|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Clanak +5 ![]()
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Dobar review, pohvale.. Da nebi bilo sve bajno, evo jedne greskice na 4. strani sto mi je upala u oko: "Performanse zapisa s otprilike 360GB/s padnu na oko 210GB/s kada je disk popunjen preko 75%..." Mislim da se radi o MB/s ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Hvala na testu. Nisam ga jos detaljno procitao nego sam preletio slike - grafovi -zakljucak. 93% je veoma visoka ocjena. Posto sam u fazi nabavke SSD-a za 2 racunala ovo mi je malo zakompliciralo izbor. Do jucer sam bio siguran da cu kupiti 2 x Samsung 830 jer sam po raznim forumima dobio preporuke i stavljen je ispred Vertexa 4 (glavni razlog - pouzdanost) a iza jedino Intel 520 koji mi je ipak malo preskup. Jutros citam ovaj clanak a na Anandu recenziju nove Samsung 840 serije koja za dorucak jede sve do sad vidjeno, trosi ko upaljac i crkne za vrijeme testiranja (beta model, u prodaju izlazi za mjesec dana). Sta sad kupit?? Superpouzdani Samsung 830, Vertex4 sa 5 godina garancije (nije mi toliki problem vrijednost SSD-a koliko izgubljeni dani rada racunala ili nedaj Boze izgubljeni podaci). Prvo sto mi je palo na pamet nakon ovog clanka je zasto nisam jutros narucio, sad bi me manje bolila glava. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Vertex 4. ![]() Nemoj previše razbijati glavu oko kupovanja SSD-a, uzmi onog s najduljom garancijom i evenutalno provjeriti da li generalno voli raditi probleme (ovdje mislim na firmware). U načelu možeš slobodno kupiti bilo koji SSD, ako prelaziš s HDD-a razlika će ti biti nebo i zemlja, a IRL razliku u performansama između dva SSD-a novije generacije ti je kao da ideš uspoređivati dva zrna riže. Zadnje izmijenjeno od: Matth€w. 25.09.2012. u 11:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Citiraj:
Presudni faktor u izboru mi je pouzdanost tj. da me u odredjenom trenutku ne ostavi "na putu". Imao sam jedno takvo ruzno iskustvo sa Vertexom 3, pa mi je stalno u glavi ona poslovica da ako te neko zahebe onda je budala a ako te zahebe dvaput da si onda ti budala. S tim nacinom razmisljanja i pretrazivanja raznih foruma izbor je pao na Samsung 830 256GB a mislim da ce takav i ostati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
|
![]() |
![]() |
|