|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2011
|
Mala pomoć oko ATI i HDMI
Imam Gigabyte 880GM ploču (rev 1.0 s integriranom grafikom neki 4250 mislim) ima HDMI izlaz, ali nemogu dobiti da radi istovremeno monitor i TV , tako piše na stranicama potpore OK , pomirio sam se time sada pitam da se ne zaletim u kupovinu nečega bezveze Dal mogu kupiti dodatnu grafičku pa da mi proradi da imam oba prikaza , mislim da mi radi i PC monitor i preko HDMI kabla spojen TV ? Ako mogu našto moram paziti , osim što dakako znam da mora imati izlaze Parodija je da mi treba i onaj stari VGA izlaz što sam čuo da je rjetkost na novim grafičkim Naime monitor nema DVI ulaz ?!?! , a ima punu HD rezoluciju neko smeče AOC , ali dobiveno je na poklon pa negledam u zube konju. Dakle kako to rješiti ima li tko ideju koju grafičku (ako je tako moguče popraviti stvar), samo da mogu gledati prikaze , netreba za igre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jedem skoro svaki dan.
Datum registracije: Mar 2011
|
Pa imaš DVI>VGA konvertere, s bilo kojom grafom bi trebao moć spojit
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
dakle bilo koja koja ima DVI i HDMI ? da nebi bilo da ima DVI , ali neradi konverterom na VGA, kao i na ovoj ploči me plaši. Zato pitam za provjereno rješenje da če raditi VGA preko konvertera DVI-VGA |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
neradi, osim ako ne restartaš , i radi samo jedan izlaz..., sve isprobao... moraš kabel iščupati od monitora da dobiješ sliku na HDMI iako kada uštekaš oba on prepozna da je uštekan nemožeš ništa podesiti na drugi monitor A ako okreneš redosljed monitora u onom ATI konfihuratoru, ostane crno sve dakle čak ni onda ne prebaci desktop s VGA na HDMI piše dolje u spescifikacijama da neradi istodobno i to sve tri verzije imaju taj po meni grešku |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
da, baš čudno da ne radi jer obično VGA+HDMI kombinacija radi na tim integrušama. prije kupovine diskretne kartice malo guglaj ima li sličnih slučajeva i riješava li se možda nekim updateom BIOS-a ili nečega. ako kupuješ diskretnu karticu i ona najeftinija će pružiti ono što tražiš: Nabava, prva na listi je baš Gigabte pa uzmi možda rađe Asus ![]()
![]() |
#7 |
Premium
|
ma ovo če biti dosta nije neka lova , a vidim ima sve te priključke , samo da vidim da sam siguran za taj istodobni rad i meni je čudno da neradi VGA-HDMI, ali zanimljivo je da neradi ni DVI-VGA konverter, i još gore što neradi DVI direktno na TV ?! kao da je neispravan DVI na ploči, a sve je izvana kupljeno u kompletu čak ima problem s paljenjem, nekada se mora na prekidač iskopčati da ostane bez struje da bi zapalio a to je ipak malo kao bolja ploča trebala da bude izgleda da je nešto sprčkano hvala na savjetima |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
Može se probati u Biosu manualno podesiti izlaz video konektora: Advanced BIOS Features IGX Configuration Onboard VGA output connect: OPCIJE SU: >> Auto >> D-SUB/DVI >> D-SUB/HDMI uključi ovu zadnju opciju: D-SUB/HDMI i integrirana grafička mora biti uključena: Internal Graphics Mode [UMA] |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Ne znam sa tim integriranim al ću ti ukratko napisat za kupnju nove grafičke šta moraš pripazit (ovisi šta hoćeš). Dva izlaza će ti radit bez problema na nekoj novoj grafičkoj i to obično u bilo kojoj kombinaciji, međutim današnje grafičke obično imaju po tri izlaza: VGA, DVI i HDMI, ali od ta 3 rade uvijek samo 2. Ako ćeš kojim slučajem trebati prikaz na tri monitora istovremeno (ili 2 monitora + tv) trebat će ti neka ATI grafička koja posjeduje DP port i jedan monitor će nužno trebat bit spojen na taj port. Osim toga takva grafička će morat podržavat eyfinitiy, ali s obzirom da ima DP obično ga podržava. U pravilu ako samo trebaš HDMI izlaz + VGA vjerojatno ti je dovoljno nabavit i neku ATI HD seriju grafičke koja ima ta dva izlaza ili bilo koju drugu. Čak ne mora niti biti neka skupa ... U svakom slučaju ak nabavljaš neku novu provjeri šta podržava ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|