|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() Tko je imao losa iskustva sa ovom plocom nek se javi. Ja jesam:clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Meni je prijatelj ima i prezadovoljan je sa njom tko zna odakle ta tvrtka gdje si kupio nabavlja robu možda nije orginalna |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Roba je orginal nego imam fakat problema, kaj tvom frendu radi sav softver kaj je dobio uz nju? Imam i problema sa hardverom |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Da se malo bolje upoznamo sa plocom i mojim problemom prvo malo o ploci: CPU: LGA775 socket for Intel® Pentium 4/Celeron CPU Compatible with Intel® 04B and 04A processors Intel® Hyper-Threading Technology ready Support Intel EM64T and EIST technology Chipset: Intel® 925X Intel® ICH6R Front Side Bus 800 / 533 MHz Memory: Dual channel memory architecture 4 x 240-pin DIMM sockets support max. 4GB DDR2 533/400 non-ECC memory IntelR Performance Acceleration Technology (Intel® PAT) Expansion Slots: 1 x PCI Express x16 slot for discrete graphics card 2 x PCI Express x1 3 x PCI Storage/RAID: Intel® ICH6R South Bridge: *1 x UltraDMA 100/66/33 *4 x Serial ATA with IntelR Matrix Storage Technology with RAID 0, 1 support Silicon Image® 3114R RAID controller: *4 x Serial ATA with JBOD, RAID 0, 1, 10, 5 (RAID 5 software patch available, no WHQL) ITE IDE RAID controller: * 2 x UltraDMA 133/100/66 with JBOD, RAID 0, 1, 0+1 support LAN: Marvell® 88E8053 Gigabit LAN Controller, features AI NET2 Wireless LAN: 54 Mbps IEEE 802.11g and backwards compatible with 11 Mbps 802.11b *Access Point function (under WinXP, 2003) *Bundle an external antenna *One-touch wizard *Wireless bridge, a.k.a. WDS or wireless repeater (under WinXP, 2003) Audio: C-Media High Definition Audio 8-channel CODEC Coaxial, Optical S/PDIF out on back I/O port Features DolbyR Digital Live technology IEEE 1394: 2 x 1394a ports @ 400 Mbps speed USB: Max. 8 USB2.0 ports ASUS AI Proactive Features AI NOS™ (Non-delay Overclocking System) AI NET2 network diagnosis before entering OS WiFi-g™ powered by WiFi@HOME? technology Stack Cool™ patented fanless cooling system Overclocking Features: AI NOS™(Non-delay Overclocking System) AI Overclocking (intelligent CPU frequency tuner) CPU, Memory, and PCIe x16 voltage adjustable SFS (Stepless Frequency Selection) from 100MHz up to 400MHz at 1MHz increment Adjustable FSB/DDR ratio. Fixed PCI/PCIe frequencies. ASUS C.P.R.(CPU Parameter Recall) Other ASUS Special Features: CrashFree BIOS 2 Q-Fan2 Post Reporter Multi-language BIOS MyLogo2 BIOS: 8 Mb Flash ROM,AMI BIOS, PnP, DMI2.0, WfM2.0, SM BIOS 2.3 Back Panel I/O Ports: 1 x Parallel 1 x WLAN antenna jack (optional) 1 x Optical + 1 x Coaxial S/PDIF Output 1 x PS/2 Keyboard 1 x PS/2 Mouse 1 x RJ45 4 x USB 2.0/1.1 1 x IEEE1394a 8-Channel Audio I/O Internal I/O Connectors: 2 x USB 2.0 connectors supports additional 4 USB 2.0 ports 1 x LAN connector 1 x IEEE1394 connectors 1 x COM connector 1 x GAME/MIDI connector CPU / 2 x Chassis / Power Fan connectors Front panel High Definition Audio connector Chassis Intrusion connector CD audio-in connector 24-pin ATX Power connector 4-pin ATX 12V Power connector Support CD: Drivers ASUS PC Probe ASUS LiveUpdate Utility Anti-virus software (OEM version) Accessories: InterVideo® WinDVD Suite (OEM version) 1 x Wireless LAN antenna (optional) IEEE1394a module 6 x Serial ATA cables 3 x 2-port SATA power cable 1 x 2-port USB2.0 / Game module 1 x COM Port module 2 x UltraDMA 133/100/66 cable 1 x IDE cable 1 x FDD cable 1 x I/O Shield User's manual Form Factor: ATX Form Factor, 12" x 9.6" (30.5cm x 24.5cm) E sada mozemo poceti sa opisivanjem problema. Ploca ovako izgleda super i stvarno nisam mogao naci nikakvih losih opisa za nju na netu. Medjutim na ovoj ploci o kojoj je rijec prvo sam primjetio nakon finih testova da ne radi AI NOS (softver za klockanje) - ili se neda instalirati ili nakon ponovnog diznaja sustava nakon instalacije dolazi do skakanja nekakvog prozorcica koji ne staje dok ne napuni cijeli ekran i dalje od toga, u prijevodu ne staje. Druga stvar koja ne radi je taj famozni WiFi-g. Neznam dali diosta ne radi WiFi-g ili je samo do softvera jer nisam nasao mrezu na koju se mogu spojiti ali mogu reci da se softver tako blesavo ponasa da mozete izgubiti cak cijeli sustav ako ga probate. Da se fino instalirati i uputstva koja dobijemo uz njega i sve ostalo su super, ali kada pokrenem automatsku detekciju mreze komp se smrzne i nema mu pomoci. Kada ga rebutate pitanje je dali ce se sustav ponovno dici. Treci problem je sam BIOS koji je vec u sedmoj verziji zbog mnostva gresaka. Cetvrti i mimo svih problema zapravo glavni problem koji mi neda mira je RAId sustav za PATA diskove (ITE IDE RAID controller: * 2 x UltraDMA 133/100/66 with JBOD, RAID 0, 1, 0+1 support). Kada se instalira softver odnosno driveri lako se zamjeti da sa tim softverom nesto nevalja jer vam se kojim slucajem dogodi kada pokrecete tu aplikaciju koja bi inace trebala olaksati stvaranje raid polja dobijete obican prozor koji vas baci na mjesto gdje je aplikacija inastalirana. Za cudo stvar sam uspio pokrenuti da radi normalno a ne blesavo. Nege da sad kazem sto me muci. Imam disk spojen na tu zvjer od controlera i to je moj jedini disk jer sam sirotinja. Taj disk je umro cetiri puta i ceiri puta sam dobio novi. Sada imam drugi disk kolji je slican tome i taj se sprema za smrt. Sada se sigurno pitate o kakvim je priprewmamam za smrt rijec. Radi se o tome da nakon tjedan dva normalnog koristenje toga sto se da koristit pocinje skakati plavi ekran. Nakon dva tri disk umre - mislim rikne - da svoje zadnje. Moj stari disk bjese Maxtor 160 GB sa 8 MB kesh cash memrije namjenjen za ata 133 sucelje. Moj sadasjni je od Segata i ima slicne karakteristike. Imao sam tonu servisera koji su to pogledali. Stvarno strucni ljudi . Niko nis nezna. Neki su govorili da je mozda do napajanja zato sto je kao jeftnije ( sori nisam imo soma kuna) ali to sam isto tstirao i radi stabino. Evo napista cu sto sam siguran da znam pa mi dalje recite sto mislite: Znam da nije stvar u napajanju. Znam da nije u disku. Znam da sam probo miljun puta reinstalirat sustav, flashat bios i bas sve sto se da i nis mu nije pomoglo osim da ga spojim na Intel® ICH6R South Bridge: *1 x UltraDMA 100/66/33 i tu je izdrzo tri mjeseca bez ikakve greske dok mi je cdrom prezivio ovaj drugi controler. Radio sam reinstalaciju sustava sada iz drugih razloga koji nemaju veze sa masinom i vratio disk na taj kontroler za RAID i opet isto. Neznam sto da radim pa ako netko ima tu plocu ili zna dalje nek mi pleas pomogne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
reklamiraj ploču... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Frend ima istu, isti problem ,bjese na servisu i stalno ga muvaju nazad i vele ploca radi lijepo |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Kažem ti roba nije orginal,ja sam sa svojom pločom Asus P4XP-X imao sličnih problema sa diskom,pa procom dok mi jedan serviser rekao da je matična tko zna gdje nabavljena,on mi je donio istu ploču i sad mi je ina u kompu i radi bez problema.Što se tiče mog prijatelja njemu je taj serviser što je meni preporučio ploču došao i sve ugradio i instalirao inače on preporučuje da asusove proizvode kupujem u hgspotu ili procesor računala |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
reklamiraj je, ako je vrate i kažu da radi reci im da je isprobaju ispred tebe ili doplati za bolju.
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Kupuj bilo gdje osim u Info Gami; njihovi svi Asus (i Samsung i Gecube) proizvodi su iz sivog uvoza; ne kupuju ništa od ovlaštenih distributera. E sad ti misli kak će ti lako dati novu ploču vrijednu 1000 i kusur kuna kad iza sebe nemaju ovlašteni servis koji ploči može vratiti RMA procedurom proizvođaču i dobiti drugu u zamjenu ![]()
![]() |
#10 |
Registered User
|
Prekasno, tamo su kupljene vec dvije, moja i od frenda. Od kuda znas da su im stvari iz sivog uvoza? Vec sam primjetio na forumu od asusa da ljudi imaju istih problema sa plocama. Izgleda da nesto nije uredu sa controlerom za pata raid. Masovno ubija diskove. Morat cu se pomuciti da zamjenim plocu. Sada je samo pitanje dali je to greska kod nekih ploca ili kod cijele serije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Znam zato što radim u firmi koja prodaje dotične brandove i od nas (ekskluzivni distributeri za sve tri marke) ne uzimaju. Uostalom to s njima je općepoznata stvar. To da li je serijski problem ne znam; nisam dosad čuo da se vraćaju. Uostalom nisam na poziciji da sam stalno u dodiru s matičnim pločama pa neću ništa tvrditi. Samo kod kupovine kod M San partnera, znaš da ako ploča radi to što radi dobiti ćeš drugu bez pitanja; sam Asus plaća sve neispravne proizvode ![]() Ovo je naročito važno sada kada gotovo svi (M San sigurno) bilježe robu prilikom prodaje po serijskom broju; ako tvoj serijski broj (npr. monitora) nije u bazi, a datum prodaje je nakon početka bilježenja, ništa od garancije i ništa od popravka! Ovo se radi za sve skuplje proizvode tako da se kupnja kod njih svodi na rizik. Kao što sam ti rekao: ako on kupi ploče vani, jedna mu ne valja, znaš koliko ih mora prodati na nadoknadi gubitak na toj jednoj, hrpu! E sad, ako je problem tvoje naravi, da se ne ispoljava jasno kao npr. da se ploča ne boota, normalno je da će te zajebavati dok god mogu...
![]() |
#12 |
Registered User
|
Ploca radi. Problem je sto kolje diskove koji su spojeni na ITE 8218 Raid controler. Ako se spije na ICH6 koji imam samo jedan onda sve valja. Ali fora je sto nisam platio 2200 Kn za plocu da na jnu nemogu spojiti ako hocu cetiri diska u raid. Isto tako na njoj ima mnostvo stvari kaj zajebavaju covjeka. Mislim da bi je trebali zamjeniti ili mi isplatiti nazad moje novce. Ipak sam pod potrosackom zastitom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Inace za losa iskustva sa servisom i slicno cujem najvise za HG Spot |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
ZA Zagrebacki je sigurno da je los. ZA Zagrebacki KIng mogu isto samo pozitivno pricati, jedino sto imaju los veb i malo vise cijene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
ja sam mislija na servis i uslugu, a šta se tiće robe asus čak i links nabavlja od msan-a.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|