablove iza MBO traya...
![]() |
#10 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Nije ideja glupa, viđao sam to po stranim forumima, al tu onda nema govora više o prodaji tog napajanja dalje. To se radi za sebe, za neki projekt i slično i da to napajanje doživi svoju starost u tom projektu il čemu već. Očekivat neke pare za takvo napajanje je suludo, a upitno uopće da li bit ti dopustili ovdje prodaju takvog napajanja. Napravi to ako stvarno misliš da ćeš postić ono što želiš, inače sakrij kablove koji su višak iza lima od matične i to je to.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
|
Pa ja ga niti ne mislim prodavati nakon ''uređivanja'' niti sam to igdje napisao, pa zašto bih se onda uopće toliko zajebavao oko njega pa ga onda prodao? Tražio sam procjenu da vidim koliko sad mogu dobiti za njega dok je u tvorničkom stanju, ništa nisam dirao po njemu. Ako bih sad mogao dobiti za njega neke ok novce onda se ne bih zajebavao nikakvim modingom već bi ga prodao i nadodao koju kunu za modularno i tek onda njega sleevao. Šta se tiče kućišta imam Thermaltake Element T koji je za cable managment nikakav, a sve i kad bih sam izbušio rupe na trayu iza njega nema doslovno ništa mjesta. A sad da uzimam novo kućište o tome nema govora, možda nekom drugom prilikom... @Pupo možeš mi molim te reći gdje si to vidio, ja sam tražio ali ne mogu naći ništa pametno |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Cini mi se da je to ovaj momak napravio, koliko vidim na njegovim slikama ima samo 4 konektora a na tvornickom napajanju ima ih vise. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Faktor nesreće
Datum registracije: Nov 2011
|
pobogu, steta kvalitetnog i dobrog napajanja ne postoji ni jedna stvar koju ces imati vjecno, pa tako ni napajanje ja sam mislio da nikad necu prodati nijedan od 4 svoja 350/400pnf fortrona pa im je opet doslo vrijeme za prodaju i ostavil sam samo dva. U nekom trenutku ces se mozda predomislit i htjet jace napajanje, ali onda ces imati problem jer ga neces imati kome prodati i stajat ce ti u ormaru kao uspomena na vlastitu glupost. Ako vec nemozes iza nagurat kablove, onda ih zarolaj, spoji vezicom i ostavi da budu na podu A i na kraju, micanje kablova ti nece biti neki profit, opet ces i ove morat vuc nekam i opet ce ti ionako smetat, a u cijeloj prici jos mozes i unistit napajanje
![]() |
#15 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Link 1 Link 2 Link 3 Drugim riječima, koristili su termo-bužir (heatshrink) kako bi izolirali to mjesto, gdje se nalaze kondenzatori. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Banned
|
Koliko sam ja gledao po netu neki kažu da ispod tih kapica (kao ove šta ja imam) mogu biti zavojnice ili kondenzator? Jesu one ista stvar kao i kondenzatori, koliko sam vidio neki su ih potpuni uklonili a drugi su strogo protiv toga pa više ni sam neznam kako da to riješim |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
imaš feritne prstene... točka jel ![]() |
![]() |
![]() |
|
|