|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Slanje molbe kome?
Gledam tak malo natječaje, i piše da slanje molbe slati šefu IT odjela..? Zar je to pametno? Kaj nije bolje poslati direktoru na ruke ili nekom ravnatelju..iz nekoliko navrata sam čuo priče kako "šefovi" naravno guraju svoje ljude unutra koji nema kvalifikacije ni znanja..malo glupo da imaju takve privilegije.. |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]()
__________________ |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Da..al poanta je u tome da nakon par mjeseci dobe otkaz od samog direktora..zato jer ga je on zvao kao fol da mu neke ne valja, i onda skuži da nema pojma...i veli voditelju "zaposli drugog"... ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne vodi direktor kadrovsku politiku. Velike firme imaju posebne odjele za to tzv. Ljudski resursi (ex Kadrovska služba). Ako tražiš mjestu u IT odjeljenju neke firme, logično je da ga šalješ šefu IT odjela. Šta diša zna o programiranju, mrežnom administriranju i sl.?
#5 | |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Dobrodošao u RH ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Po meni bi bilo logično da razgovor obavljaju voditelj IT i direktor ili ko već, a ne ovaj mangup sam.. |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Mislim da rijetko kad direktor obavlja išta, jer jednostavno ne stigne, zato ima svoje voditelje/direktore odjela koji su njegovi "pomocnici" i obavljaju funkcije za svoje odjele samostalno, te izvjestavaju i savjetuju se s direktorom eventualno. Zato takva hijerarhija
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Voditelj odjela i voditeljica ljudskih resursa obavljaju razgovore kod nas. Zamolbe se šalju na poseban mail, namijenjen isključivo primanju zamolbi za posao. Svejedno bi trebalo biti navedeno gdje se i kome šalju zamolbe i u kojem obliku. Naravno, uvijek možeš donijeti otvorenu zamolbu na portu i molit boga da će to netko pokupiti/vidjeti/razmotriti ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
Direktor se očito ne zamara s time, barem ne u ovom slučaju i barem ne u toj fazi zapošljavanja gdje se tek šalju molbe, svaka firma je drugačija. |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
A ak se šalje neobavezno, tj.bez natječaja? |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
Pa nećeš ni onda slati n/r direktoru, mislim možeš, ali čisto sumnjam da će on i pogledati bilo kakve molbe, prije će biti da će ih proslijediti osobama koje se bave s time i koje će ih staviti na hrpu s ostalima. Jedino ako se radi o manjoj firmi sa 10-15 ljudi, tu već direktor brine o svemu. |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Black ti si biser nad biserima ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Mislim da ipak nije tak. Prijatelj poslao molbu na medicinski fakultet, i gleda čuda zaposlili ga.. |
![]() |
![]() |
#17 | |
Guest
|
Citiraj:
Ako šalješ otvorenu (ti je zoveš neobaveznom) molbu pošalji na odjel kadrovskih poslova. . Ionako u 99% slučajeva danas je možeš slat i svetom Petru ako nemaš rođačku ili sličnu vezu. |
|
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ma ne mora imat vezu. Nije to baš uvijek potrebno. Barem ne u IT odjelu. Nama su trebali ljudi koji znaju. Šta mi znači šefov sin kad ne zna prdnut ništa suvislo? Za ostala radna mjesta u firmi, nažalost, moraš imat vezu. Barem je kod nas tako. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|