Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.09.2012., 22:04   #1
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Asus K73SV-TY355 muke po driverima

Dakle eto danas sam roditeljima uzeo ovu prokletinju i đubrad Asusovska ima podršku za laptop koliko i Ljubljanska banka za svoje štediše.

E sad da vas pitam par pitanja : da li ovo ima kakav raspored instaliranja drivera? ili ikakav popis drivera koji su potrebni za ovaj laptop a da ne skidam sve moguće i nemoguće gluposti koje mi nudi?

P.s. provao sam instalirati onaj live update (što bi trebao biti Asusov pandan hp-ovog software updatera) koji ti za laptop nađe sve potrebne (valjda) drivere ali vidi čuda on mene uvjerava da nemam Asusov laptop

Windowsi su 7 pro x64 (original) pa eto pošto mi pola ovih gluposti tipa ti utility programi ne žele raditi, ima 7 drivera za wlan i isto tako par iteracija za druge module onda eto molim pomoć onih koji su prošli (sličan) križni put. Hvala
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2012., 23:36   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nisi tu od jučer, potraži savjete kako naći drajvere po ugrađenom hw kao i preporučeni raspored instalacije.
Prvo povadiš Device ID za sav unknown hw.
Support stranica: http://www.asus.com/Notebooks/Versat...73SV/#download
ima sve šta ti treba, neka te ne buni "dupla" grafa (Intel + nVidia) jer ih oboje imaš u lapu.
Za wireless trebaš po Device / Hardware ID detektirati koju si dobio pa po tome odabrati koji drajver trebaš.
Isto vrijedi za Bluetooth modul, touchpad.
Unutar pojedine grupe obrati pažnju na naziv i verziju, često ima x verzija od najnovije prema starijima za istu stvar.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.09.2012., 07:00   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nisi dobio cd s driverima? Na zadnjih 10 Asusa sam u kutiji obavezno dobio i cd s driverima za W7 64bit.
Staro 12.09.2012., 07:57   #4
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
imam doticni laptop samo kresni cd i sam sve instalira nemoze biti lakse ako ti fali cd mozda ti ga negdje mogu uplodat pa da ga i ti imas.
instaliranje drivera sa neta je uvijek grozno jer imas 100 razno razlicitih verzija za istu stvar.
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2012., 09:00   #5
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Nisam dobio nikakvi CD. Dobio sam one kratke upute za korištenje, onu neku garancijsku knjižicu i to je to Naravno hardware i torba također. Naravno windowsi su moji vlastiti msdn-a, a ne iz bundlea

Ovo je bio jedini (izložbeni) primjerak pa je biće pola bundlea otišlo u vjetar -.-

A prokletinja za razliku od hpovih laptopa se ne može odmah spojiti na net i sam poskidati što mu treba.

jurbAs ja bih ti stvarno bio zahvalan ako bi njegov cd dignuo na net negdje
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2012., 09:45   #6
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Ne znam zašto ti se ne spaja na net jer meni je još u toku instalacije W7 otkrio wlan i tražio WEP ključ za spajanje na njega.
Nikky ti je napisao kako tražiti drivere. Uostalom i da skineš sve drivere sa službene stranice i ideš instaliravati jedan po jedan, bit ćeš jasno obavješten je li taj driver pravi ili ne.
Staro 29.09.2012., 03:57   #7
poker
Premium
Moj komp

poker's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
imao isti problem s dell laptopom nemam cd s driverima i jebem se s driverima grafe (intel i5 +ati7670) neće da prorade obje
zna netko neko rješenje ?
poker je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2012., 06:59   #8
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Integrirka je u procu što znači da si sa čipset driverima trebao dobiti sliku s njome. Za ATI potraži Mobility Catalyst.
Obje ni ne mogu raditi istovremeno. Ili jedna ili druga, a to lap sam procjeni i prebaci automatski.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno