|
![]() |
#1 | |
woot
Datum registracije: Feb 2008
|
(riješeno) Wireless na laptopu nakon reinstalacije adaptera
Pozdrav, Kao i mnogi imao sam povremeni "limited access" problem na laptopu na kojemu je instaliran Windows 7. Googlao sam razne savjete no ništa nije urodilo plodom. Na kraju sam se odlučio probati i deinstalirati karticu, kao što je ovdje bilo predloženo. Nakon restarta Windows 7 je reinstalirao dostupne drivere za karticu, ali nakon toga se ne mogu spojiti na svoju mrežu. Napomena: napravio sam uninstall adaptera iz device managera, a ne uninstall drivera odabranog uređaja. Temu stavljam pod Software problemi jer mi se čini da nešto s driverima nije u redu. Slika 1. Slika 2. Imam router s upaljenom wireless mrežom na koju sam se prije sat vremena spojio, a sada je ne detektira. Ikona u taskbaru kaže da nema signala, a wizardi za uspostavu veze kažu da postoji neki problem s driverima (Slika 2). Ima netko ideju što bi mogao biti problem? Skinuo sam i najnovije drivere, dodao, problem ostaje. Jedan od savjeta koji sam bio primijenio je naveo da pokušam isključiti (sad govorim na pamet) u Device Manageru uređaj za neku Microsoft Wireless vezu koja je stalno bila aktivna. Kada bih pogledao Network Connections imao bih četiri veze: Wireless Network (Qualcom Atheros), Local Area, Bluetooth, i tu neku Wireless (ako se ne varam) koja je nakon isključivanja adaptera bila također isključena. Sada ne vidim uređaj na listi u Device Manageru pa bi to mogao biti ključ, ali ne znam kako da aktiviram. Ako se sjetim o čemu je riječ, javim. Edit: Mislim da je taj četvrti bio Microsoft Virtual Wifi Miniport Adapter Preko kabela se mogu spojiti. Probao sam uninstall drivera i ponovnu instalaciju prvih koje sam na laptopu bio instalirao nakon kupnje, ali ne pomaže Našao sam Atherosov software za dijagnostiku i kaže mi sljedeće: Citiraj:
Ako ima dodatnih pitanja, javite. Zadnje izmijenjeno od: SiK1. 20.11.2014. u 00:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Drajveri nisu instalirali nikakav utility za managment wireless mreže? Ako imaš takav utility, onda Windowsi nemaju nikakvu kontrolu nad mrežnom karticom već sve namjestiš unutar tog utilitya. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
woot
|
Citiraj:
Sada vidim da je instaliran dodatan utility (Atheros Wireless Network Connection Manager; ako je to to) ali s njime ne mogu ništa jer uopće ne prikazuje da je ikakav wireless adapter instaliran. Ali hvala što si me podsjetio da provjerim te dodatke. Vidim da Samsungov program za ažuriranje softwera na laptopu upozorava da trebam instalirati Wireless LAN driver. Sad ću to skinuti i nadam se najboljemu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
woot
|
Dopuna: Skinuo Wireless LAN driver koji Samsung software ne može instalirati (error -100 ili sl.) ali kad pogledam bolje to ispada neka starija verzija drivera koju je Windows instalirao odmah nakon registracije uređaja. Na to sam dodao novije drivere. Ima li neka poveznica? Probao više puta provesti update tog drivera (čak i lokalnim downloadom datoteka) ali ne ide. Možda je bug u softweru da javlja da driver treba instalirati a u stvari ne treba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa kako misliš da će raditi ako si makao drajver ? Ista stvar i za taj sw za dijagnostiku ... Napiši podatke šta fale: - W7 x86 ili x64 ? - ovdje prepiši Hardware ID kartice Po uvodnoj slici piše da se radi o Atheros AR9485WB-EG pa probaj instalirati ovaj drajver: https://www.atheros.cz/atheros-wirel...et=61&system=5 instalira se na stari / klasični način kroz Device Manager. Utvrdi jeli WZC ili posebna app upravlja karticom i "pretraži" WiFi mreže ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
woot
|
Citiraj:
HW ID je valjda ovaj: Citiraj:
Deinstalirao sam adapter, restartao laptop i pustio da Windowsi instaliraju potrebne drivere. Ispali su neka 10.0.0.255 ili sl. verzija. Nakon toga sam pustio update drivera na noviju verziju iz tvog linka. Svejedno ništa. Išao sam sve preko Device Managera, ali prešao na Samsung SW kad ovo nije išlo. Međutim, ni Samsung ne pomaže. Probao sam maknuti sve drivere koji su bili instalirani pa se vratio na neku 9.0.0.47 verziju koju su Windowsi imali, ili tu negdje. Nadogradio sam na 10.0.0.297 i svejedno ništa. Kako da utvrdim WZC? Ne vide se apsolutno nikakve wireless mreže. Kada kliknem na mrežni simbol u taskbaru (prekrižen) pojavi se ovo na Slika 2. Sad kad je na kabelu se prikaže naziv mreže koju imam, ali ne hvata nikakve bežične. Kao da je deaktiviran, a u Network and Sharing stoji da je aktivan (Slika 2). Ako probam konfigurirati mrežu, ili javi da je naišao na problem (ne piše kakav) ili otvori popup dolje lijevo. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Vidi kako se kod tog modela lapa pali / gasi WiFi, Bluetooth, ... kod nekih postoji hw switch, kod nekih posebna aplikacija pa preko shortcut na tipkama (obično Fn + neka Fx). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
woot
|
Citiraj:
Ovaj HW ID kartice iznad je točan. Usput, model laptopa je NP270E5V - X01HS. Evo, sad sam završio na Samsung Live help chatu. ![]() Dopuna: Chat nije uopće informativan. Samo su me preusmjerili na lokalne zastupnike. Zadnje izmijenjeno od: SiK1. 20.11.2014. u 11:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
woot
|
Evo ipconfig/all log ako pomogne jer vidim nekoliko disabled/ media disconnected statusa. Citiraj:
Krajnja solucija bez daljnjeg zaj... s ovime je napraviti Acronis restore no koja je garancija da bi se tako ispravio problem? A i nisam baš sklon toj opciji jer je radi manjka ažurnosti zadnji backup od prije 8 mjeseci ili tu negdje, kada je sve radilo. A ako ne popravi, onda mi valjda preostaje samo reinstalirati sustav no nekako sam skeptičan da bi i to pomoglo. System restore nije bio od koristi jer je izgleda zadnji restore point bio netom nakon deinstalacije adaptera. Zbilja ne znam što bi bio sljedeći korak. Pogledati ću za stariju verziju Easy Settingsa jer ova novija navodno ima neke probleme... Zadnje izmijenjeno od: SiK1. 20.11.2014. u 16:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
woot
|
Instalirao sam stariju verziju Easy Settingsa (1.0.0.4) i po ovome što vidim Wi-Fi je aktivan, iako zapravo nije. Probao sam ugasiti pa upaliti ali ne pomaže. Na žalost nema opcije za konfiguriranje Fn funkcija. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
woot
|
U redu. Ne znam više što bih pa mi valjda preostaje samo Acronis restore. Može li netko potvrditi da Acronis vraća stanje particije na ono što je bilo u trenu backupa i da će restore onda ignorirati ovaj nered oko drivera koji mi se dogodio sada, tj. da će driveri biti vraćeni na stanje u trenutku backupa? Riječ je o Acronis True Image 2013. Za sada kad sam ga koristio nisam obraćao pozornost na to što se događa s driverima jer su svi bili funkcionalni pa ne znam što očekivati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
![]() |
#14 | ||
woot
|
Citiraj:
Citiraj:
WLAN AutoConfig je bio uključen, za ovaj drugi ne znam. Zbilja ne znam što bi bio problem. Odnosno, neki k* se s driverima dogodio i nikako nisam uspio natjerati Windowse da znaju što raditi s adapterom. Većina uobičajenih rješenja za iste ili slične probleme koje sam googlao nisu bila primjenjiva. Hvala svima koji su se javili. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|