Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.08.2012., 23:05   #1
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Iz HDMI prijemnika u DVI televiziju korišteći DVI Male To HDMI Female Adapter

Dakle ovakva je stvar,prijatelj ima maxtv prijemnik na jednom kraju kuce i teve na drugom, a kroz zidove je provucen HDMI kabel

TV ima na sebi samo DVI(i cinch cija je slika ocajna) ulaz i mislio sam spojit na tv to
i onda u to ukljucit HDMI kabel

znam da nemoze prenosti zvuk, ali hoce li prenosit sliku? i moze li to radit, oce li mozda nesto crknit, pa se bolje ne igrat

a za zvuk, posto neman prijemnik u blizini moze li se na tom maxtv prijemniku namjestit zvuk na cinch a slika na hdmi?
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2012., 00:10   #2
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
sto se tice drugog pitanja, ne, 99% da ne. posto nista nije 100% sigurno da se ogradim, ali svi prijamnici koje sam do sada namjestao/vidio ima svaki ulaz odvojen od drugoga, i video i audio signal.

inace sto je i sasvim logicno jer u suprotnome bi nasao kaos i sranje recimo meni koji na TV imam spojen PC, max preko scarta, dvd preko cincheva.
mislim, kako da TV "zna" da aktivan treba biti (u tvom slucaju) HDMI, ali samo audio, dok audio treba primati preko npr AV1?

dok za ovaj adapter, pa teorijom bi trebao raditi cisto kao DVI-to-HDMI adapter. unutra zapravo niti nema ikakve elektronike jer su oba digitalna signala i (mislim) da samo preoblikuje konektor, tj "dobijes" onaj kojeg zelis. no nisam nikada koristio ovakav, koristim DVI-to-HDMI na HTPCu i sljaka bez ijednog problema, ali to nije niti upitno.........

Burko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.08.2012., 08:47   #3
DejoGH
Premium
Moj komp

DejoGH's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Kao sto je kolega Burko rekao, to sto hoces da audio prenosis preko chincheva a video preko HDMI je naprosto nemoguce. Sto se tice adaptera, ne vidim razlog zbog kojega nebi radilo, to mu i je svrha da "pretvara" DVI u HDMI...

Ako imas nekakvo kucno kino salji na njega zvuk, STB za maxTV ti salje istovremeno na sve portove signal, tako da prakticki mozes spojiti na HDMI jedan TV, a na scart drugi. Meni je trenutno spojen TV na HDMI, a preko chincheva samo audio ide na zvucnike na terasi.
DejoGH je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2012., 20:26   #4
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

znaci adapter bi 99% trebao radit

a da npr uzmem onaj scart to chinc i te chinceve spojim na npr liniju, jer ona ima aux in za chinceve
Staro 04.09.2012., 02:42   #5
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

UPDATE!!!!
Dakle kad spojim laptop hdmi u dvi televiziju, radi bez ikakvog problema, doslovno plug and play - s kabelom od metar ipo
NO kad spojim Maxtv prijemnik, neradi, i malo kopkam po postavkama i minjam par rezolucija, opet neradi... samo preko svidea šalje sliku, a za dvi port na televiziji piše, no sync jel moram nesto drugo u postavkama minjat?
jeli mozda kabel predug(5 metara)- to nisam mogao provjerit sa laptopom jer je nepristupačno
ili je mozda nesto trece?

prijemnik maxtv - siemens stb 7710

Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 04.09.2012. u 02:49.
Staro 04.09.2012., 06:24   #6
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Ne kužim kako ne možeš provjerit taj 5-metarski kabel s laptopom? Odneseš lap do maxtv-a i ubodeš taj dugački u njega. Ako radi, nije do kabela.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2012., 11:30   #7
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

jer je prijemnik na stropu i ima osim njega jos 5 cm mista, a tu laptop nemogu uvuc nikako, mora bi iskopcacvat cili max tv, micat kablove, maknit policu i tek onda provjerit s latpopom(ako je kabel dovoljno dug s te strane,jer ja mislim da nije), ali držeći istog u zraku jednom rukom a namištajući drugom, dok mi druga osoba sa druge strane prostorije govori jeli ima slike....
reka sam da je komplicirano
Staro 04.09.2012., 11:45   #8
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ne kuzim cemu spajanje lapa i stb uredjaja. Sta tocno moze provjeriti na taj nacin?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2012., 12:11   #9
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

prvo, sto ti nino kaze, moras biti siguran da taj kabel od 5 metara 100% radi. posto ti laptop provjereno daje sliku preko kabela od 1.5 metara, nema drugog nacina da provjeris ovaj od 5 metara, nego da ga spojis s televizorom na laptop, koji receno daje sliku na TV.

sad, to sto je nepristupacno, je drugi par rukava. no ne postoji drugi nacin spajanja, nego da odspojis HDMI iz maxTV receivera, i nekako spojis laptop. da li postoje HDMI produzni kabeli, ja ne znam........ ali prvo se moras uvjeriti da je kabel ispravan, jer bi sve trebalo raditi plug & play. tako barem meni radi moj maxTV na LCD kada je spojen, iako iskreno, kvaliteta mi je jednaka preko chinca, i preko HDMI-ja. bila bi druga prica da su kanali u HD ili jos bolje fullHD rezoluciji, no to kosta............

Staro 04.09.2012., 12:52   #10
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Imaš u postavkama maxtv.a odabir vrste signala koji se šalje (720p, 1080 ...) pa probaj to mjenjat.
Forace je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.09.2012., 13:11   #11
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

ako je ovo meni, sasvim svejedno, jer je kvaliteta signala - losa. tj, vise mi se vidi koliko je losa kada imam spojeno preko HDMI-ja, nego preko chinca .

Staro 04.09.2012., 15:07   #12
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Evo probao sam 5 metara laptop-tv radi.(umeo se živ!!!)

Citiraj:
Autor Forace Pregled postova
Imaš u postavkama maxtv.a odabir vrste signala koji se šalje (720p, 1080 ...) pa probaj to mjenjat.
a stavio sam na 570i ,720p i 1080i i nema nikakve razlike ponovo nece.
sa laptopa je rezoucija 720p

@Nino ne spajam laptop i prijemnik, spajam laptop i tv da vidim jeli HDMI to DVI adapter radi, i da vidim jeli kabel radi i on/oni ocito radi, kao i tv, sta bi dalo za zakljucit da je problem u stb-u koji iz nekog razloga nezeli slati signal...

Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 04.09.2012. u 15:53.
Staro 04.09.2012., 19:51   #13
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Jel ima tv kakvih postavki? za DVI ulaz? Ak nema možda da reklamiraš prijemnik t-comu?
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2012., 20:26   #14
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

ma ima, namistim, rekao sam vec, radi sa laptopom bez problema
a jedino mi to ostaje pa probat sa onim malim recieverom sta ima plavo svitlo, to mi ima drugi prijatelj, ali njegov lcd nema DVI port

a sadasnji problem sa slikom je sta je spojena preko chinca i katastrofalno je mutna(nevidi se niti balun na utakmicama - a to je prioritet utakmice

a kad se spoji sa laptopom je kristalno cista
Staro 04.09.2012., 20:27   #15
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Opisao si da ti je komplicirano premještati uređaj ali prvo moraš isprobati varijantu da staviš MaxTv prijemnik odmah do tv - a i međusobno ih spojiš std. kabelom (do 2M).
Ovo povlači za sobom privremeni mrežni kabel na relaciji router - MaxTv prijemnik.

Druga stvar šta trebaš probati je drugi TV, sa HDMI ulazom.
Ako tada imaš ok sliku onda krivca traži u tv - u (sa DVI ulazom).

Kod određenih tv - a sa HDMI ulazima je bilo problema sa određenom pod verzijama HDMI standarda (ono 1.2, 1.3, 1.4a).
Zbog toga kod nekih tv - a sa više HDMI ulaza postave na jednom ulazu "stariju" verziju.

Uzmi manual od tv - a i vidi / zapiši koje točno rezolucije prima na tom DVI ulazu, po tome bi trebalo precizno postaviti izlaz u postavkama prijemnika.
Šta je od toga dostupno useru za podešavanje treba viditi.

Spominjalo se negdje, možda kod nas ili kod kolega sa satelitskog foruma da pojedini MaxTv prijemnici imaju x blema sa HDMI izlazom.
Čini mi se da se kod nekih ubacivanjem novog fw ili postavki blem riješi a ostale treba mijenjati. Problem je šta fw update treba / moraš raditi isključivo sa T-Kome.
Uopće se ne bi čudio da je razlog problema njihova šlampava customizacija kao kod routera.

Imaš opciju da više puta prijavljuješ kvar i traženje zamjene uređaja, mada je to upitno jer će reči da je uređaj ok ako daje sliku na vulgaris scart / composite izlazu.

Zadnja opcija je da uređaje spojiš preko komponentnog ulaza ako ga ta bajna telka ima, 5M razdaljine nije problem.
Kabele napraviš u vlastitoj režiji sa 3 antenska kabela.

That's all
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 05.09.2012., 02:49   #16
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

E vidis to mi nije palo na pamet, hdmi standardi, iako opet sumnjam da je u njima problem, jer konekcija sa laptopom radi, i na 5 metara i na dva metra,
ali ovo za rezoluciju mi nija palo na pamet, to bi moga pogledat pa vidit jeli radi, iako idalje sumnjam na maxtv prijemnik, jer inace tcom FW su katastrofa, thompsonove routere nemos koristit ko repeater bez da flashas na neki drugi FW

a provlačenje drugih kabela ne dolazi u obzir, jer je predodređeno da chincevi (žuti crveni bili) i hdmi budu provučeni iza gips ploča, tako da provlačenje novih kabela zahtjeva izvođenje novih radova, ili cable chaos po kuci
Staro 05.09.2012., 07:51   #17
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Onda nema smisla išta dodati, samo primjera radi:
Kakav kabel je provućen / stavljen za "žuti chinch" ?
Staro 06.09.2012., 21:39   #18
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

a oni standardni jedan video dva audio, ko za playstation. ali sa njima je slika katastrofa. ma sve su opcije testirane, jedino moze bit do maxtv prijemnika, nek sad on njih zove za zamjenu ili tako nesto, ako proradi javit cu
Staro 06.09.2012., 22:16   #19
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
a oni standardni jedan video dva audio, ko za playstation. ali sa njima je slika katastrofa.
Normalno da je katastrofa kad su drek a o poštivanju impendancije da ne govorim.
Uostalom probaj za test privremeno po podu bacit kvalitetan antenski kabel i spojit ga umjesto "žutog chincha". Tek onda imaš "pravo" tražit krivca u prijemniku ili tv - u.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno