|
![]() |
#1 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
MS FSP300-60APN ili Intertech SL-500A
Dakle pitanje je koje od ova zla je manje ![]() Konfa je dualcore E6500, 4gb ram-a, dvd prža, 1 hdd, grafa dosadašnja je ati 5570 1gb. Krepala je grafa, budžet za drugu je već u startu knap, gleda se polovna nvidia 450 ili ati 5770/6770, ostale komponente ostaju nepromijenjene. Napajanje trenutno u kompu je ovo ms fsp300. Vlasnik ima još na raspolaganju intertech sl500a napajanje, i nema love za novo/drugo. Koje ostavit u kompu, ovog kakti fortrona od 300w ili ovo china čudo? Nekak mi privlačnije izgleda ostavit ovog fsp-a, ali eto, ko pita ne skita. ![]()
![]() |
#2 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
ja ti samo mogu reci da sam imao jednog FSPa od 260W, mrcina na +12V koji je "najviše" tražen u današnjih kompova. imam isto jednog od 400W, u svom kompu OCZ koji je zapravo FSP group, oba mrcine na +12V......... jedino mislim da bi ti mogao biti problem je glavni 20/24 pinski konektor za matičnu ploču, jer ove sve grafičke koje si naveo vuku struju i iz pcie konektora. e sad, ako ovaj fortron 300W ima i 24 pina (a ne kao moj stari 20 pinski), mislim da će ti frend biti zadovoljen sa fortronom. no, ako napajanje ima samo 20 pinski konektor, grafička bi mogla "ostati" bez potrebnog napona, jer ovih dodatnih 4 pina je upravo za napajanje pci expressa na matičnoj, čitaj - za napajanje grafičke kartice. no ako mogu birati i ako je fortron zdrav i uredan - definitivno FSP ![]() edit. btw, ovaj MS bi trebao biti tocno ovaj: http://www.fsp-power.ru/uploads/file...60APN_SPEC.pdf malo sam preletio, nije me skroz oduševio, no 250W na dva +12V raila pri 25°C, i ima efikasnost od 80 i koji %. IMHO vrlo dobro napajanje ispod 150 kuna za konfe koje troše ispod 200W ![]() ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! Zadnje izmijenjeno od: Burko. 17.08.2012. u 22:34. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Nek uzme malo slabiju(jeftiniju) grafu(ak kupuje novu nek uzme polovnu, ak kupuje polovnu nek kupi neku mrvicu slabiju, nest tipa HD5670) i neko donekle ok napajanje.. EDIT: Sad vidio datum, mislio sam da je nest novije jer je bila medju prvim temama na napajanjima...
![]() |
#4 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Dobio je džabe od frenda 4870 512mb, radi (za sad ![]() Burko hvala na detaljnom opisu, tak nešt sam i ja mislio, ali ne škodi pitat ![]() Btw, 24pinski je konektor za mbo+4pin. Napajanja za grafu sam izvukao s molexa, došla su dva konvertera molex-6pin sa grafom. Campeonato - znam da nema puno smisla, ali teško je radit s nadobudnim dječarcima od 17g, dok ja njemu objasnim da su mu oba napajanja šrot, njemu je već neki mudri frend napunio glavu kak je njegov proc dosta za 6870.... Ali eto, srećom, riješili smo to sa ovom 4870, za njegov 17" lcd i u kombinaciji sa ostatkom kompa je to sad super. Rekao sam mu nek skuplja pare najprije za dobro napajanje, prije svega.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|