Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 25.09.2012., 18:21   #1
Luce
iVar

Luce's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Nagradna Igra (prodaja osvojenog automobila)

Trebao bih nekoga ko se razumije oko pravila nagradnih igara...
Naime poznanik je osvojio automobil koji bi sada trebao pokupiti tj.kada plati osiguranje,registraciju...(bla...bla) sve oko cca.20000kn
E sad problem je sto covjek nema jednostavno tih novaca u ovom zabacenom vremenu,pa bi rada prodao taj auto da pokrije taj trošak i naravno zaradi koju kunu...

Najveci je sada problem sto smo na par mjesta culi da se taj auto "nemoze/nesmije" prodati narednih 7 godina od preuzimanja,moze li tko to pojasnit ili barem reci jeli to istina?

Hvala!

Luce je offline  
Staro 25.09.2012., 18:24   #2
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
pa nek pročita ugovor o pravilima nagradne igre.
syss je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.09.2012., 18:36   #3
Luce
iVar

Luce's Avatar

s***e je u tome jer covjek je malo stariji,a kako je dobio masu tih papira rekao mi je citiram "jedva vidim citat,a kamli da razumijem sta pise" zato pitam da nije se netko slucajno s tim imao iskustva,da nemoram bas ici u kucu kod njega jer je bogu iza nogu

Luce je offline  
Staro 25.09.2012., 18:39   #4
Nybelung
Guest

Kakva je to usrana igra? Jesi ti siguran da to nije neka prevara??

Staro 25.09.2012., 18:45   #5
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Kakva to registracija košta 20.000kn?
Najskuplja kategorija za vozilo na NG rege je preko 200kW snage (a takvo vozilo 100% nije dobio na nag.igri) i košta 5365kn bez popusta i bonusa, i najskuplja varijanta kompletnih troškova na tehničkom je 2100kn (cestarina, pregled, eko test, izdavanje prometne, knj-vozila, tablice....). Nije dobio kamion da ga košta 20.000kn -.-

Druga stvar, neka pita glavnog sponzora, tj toga koji je dao automobil, u 90% slučajeva otkupit će automobil od dobitnika, ako on inzistira. Samo neka se pomiri s time da ako auto vrijedi npr 75000kn da će dobiti ponudu na 45-50.000kn. Doduše, ne bi ni da ga uzme i prodaje privatno dobio nešto puno više novaca.... 2 frendice su dobile aute na razl. nagradnim igrama i isto nisu htjele aute nego lovu, pa zato znam da se može.

A ovo o zabrani prodaje i slično, čisto sumnjam, ne može tebi nitko zabranit kako ćeš ti raspolagati s nečim što je tvoje privatno vlasništvo. To ti je kao da dobiješ pare na lutriji ali da ti lutrija kaže da moraš kupit stan kod tog i tog, auto kod tog i tog, i sl. Nebuloze.
Staro 25.09.2012., 18:48   #6
ECHO
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Preporuka, odnijeti papirologiju u neki odvjetnićki ured tako će najbolje dobiti savjet što i kako te prava i obaveze ako je sve OK, morat će vjerojatno savjet/mišljenje platiti ali bolje i to nego ovako nagađati što i kako jer sve zavisi od slućaja do slućaja i ima jako puno AKO....

Zadnje izmijenjeno od: ECHO. 25.09.2012. u 19:02.
ECHO je offline  
Staro 25.09.2012., 18:50   #7
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Nije to registracija samo u pitanju, nego i porez. Odnosno prvenstveno porez. Prije ljeta još je susjed osvojio auto u nekoj nagradnoj igri, vrijednost je bila oko 190 000, prvo je državi morao caltat 20-30000kn poreza pa onda tek rega i ostalo.
Router je offline  
Staro 25.09.2012., 18:55   #8
Rade0n
Guest

Datum registracije: Jun 2012
Rade0n je offline  
Staro 25.09.2012., 18:56   #9
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
daaaa. ta je caka kao i kod svih nagradnih igara plaća se porez na dobitak a kak je auto u pitanju nemogu mu odbit dio para već mora preuzet auto i platit porez.
Ista stvar je i s Lotom, samo tamo je već taj porez odbijen pa dobiješ ono što reklamiraju, da nema tog poreza dobici bi bili puuuno veći. ( ipak je hrvatska lutrija jedan od najvećih punioca državnog proračuna)
Staro 25.09.2012., 20:46   #10
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Ne bih rekao.
Bar ne u 2 slučaja za koja znam 100% da se nije plaćao porez.
Pogotovo za drugi di je nagrada bio Bmw 116i, znači nije baš mala svota.
Stigla je obavijest da je osvojen automobil na toj i toj nagradnoj igri, i adresa preuzimanja po principu ključ u ruke. Automobil sa svim davanjima na cestu+probne tablice i osiguranje za probe na 10 dana. Ni kune dodatnih davanja nije trebalo dati za automobil.
Oglas

Oglas
Staro 25.09.2012., 21:14   #11
Luce
iVar

Luce's Avatar

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Kakva to registracija košta 20.000kn?
Najskuplja kategorija za vozilo na NG rege je preko 200kW snage (a takvo vozilo 100% nije dobio na nag.igri) i košta 5365kn bez popusta i bonusa, i najskuplja varijanta kompletnih troškova na tehničkom je 2100kn (cestarina, pregled, eko test, izdavanje prometne, knj-vozila, tablice....). Nije dobio kamion da ga košta 20.000kn -.-

sry al nisi u pravu covjeku su rekli sa porezom+kasko+pregledi neki+registacija bilzu 20000kn sveukupna svota je bila,a citao sam di je ljude i preko 30k znalo izaci http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubr...3/Default.aspx

Luce je offline  
Staro 25.09.2012., 21:16   #12
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Ne znam kad su te curke dobile te aute, al ovaj porez na dobitak na lotu i sličnim pizdarijama je uveden mislim prije godinu, dvije, ne znam točno. Tak da je lako moguće da ga država hoće drapit za to.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline  
Staro 26.09.2012., 10:33   #13
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
U banku, uzeti kredit na 20 000 kn, uzeti auto, prodati auto, otplatiti kredit, uzeti razliku,
živjeti sretno do kraja života.
Staro 26.09.2012., 11:16   #14
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor Luce Pregled postova
sry al nisi u pravu covjeku su rekli sa porezom+kasko+pregledi neki+registacija bilzu 20000kn sveukupna svota je bila,a citao sam di je ljude i preko 30k znalo izaci http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubr...3/Default.aspx
Da, eto, ja koji radim taj posao svaki dan ne znam koliko to košta, jer su eto 'čovjeku tako rekli'
I još mi linkaš novinski članak
Nvm, oprosti što sam išao pomoći TOČNIM PODACIMA, neću više

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Ne znam kad su te curke dobile te aute, al ovaj porez na dobitak na lotu i sličnim pizdarijama je uveden mislim prije godinu, dvije, ne znam točno. Tak da je lako moguće da ga država hoće drapit za to.
Je, imaš pravo, ima više, od godinu dana, cca 3-4g.
Ali svejedno mi je to nevjerovatno, jer nije lova u pitanju nego automobil, koji ne može bit u salonu bez da su dali sva davanja na njega...
Staro 26.09.2012., 11:27   #15
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
A čovječe moj. Ja sam dobio Corsu tamo daleke 2004/05 godine na Večernjakovoj 3-ici. Osim registracije nisam ništa drugo trebao platiti. Ah te divne godine.
Staro 26.09.2012., 12:01   #16
Luce
iVar

Luce's Avatar

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Da, eto, ja koji radim taj posao svaki dan ne znam koliko to košta, jer su eto 'čovjeku tako rekli'
I još mi linkaš novinski članak
Nvm, oprosti što sam išao pomoći TOČNIM PODACIMA, neću više

gle,pa ak radis taj posao odgovori mi konkretno dali se taj auto moze odmah prodati(jer to i je glavno pitanje ovog posta)a ne cifra koju covjek mora dati
Link sam stavio cisto radi primjera,tako da nema potrebe za arogantnosti i VELKIM SLOVIMA.

jer na kraju krajeva meni nece nijedna kuna iz dzepa ni u džep(osim ak neproda auto pa mi da za cugu

Luce je offline  
Staro 26.09.2012., 14:37   #17
Rade0n
Guest

Datum registracije: Jun 2012
Citiraj:
Autor Luce Pregled postova
gle,pa ak radis taj posao odgovori mi konkretno dali se taj auto moze odmah prodati(jer to i je glavno pitanje ovog posta)a ne cifra koju covjek mora dati
Pa ne radi on na organiziranju nagradnih igara nego u auto osiguranju.
syss ti je već u prvom postu napisao da uzmeš papire koje je taj čovjek dobio (ugovor) i pročitaš šta piše.

Ako se ne smije prodati onda to mora i pisati, iako to nema smisla i sigurno nije istina.

Uglavnom, ne znam šta se ima ovdje na forumu nagađat, a dotični dobitnik ima sve papire crno na bijelo, najbolje da ne zna čitat, a može i nazvati organizatora nagradne igre i nek mu oni kažu, 1 min. posla.

Stvarno se otvaraju besmisleni topici.
Rade0n je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno