Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.07.2005., 12:35   #1
Mad ID
Premium

Mad ID's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Malo kasnim ali...

znam da je neka ekipa govorila na ovoj grupi da misli na FER itd. pa nadam se da ste upali i da cemo biti kolege

Evo ja sam bez placanja, bio mi je net iskljucen neko vrijeme pa zato tek sada ova vijest.
Mad ID je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2005., 13:13   #2
masni
Premium

masni's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
čestitke...
masni je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.07.2005., 14:30   #3
ZED
a.k.a. LOPOV
Moj komp

ZED's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Originally posted by masni
čestitke...
Takoder sam pazi da ne propisas krv kod Đureka
Staro 22.07.2005., 16:21   #4
Mad ID
Premium

Mad ID's Avatar

Citiraj:
Originally posted by ZED-M
Hmmm ... ma mislim da nece biti problema Ako nebudem radio pa se odjednom sjetim uciti naravno da ce biti gadno..no svatko tko redovito radi nema problema.

Pozz
Staro 22.07.2005., 16:33   #5
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Sta ima studenata da redovito uce ? ?

Ja se sa takvima nedruzim

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2005., 17:37   #6
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Cestitam.

Ja sam upo na FOI ... isto bez placanja
Staro 22.07.2005., 19:49   #7
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ja na FER nazalost nisam upao bez placanja (bio sam brijem 9. ispod crte za placanje) tako da ovu godinu idem na strojarstvo...
No prevacit cu se ja ako Bog da...

P.S. Nije se uopce neki problem upisat na fer...ove godine je trebalo 621 bod...ja imao 606...rijesio 15 zad a 1 fulo i eto banane...kad sam se zajebavao na prijamnom, fiziku nisam ni pogledao...

Al nije mi bed... I`ll be back next year da sam sebi dokazem da mogu bez placanja

Inace, kolko ste vi vjezbali? Ja ubio cca. sveukupno 15h vjezbanja doma solo + brze pripreme...
Staro 22.07.2005., 21:10   #8
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Vjezbo sam mozda 4-5h... nisam ni toliko...
Staro 22.07.2005., 23:29   #9
Mad ID
Premium

Mad ID's Avatar

Citiraj:
Originally posted by CyRuS
Ja na FER nazalost nisam upao bez placanja (bio sam brijem 9. ispod crte za placanje) tako da ovu godinu idem na strojarstvo...
No prevacit cu se ja ako Bog da...
P.S. Nije se uopce neki problem upisat na fer...ove godine je trebalo 621 bod...ja imao 606...rijesio 15 zad a 1 fulo i eto banane...kad sam se zajebavao na prijamnom, fiziku nisam ni pogledao...
Al nije mi bed... I`ll be back next year da sam sebi dokazem da mogu bez placanja
Inace, kolko ste vi vjezbali? Ja ubio cca. sveukupno 15h vjezbanja doma solo + brze pripreme...
Ja sam 22-23 dana svaki dan jedno 5-6sati, ponekad vise. Znalo je i 7-8.
Radio sam samo matematiku i fiziku samo izmjenicinu, istosmjernu struju i elektrostatiku.

Upao sam bez placanja s 19 zadataka, 1 krivi. Slabo sam rjesio matematiku , samo 16...doma sam prosjek jedno 20ak komada. Panika me uhvatila i nisam uspio rjesiti zadatke koje 100% znam, jebiga.
Vidim da tak lagodno pises "zajebavao"...eto ti di te dovelo...sad opet moras ici na prijemni i godinu dana gubis samo tako.

Mislim da ti je jasno da se nisi trebao zajebavati..ajde pozz
BTW ove godine je prag fakat bio slab..no ako opet ides next year pokusaj 20ak rjesiti.
Staro 22.07.2005., 23:51   #10
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Ma kad sam skuzio da imam sigurno upad na strojarstvo nisam nis delao, dan prije ispita bio vani s ekipom, spavao 3 sata i jos sam dobro rijesio pismeni...opustio sam se...

A doma kad sam rijesavao onu zbirku prosjek mi je bio 23-23 zadataka....i to u 2 ure...
Stvarno sam uzeo to zdravo za gotovo, a sto se tice toga da gubim godinu, ne bih se slozio s tobom...idem na strojarstvo koje nije tak ni lose, znam jer mi buraz ide tamo...nije mi zao...
A i planiram se prebaciti nakon 1. godine na FER makar morao placati! Jednostavno nisam zelio im platiti pravu godinu, da starce ne opteretim...a za ostale godine ce mozda biti para...tak i tak vele da se studira u prosjeku 5-6 godina

Da ti velim istinu, mucio sam muku sa jednim iz matise...25min...bio je lagan al ja nisam uspijevao dobiti dobro rijesenje...onaj sa kockom i piramidom unutra (dijele istu bazu)...nisam dobro procitao zad. i eto ti sranja...

Prag je bio nizak jer je pismeni bio malo tezi, kod mene ti je bilo ovak: kad sam pogledal zadatak, odma sam znao dal ga mogu rijesit il ne...
Stari moj, kolko sam ja radio, dobro sam i prosao...a da ne velim da imam rupe 3. i 4. godinu matisu, a fizika mi je opcenito jedna velika crna rupa (ko zna nes o XI. gimnaziji i fizici shvatit ce me)

Ajd idem ja za par sati na more, a vama svima novopecenim studosima sretno na fax-u
Oglas

Oglas
Staro 23.07.2005., 00:16   #11
Mad ID
Premium

Mad ID's Avatar

Citiraj:
Originally posted by CyRuS
Ma kad sam skuzio da imam sigurno upad na strojarstvo nisam nis delao, dan prije ispita bio vani s ekipom, spavao 3 sata i jos sam dobro rijesio pismeni...opustio sam se...

A doma kad sam rijesavao onu zbirku prosjek mi je bio 23-23 zadataka....i to u 2 ure...
Stvarno sam uzeo to zdravo za gotovo, a sto se tice toga da gubim godinu, ne bih se slozio s tobom...idem na strojarstvo koje nije tak ni lose, znam jer mi buraz ide tamo...nije mi zao...
A i planiram se prebaciti nakon 1. godine na FER makar morao placati! Jednostavno nisam zelio im platiti pravu godinu, da starce ne opteretim...a za ostale godine ce mozda biti para...tak i tak vele da se studira u prosjeku 5-6 godina

Da ti velim istinu, mucio sam muku sa jednim iz matise...25min...bio je lagan al ja nisam uspijevao dobiti dobro rijesenje...onaj sa kockom i piramidom unutra (dijele istu bazu)...nisam dobro procitao zad. i eto ti sranja...

Prag je bio nizak jer je pismeni bio malo tezi, kod mene ti je bilo ovak: kad sam pogledal zadatak, odma sam znao dal ga mogu rijesit il ne...
Stari moj, kolko sam ja radio, dobro sam i prosao...a da ne velim da imam rupe 3. i 4. godinu matisu, a fizika mi je opcenito jedna velika crna rupa (ko zna nes o XI. gimnaziji i fizici shvatit ce me)

Ajd idem ja za par sati na more, a vama svima novopecenim studosima sretno na fax-u
Ja sam najvise vremena izgubio na onome cos4x + sin2x =blabla
Takve sam sve rjesavao i onoga sam 3x raspisao i nisam znao..20min ode

Ajd sretno i tebi next godine. Eh da..valjda mislis par dana a ne sati)))
Staro 23.07.2005., 01:28   #12
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Ah, taj zad je meni bil prvi...odma sam ga preskocil, al sam ga kasnije rijesio...znam da sam isto dugo raspisival

Ne, idem u 5 na more...jedva cekam da se okupam

A mozda i necu ic sljedece godine na prijamni, vjerojatno cu se prebacit i polozit diferencijale...

P.S. Da ne velim da su me svi skoro zvali iz familije i nudili nofce za upis...al nije to fora, vidio ja da se moze i bez para pa onda kaj bu bu...
Staro 24.07.2005., 23:23   #13
Boomer
Newbie

Boomer's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Mad ID
Ja sam 22-23 dana svaki dan jedno 5-6sati, ponekad vise. Znalo je i 7-8.
Radio sam samo matematiku i fiziku samo izmjenicinu, istosmjernu struju i elektrostatiku.

U, kako sam protrnuo kad sam ovo vidio
Svaka čast dečki, ali 8 sati vježbanja matematike dnevno , ja mislim da bih poludio.

Ja lijepo zato slijedeće godine idem na Filozofski -> povijest i engleski i zbogom matematiko
2 x 256 MB Samsung DDR 400 DC @ (2,5-3-3-11)
Leadtek A6600GT
WD 800 JB 80 GB 8 MB cachea
Cyber Drive 48 x 16 x 48 CD-RW
LG DVD ROM 48 x 12
Chieftec 400W
Coolermaster Cavalier CAV-T01
LG Flatron F720P
Boomer je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2005., 10:08   #14
Flegma
Premium
Moj komp

Flegma's Avatar

Re: Malo kasnim ali...

Citiraj:
znam da je neka ekipa govorila na ovoj grupi da misli na FER itd. pa nadam se da ste upali i da cemo biti kolege

Evo ja sam bez placanja, bio mi je net iskljucen neko vrijeme pa zato tek sada ova vijest.
ja sam imao izravan upis na svaki tehnicki fakultet..ali mi se nije dalo u zg..nekako mi to nebi bilo ok jer sam navikao na ovu dalmatinsku klimu i vrijeme i sve..pa eto..upisao FESB(studij-računarstvo-po onom bolonjskom livo desno)..a nisam isao na FER jer... jer zivot nije FER
i tako..
sad sam u šibeniku jos jedno vrijeme..trebam naci stan u splitu i onda cu bit i u splitu na faksu par tisuca godina

pozdrav..uzivaj..
i naravno cestitke na upisu..

***edit***
vidim svi pisete koliko ste ucili pa evo da i ja napisem..isao sam na pripreme za faks onako dva tjedna prije prijemnoga..na sveuciliste tu i sibeniku..iskesio 2k kn..matematika i fizika..naravno da to naucit trebas doma vjezbat..ja nisam vjezbao doma..samo prvi dan sam rijesio 7 zadataka i onda nisam nista..
dan prije prijemnog dosa sam doma oko 22 i mislio ucit..izaso sam opet do 23..onda sam dosa doma i rijesija fiziku jer mi to ide jebeno..nekako sam skuzio fiziku a matematiku nista neznam..i tako sam na prijemnim ispitima uvijek rijesio SVU fiziku a matematiku samo onih par lakseih zadataka koje moze skuzit i budala kao ja..
u zagrebu sam rijesio nekih 23 zadatka od 40...a u splitu sam rijesio 19 od 25(12 je bilo fizika ostalo 7 metamatika sta sam rijesio)..i eto izabrao sam split..
Flegma je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2005., 14:28   #15
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Datum registracije: May 2003
Citiraj:
Originally posted by MadBoY
Vjezbo sam mozda 4-5h... nisam ni toliko...
Tako je bilo i sa mnom prošle godine samo što sam upao uz plaćanje. Nije teško samo što mi se nije baš previše dalo učiti informatiku i hrvatski (žalim zbog toga jer moram plaćati). To sam si jednom pročitao, a matematiku vježbao nekoliko sati. Sad se samo nadam da ću uspjeti završiti prvu godinu u roku. Ak trebaš kakve savjete za FOI samo pitaj. Puno toga sam naučio u godinu dana.

Bran je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2005., 03:40   #16
munst0r
Premium
Moj komp

munst0r's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Malo sam kasno primjetio ovaj topic... pa eto, da se javim...

I ja sam upisao na FER... bez placanja...

Ucenje?
Isao sam na Trinomove pripreme subotama...
Poceo sam s rjesavanjem zadataka jos proslo ljeto... I kroz cijelu godinu sam po malo rjesavao zadatke... ali jako malo...
Intenzivnije sam poceo rjesavat zadatke tek tjedan dana prije prijemnog... Pod intenzivno mislim na 4 sata dnevno...

Isao sam i na prijemni na FOI... hrvatski i informatiku nisam ni pogledao doma... nisam htio gubit s time vrijeme jer mi je FER bio primarni...
Prva glupost koja mi se na FOIju nikako ne svidja su razlicite grupe na prijemnom... kako oni mogu na prijemni stavit tri grupe sa potpuno razlicitim zadacima?
No, matematika je bila ultra lagana... rjesio sam svih 20 zadataka... informatika i hrvatski su isto smijesno lagani... pitanja poput 'sto je hacker?' ili 'sto se krije u datoteci ekstenzije mp3?'... Otiso sam van nakon sat i pol... i tu sam bio 40. na rang listi...

I nemojte mi spominjat taj bodovni prag koji je ove godine bio nizak na FERu... To ne znaci da je ova generacija retardirana i da se bilo lagano upisat... bilo se jednako lagano (tesko) upisat kao i svake godine... samo su ove godine bili tezi zadaci pa je normalno i prag bio nizi...
munst0r je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2005., 22:13   #17
Mad ID
Premium

Mad ID's Avatar

Ej munst0r.
Od kud si ti tocno iz BJ?
Ja sam ti zivio u BJu 10ak godina kao klinac.

Znas li koga tamo iz "topljakovog" (ili kak se vec zove) naselja?
Jerkovic, Mrazovic, Kolar, Trupac, Crnkovic blablabla itd ?

Ajd pozdrav ! Znam da mi stara stalno prica da pogledam jeli upao neki lik iz BJa koji je isao samnom u vrtic.
Staro 28.07.2005., 22:16   #18
Mad ID
Premium

Mad ID's Avatar

Eh da, vidim da se neki cude koliko sam ucio itd.

Radi se o tome da ako nesto stvarno zelis nije ti tesko, a i mislim da se itekako isplati učiti i uštedjeti 35-40kkn nego ne upasti opce ili placati.

Tako da svi kojima prijemni tek dolazi next godine ili kada već upisat cete ako stvarno zelite, ako vam se neće dati uciti itd. znaci da vam nije ni stalo da to upisete, vrlo je jednostavno? zar ne...
Staro 29.07.2005., 02:14   #19
munst0r
Premium
Moj komp

munst0r's Avatar

Citiraj:
Ej munst0r.
Od kud si ti tocno iz BJ?
Ja sam ti zivio u BJu 10ak godina kao klinac.

Znas li koga tamo iz "topljakovog" (ili kak se vec zove) naselja?
Jerkovic, Mrazovic, Kolar, Trupac, Crnkovic blablabla itd ?

Ajd pozdrav ! Znam da mi stara stalno prica da pogledam jeli upao neki lik iz BJa koji je isao samnom u vrtic.

Ne znam gdje je to naselje... a ni ova prezimena mi bas nisu poznata... doduse, Mrazovic mi je predavao tjelesni u osnovnoj skoli... ali ne znam dal on ima kakve veze s tim tvojim Mrazovicem...

Ja zivim u blizini bazena... i isao sam u trecu osnovnu... pa tako i u vrtic pokraj trece osnovne... Ko zna... mozda smo mi jos kolege iz vrtica...
Recimo... ja se iz vrtica sjecam dva blizanca od kojih nikad nisam znao koji je Luka, a koji Matija... I ove godine se jedan od njih upisao na FER...

I slazem se s tobom oko ucenja... Ako je nekome stvarno stalo do nekog faksa, onda ce i puno uciti za prijemni...
Staro 29.07.2005., 10:33   #20
big_B
Premium

big_B's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Također sam upao bez plačanja, ali test mi je ove godine nekak izgledao teško.

Da li je netko uspio riještit onaj, (malo mi je već sada u magli) x^10=ax+b i x^2=x+1, ili tako nešto.......
Staro 29.07.2005., 11:38   #21
Mad ID
Premium

Mad ID's Avatar

Citiraj:
Originally posted by big_B

Da li je netko uspio riještit onaj, (malo mi je već sada u magli) x^10=ax+b i x^2=x+1, ili tako nešto.......
Nisam ! Da budem iskren nisam mogao vjerovati da neznam Ono gledao sam ga i nisam imao ideju opce. Malo sam bio ljut jer nisam uspio rjesiti onaj cos4x+sin.................. takve sam doma sve rjesavao.

Ma dobro, glavno da ne moramo placati!
Staro 29.07.2005., 11:41   #22
Mad ID
Premium

Mad ID's Avatar

Citiraj:
Originally posted by munst0r
Ja zivim u blizini bazena... i isao sam u trecu osnovnu... pa tako i u vrtic pokraj trece osnovne... Ko zna... mozda smo mi jos kolege iz vrtica...
Recimo... ja se iz vrtica sjecam dva blizanca od kojih nikad nisam znao koji je Luka, a koji Matija... I ove godine se jedan od njih upisao na FER...
Dali znas nekog Davora Španića? Isto je upao na FER; s njim sam isao u vrtic. BJ naravno.
Staro 29.07.2005., 15:07   #23
munst0r
Premium
Moj komp

munst0r's Avatar

Citiraj:

Ja si ni ne sjecam tog zadatka...

A nisam rjesio ni onaj trigonometrijski... raspiso sam ga... i dobio sam bash lijepi kvadrat binoma... al se proklet minus nasro na krivo mjesto...

@Mad ID

Znam Spanica... isli smo zajedno u gimnaziju... samo u razlicite razrede...
Staro 29.07.2005., 15:20   #24
big_B
Premium

big_B's Avatar

Citiraj:
Zašto bi se tog čovijeka trebali paziti.........(čisto informativno)

P.S.
Da li na FER-u preko ljeta ostaje netko u labosima i da li bi se tom nekom dalo zahebavati sa testiranjem antena ili pak hodati sa laptopom po krovovima, ili bum moral čekati jesen..........

Postoji li na FER-u nekakvo udruženje studenata koji se bave WLAN-om.......
Staro 29.07.2005., 16:06   #25
Mad ID
Premium

Mad ID's Avatar

Jos jedna stvar sto je meni ajmo reci olaksica.

Ja doslovno zivim 10 metara od FERa, vjerovano ste vidjeli onu bijelu zgradu odmah preko puta kseta.

Zanima me postoji li kakva sansa da cu moci otkazati DSL i imati net preko ferovog WLANa? Na krov zgrade bi postavio antenu (7. kat sam, a ima 8) pa...i jos me zanima jeli moguce igrati igrice preko toga, mislim u vezi pinga, jer ako nije nista onda.

CoD mi je za smirenje svaki dan.
Staro 29.07.2005., 18:04   #26
big_B
Premium

big_B's Avatar

Mislim da ti više ne treba T-com...., a veza je vjerojatno ograničena samo tvojom WLAN karticom.........
Staro 30.07.2005., 14:43   #27
Lt. Cmdr. Data
Banned

Datum registracije: Jul 2005
Talking

Citiraj:

Hehehe... kak ga niste rjesili... Niti Mad ga nije rjesio... )) Ako se jos dobro sjecam 89 je rjesenje. Kvardratna jedn. pa rjesenja u drugu IIRC.
Lt. Cmdr. Data je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2005., 00:58   #28
azg
Registered User

Datum registracije: Jan 2005
Ja sam upo uz plaćanje, jedva. Zajebalo me šta mi je falilo stotinjak bodova iz škole.
azg je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2005., 10:12   #29
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
kak se uopče računaju bodovi iz škole ?

INTEL PIV 2.6C@3.1 on ABIT IC 7
Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

WDC 10GB & Hitachi 160GB & Seagate 80GB
AOC 17", LCD, LM760
Win XP PRO SP2 & SUSE 10.1
Aopen H600B black pearl & Fortron 350W

www.crazywarriors.com
IceFisherman je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2005., 11:34   #30
big_B
Premium

big_B's Avatar

Citiraj:
Kvardratna jedn. pa rjesenja u drugu IIRC.
Kak da kompleksan broj dignem na 10 ? Možda preko trigonometrije, ali to je suviše komplicirano......

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na