|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
(riješeno) MediaMonkey ubio iPod (fileove)
Imam iPod classic, 80GB. Ne koristih nikad iTunes, zadnjih par mjeseci koristim MediaMonkey (prije Winamp, al sad je to nebitno). Ako je važno: OS je Win 7, 64bit. Dakle, jučer si spojih iPod na komp i slušah glazbu na MediaMonkeyu. Stavih na shuffle i sve je bilo ok dok mi odjednom nije jedna stvar počela tiltati. Odem do kompa i vidim da mi je MM otvorio masu malih prozora (i dalje otvarajući nove) - po jedan za svaku pjesmu s error message. Onda nisam radila print screen, ali prilično sam ziher da se radi o: "Cannot create file "G:\iPod_Control\iTunes\iTunesDB." The parameter is incorrect" MM se zblokirao i morala sam ga na silu zgasiti, a iPod pokušah ejectati preko Windowsa. Sve je djelovalo kao da će se normalno odspojiti i onda je ostao stajati na onih 1% ostataka trake pri "OK to Disconnect". Ostavih ga misleći da mu treba više vremena, a kad nije pomoglo, stavih komp na sleep i tada se odspojio. Onda slijedi veseli dio: palim iPod neovisno o kompu i vidim mi da nema file-ova. Kaže mi no music, iako i dalje pokazuje zauzet taj prostor. Pokušaji spajanja na komp, instaliranje CopyTransDoctora ne pomaže. Potonji ne uspijeva skenirati iPod, javlja da ne može naći file system information. Spajanje i odspajanje na komp šteka (windowsi ga kao "vide", ali ne nude eject mogućnost)... već me hvata panika oko nestalih playlista i glazbe. I onda pokušavam spojit ponovno na MM - ide bez beda, čak prepoznaje i svu glazbu, stavljam na play, ide normalno sve... kojih par sekundi, a onda mi se opet dešava stvar sa početka priče i gore napisani error message. I opet sve ispočetka... trenutno mi stoji na zadnjih 1% trake "Ok to Disconnect". Koje su šanse da spasim file-ove? Što da radim? Servis? Nekako sumnjam da će njima biti prioritet spasit 20 i kusur GB glazbe koju mi se ne da nanovo sortirati. :cupakosu:
![]() |
#2 |
Registered User
|
bizzare update: nakon "nasilnog" odspajanja iPoda od kompa (sleep mode pa fizičko odspajanje) i restarta zblokiranog iPoda... koje je ličilo na neminovnu smrt jer je počeo blinkati i tiltati dok se palio... naposlijetku se upalio pokazujući normalno da ima sve pjesme/albume/playliste kao i prije. sad ga preslušavam i djeluje kao da file-ovi nisu oštećeni dok istovremeno prikupljam psihofizičku snagu za ponovni pokušaj spajanja na komp nadajući se da će ga ovaj sada normalno prepoznati bez problema. in meantime: postoje li neki dobri i free programi za backup podataka s iPoda? ak se i uspijem spojit na komp bez problema, želim za svaki slučaj napraviti backup fileova jer sumnjam da ću se samo tako lako izvući i da se iPod sam od sebe popravio. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
haha, imala sam na umu neko elegantnije/praktičnije rješenje, no sve na što nalazim su komercijalni programi. vidjet ćemo dal će ponovno pošandrcat kad ga probam opet spojit.
![]() |
#5 |
Premium
|
Jesi razmišljala da si možda s tim "medijskim majmunom" navukla kakvu virozu..? Izvrti combofix : http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/ Onda probaj malo da li ima šta novo.
![]() |
#6 |
Registered User
|
hm, godinama već koristim Nod32, a prije manje od mjesec dana sam prešla na Kasperskya. nekak sumnjam da mi se nešto uspjelo provući upravo u trenutku kad sam maknula Nod da stavim K. sad radim na nečem pa mi se ne da zezati, no čisto radi sigurnosti ću kasnije isprobati combofix. iskreno, ne kužim dal je majmun kriv (dosad nije radio nikakvih problema) ili je iPod neovisno o njemu odlučio poluditi. trenutno mislim da ću maknut majmuna, stavit neki stariji winamp i onda spojit iPod držeći fige. zasad se ugodno družimo/slušamo neovisno o kompu. ![]()
![]() |
#7 |
Premium
|
Ne postoji AV kojemu baš ništa ne promakne. I obavezno isključi Kaspersky kad vrtiš Combofix. Micanjem majmuna, ako i jest dovukao nešto, nećeš riješiti problem bez ovog prvog dijela priče.
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
MediaMonkey je praktički ista stvar kao Winamp, samo drugačije izgleda, tako da će s media playerima raditi jednako. Tu se nemoj previše zamarati, nijedna vanjska memorija nije pouzdana kad se svuda nosi i spaja.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Datum registracije: Dec 2006
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
uh, odletilo vrijeme, zaboravih zahvaliti za info o SharePodu. pokazao se idealnim za brz, a kvalitetan backup kakav mi je trebao. Combofix odvrtih, virusa i sl. nemam, no moram priznati da mi se ne sviđa princip rada programa koji ne dopušta vanjsku kontrolu prilikom rada. sve u svemu, čini se da je hard na iPodu ipak zeznut jer mislim da mi dio pjesama/foldera nedostaje. ne koristim baš iPod u zadnje vrijeme pa mi se neda dalje baviti time, ali najvažnije/backup obavih. tnx!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|