|
![]() |
#1 |
bliss_zg - take, muljanje na tržnici
Datum registracije: Oct 2011
|
Kupovanje mobilnih aplikacija
Radim jedno malo istrazivanje zbog nekih buducih stvari pa me zanima: Koliko ste spremni izdvojiti novaca (u $) za aplikaciju, a koliko za igricu. Imate li naviku uopce kupovati aplikaciju ili to radite preko JB-a? Ako to radite preko JB-a, da li je to zato sto neznate dali cete uopce koristiti app i dali bi bili spremni nakon sto probate kupit tu app? U razgovoru sa frendom iz USA on mi je rekao da se kod jako kupuju aplikacije, da slabo ljudi koriste JB, ako ga i koriste uglavnom nakon toga kupe aplikaciju. Jer time cijene neciji trud, a ako je taj trud urodio kvalitetnom igricom ili korisnom aplikacijom mora biti placeno. S druge strane pricao sam sa jednim hrvatskim developerom i rekao mi je da je u 2mj aplikacije imao 100 kupovina, a nakon sto je stavio aplikaciju na free skinulo ju je 10 000 ljudi. Ogromna razlika |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Misljenja sam da tu, bar kod nas, pristup određuje krajni rezulatat. Tema je pokrenuta sa naglaskom na iAplikacije, ali slična stvar je i sa androidom. Nekako mi se kao najbolji pristup čini prvo free lite/add aplikacija sa mogućnošću kupnje "pro" verzije. Jer svi vole prvo aplikaciju isprobat, i vidjet kak funkcionira i onda ako je ok se kupi i dobiju se jos neke pogodnosti u odnosu na free verziju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2012
|
![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Ovisi o aplikaciji. Što korisnija, to bi dao više para. Za Titanium backup bi dao i 10 dolara dok za recimo Angry Birds ne bi dao tih dolar pa da ima hiljadu levela. Igre kupujem samo na akcijama ![]() U početku sam imao mob pun krekanih appova što je tlaka updejtati. Onda sam krenuo tim stopama nagrađivanja developera za trud. To je sića za mene kada se zbroji, recimo mjesečno AKO kupim jedan app, cca 3$ neki prosjek... U ovih 2-3 godine koliko sam u Androidu potrošio sam oko 50$ na appove što je ~0,33kn dnevno. S tim da većinu tih aplikacija i danas koristim, a izuzetak su jeb* igre ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|