|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Kako "natjerati" XP da prihvati drajver?
Imam GPS receiver koji se spaja na laptop preko USB porta, instalirao sam drajvere ali ih XP ne prihvata. Na drugom lapu sa Vistom nema problema, u Wizardu mi ponudi kompatibilne drajvere, ja izaberem pravi i GPS radi, dok mi u XP ne ponudi ništa. Našao sam u sistem 32 instalirani drajver, ali ga ne prihvata. Nažalost, radim sa XP-om od kad je izašao i draži mi je od novijih OS, ali još uvijek ne znam sve njegove tajne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PRO
|
kako znaš da je taj driver dobar za XP? Ako radi za vistu, ne znači da je dobar i za XP, jer koristi drugačiji assembler code.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Opet Masterchef opis sa kruškama i jabukama ![]() Imam GPS receiver > proizvođač, model ? Koji mu je Hardware ID ? Jeli postoji (napisan) driver baš za XP na priloženom cd - u ili supportu ? Driver za najčešće (99%) nije isti za XP, Vistu i 7. Upload - aj negdi šta imaš na cd - u vezano za driver i daj link supporta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Radi se o GPS receiveru sa novim čipom. Dobio sam ga bez CD-a uz objašnjenje da koristim drajvere za čip starije generacije koji radi normalno na svim OS. Normalno je da sam na XP stavio drajver za XP a za Vistu drajver za Vistu, zato to i nisam posebno naglasio. Vista mi nije automatski instalirala GPS već sam sam morao odabrati drajver od ponuđenih i GPS je proradio. XP je prepoznao GPS ali ne želi prihvatiti ponuđen drajver, a ja ne mogu nači gdje ga je program smjestio. Ono što sam našao u sistemu 32 (drivers) ne prihvata. Hvala na pomoći, malo ću pretražiti GPS forume, možda ipak nešto pronađem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
1. jel imaš taj program koji ti je "instalirao" driver? Ako imaš pokušaj iz njega izvuć driver (možda se može ekstractat sa programom poput 7zipa) 2. Kada nađeš odgovarajuću *.inf datoteku da li znaš ručno instalirati driver na xp.u? Ako ne znaš napisat ću ti, ali imaj na umu da je to ručno instaliranje drivera te možeš stavit pogrešan pa ti neće radit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Riješeno! Kako mi je Forace predložio, izvukao sam iz programa za instalaciju drajvera *inf dadoteku, kopirao na desktop, i u čarbnjaku za instalaciju novog hardvera izabrao opciju da sam odredim drajver i Gps je proradio. Zahvaljujem na pomoći. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|