Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.10.2012., 18:04   #1
Take
bliss_zg - take, muljanje na tržnici

Datum registracije: Oct 2011
Kupovanje mobilnih aplikacija

Radim jedno malo istrazivanje zbog nekih buducih stvari pa me zanima:

Koliko ste spremni izdvojiti novaca (u $) za aplikaciju, a koliko za igricu.
Imate li naviku uopce kupovati aplikaciju ili to radite preko JB-a?

Ako to radite preko JB-a, da li je to zato sto neznate dali cete uopce koristiti app i dali bi bili spremni nakon sto probate kupit tu app?

U razgovoru sa frendom iz USA on mi je rekao da se kod jako kupuju aplikacije, da slabo ljudi koriste JB, ako ga i koriste uglavnom nakon toga kupe aplikaciju. Jer time cijene neciji trud, a ako je taj trud urodio kvalitetnom igricom ili korisnom aplikacijom mora biti placeno.

S druge strane pricao sam sa jednim hrvatskim developerom i rekao mi je da je u 2mj aplikacije imao 100 kupovina, a nakon sto je stavio aplikaciju na free skinulo ju je 10 000 ljudi. Ogromna razlika
Take je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2012., 18:19   #2
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Misljenja sam da tu, bar kod nas, pristup određuje krajni rezulatat. Tema je pokrenuta sa naglaskom na iAplikacije, ali slična stvar je i sa androidom.

Nekako mi se kao najbolji pristup čini prvo free lite/add aplikacija sa mogućnošću kupnje "pro" verzije. Jer svi vole prvo aplikaciju isprobat, i vidjet kak funkcionira i onda ako je ok se kupi i dobiju se jos neke pogodnosti u odnosu na free verziju.

srale7 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.11.2012., 12:07   #3
Zekoslavzeko
Registered User

Datum registracije: Jan 2012
Thumbs down

Citiraj:
Autor Take Pregled postova
Radim jedno malo istrazivanje zbog nekih buducih stvari pa me zanima:

Koliko ste spremni izdvojiti novaca (u $) za aplikaciju, a koliko za igricu.
Imate li naviku uopce kupovati aplikaciju ili to radite preko JB-a?

Ako to radite preko JB-a, da li je to zato sto neznate dali cete uopce koristiti app i dali bi bili spremni nakon sto probate kupit tu app?

U razgovoru sa frendom iz USA on mi je rekao da se kod jako kupuju aplikacije, da slabo ljudi koriste JB, ako ga i koriste uglavnom nakon toga kupe aplikaciju. Jer time cijene neciji trud, a ako je taj trud urodio kvalitetnom igricom ili korisnom aplikacijom mora biti placeno.

S druge strane pricao sam sa jednim hrvatskim developerom i rekao mi je da je u 2mj aplikacije imao 100 kupovina, a nakon sto je stavio aplikaciju na free skinulo ju je 10 000 ljudi. Ogromna razlika
Do 3$! Problem je sa npr androidom da kada "rušiš" sistem izgubiš i sve kupljene aplikacije, prvenstveno igre!
Zekoslavzeko je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2012., 17:21   #4
jura9
Premium
Moj komp

jura9's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Do 5 $, s tim da to opet ovisi o aplikaciji.
Meni najbolji pristup je isto free lite/add aplikacija sa mogućnošću kupnje.
Staro 11.11.2012., 17:49   #5
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Zekoslavzeko Pregled postova
Do 3$! Problem je sa npr androidom da kada "rušiš" sistem izgubiš i sve kupljene aplikacije, prvenstveno igre!
Nije istina, app ti je vezan uz gmail račun.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2012., 18:49   #6
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ovisi o aplikaciji. Što korisnija, to bi dao više para. Za Titanium backup bi dao i 10 dolara dok za recimo Angry Birds ne bi dao tih dolar pa da ima hiljadu levela. Igre kupujem samo na akcijama U pravilu free+paid opcije volim jer preko free appa vidim što se nudi i kako radi. U najgorem slučaju skinem krekani app i testiram (pogotovo ako mi 15minutno vrijeme za refund nije dovoljno).

U početku sam imao mob pun krekanih appova što je tlaka updejtati. Onda sam krenuo tim stopama nagrađivanja developera za trud. To je sića za mene kada se zbroji, recimo mjesečno AKO kupim jedan app, cca 3$ neki prosjek... U ovih 2-3 godine koliko sam u Androidu potrošio sam oko 50$ na appove što je ~0,33kn dnevno. S tim da većinu tih aplikacija i danas koristim, a izuzetak su jeb* igre Njih danas, ukoliko nisu na gaće-spuštene-do-koljena popustu, nabavljam alternativnim putevima.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno