|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Kupnja Laptopa u Americi
Namjeravam kupiti laptop preko best buy stranice, a dostavu raditi preko usa2me.com! Savjeti, na šta trebam pazit i slično, osobno sam zapeo za ovaj model.... http://www.bestbuy.com/site/Toshiba+...smio&cp=1&lp=1 Sta je s napajanjem, da li će ga trebati mijenjati, uzimat adapter i sl. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
znaci ovako frende,kao prvo,posto to salje tvrtka nece oznaciti paket kao Gift,sta znaci da ce te cekati prelijepo pismo od carine,sto znaci da ces platiti porez na cijenu laptopa i shippinga,tako da razmisli si jos malo,i trebat ce ti adapter za nasu uticnicu,kosta oko 10 kn u Chipoteci,zasto kupovati u inozemstvu kada imas prelijepi pcekspert sa Trznicom =)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Adapter možda i neće biti potreban jer većina novih laptopa dolazi s univerzalnim punjačem za USA i EU. Slažem se s većinom da će cifra biti vrlo solidna kad dotični doše do nas. Toliko solidna da se skoro isplati osobno otići po njega u USA i profurati kroz carinu kao osobno vlasništvo. Postavlja se i pitanje garancije kod nas, pa kad nešto rikne - pušiona.
![]() |
#7 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
jedino ako ides u US isplati se uzeti laptop tamo inace pushing...
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
A i jos jedna vazna stavka sto bi te lako mogli traziti na carini je telekom certifikat ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
i jos te oderu na dostavi iz USA... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
ne vjerujem da se ne placa CARINA? pa koju pm onda mi placamo ovako skupe laptope u HR??? ovaj moj je kostao 5500 kuna dakle vise od 1000 usd a tamo kosta novi s i5 plocom 1150 usd, ja sam svoj platila 1500 kuna vise nego u USA, da sam ga uvela i platila pdv doslo bi oko 5000 plus troskovi dostave da pa skoro se ne isplati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
ne placa se carina na elektroniku u hrv. samo stotinjak kuna neke pristojbe. a sta se razlike u cijeni tice, na ebayu su cijene bez poreza, kada kupis lap u americi moras platiti njihov porez koji varira od drzave do drzave i njihovo drustvo i trgovina je malo uredenjia nego kod nas pa ne nabijaju astronomske marze.
![]() |
#15 |
Premium
|
Da, isplati se. Moraš paziti na 2 stvari: 1. da ima 220V/50Hz adapter (USA ima 110V/60Hz) ili univerzalni za oba napona 2. da ima worldwide garanciju Računaj da će te dobra mašina koštati nešto više od 1k $.
![]() |
#16 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Danas otic u SAD i ne dofurat dobar laptop, je isto ko otic u Rim i ne vidit papu ! Isplati se u svakom pogledu !
![]() |
#17 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Samo ti idi papu gledat. Ne radi se o laptopu, vec o PC racunalu kako lik pita. A njega ce tesko dovesti kao prtljagu u rh, znamo vec kako to ide....
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
iss kakva životinja od kompa za 5.500 kuna ![]() ameri jadni ma i treba im bit jeftinija informatička oprema siročeki mislim ko je i vidio izdvojit vise od trećine mjesečne place za ovakav komp? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Bolesna konfa za 1100 baksa..pfft..daj tri odma..sve raspakiraj,poderi..i to je tvoj lap. ![]() ![]() ![]() Nema tu šta riknuti coco,nije to pomidora da ima rok trajanja ili jogurt,ja bi riskirao za 5500kn,svakako. Jedino eto,veliki plus ako su adapteri univerzalni,ostalo me ne hebe 1%. Čak se dam kladiti da serije koje dolaze u EU i Worldwide općenito kaskaju za US Market serijama po kvaliteti,imam bezbroj primjera za to općenito iz tehnike koju sam imao prilike koristiti iz USA,od brijaćih aparata,preko tostera,divX playera,do komponenti za kompove još tamo od Geforce prve serije. Ne bojim se rikavanja,ja jedva čekam da skucam pare za New York,oko Nove Godine bi trebao otići,ove,naravno. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
nisam mislio na laptop, nego home pc, al ak bude se isplati i laptop zašto ne ... nisam mislio teglit kučište od 10 kg, to ću tu kupit, u americi sam mislio uzet sve ostalo kaj ide u kučište, znači niti monitor...znači isplati se tnx Zadnje izmijenjeno od: luks 88. 09.02.2010. u 21:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Jednostavnije ćeš kroz carinu profurati laptop nego komponente. Osim toga, aerodromi su poznati po 'pažljivom' rukovanju s koferima pa su ti velike šanse da ti shebu koju komponentu. Laptop staviš u ruksak na leđa i nitko te ništa ne pita.
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
da, to je jednostavnije, samo kaj sam ja prvenstveno mislio komponente dofurat... jel postoi kakav shop da znate u Washingtonu, da ne lutam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
bubba ti moze puno vise reci o razgovoru sa sikiricom ![]() iskreno ja se nebi zajebavao sa narucivanjem laptopa ALI ako bi isao osobno u usa definitivno bi uzeo dva laptopa jedan za prodat drugi za sebe ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Evo kako idem za 10-ak dana "preko bare" interesira me što bi trenutno bilo isplativo kupiti ondje. Konkretno pitam za prijenosnike, ali ukoliko netko zna i za ostale stvari može javiti. Vjerojatno ni mobitel neću nositi kako ne bih pri povratku imao previše opreme. Ispričavam se što podižem stariju temu. Hvala, pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Pa sve je puno jeftinije nego ovdje. Laptopi su praktički u pola cijene. Samo, teško da se to isplati uzimati za bilo kakvu preprodaju.
![]() |
#26 |
Premium
|
Frend pomorac je nedavno dofurao neki Asus iz USA (i3 2350, 15,6", 750Gb, 4Gb, W7 HP, Intel 3000,...). Skupa s porezom ga je došao 480$ (sam porez je bio 60$). Kod nas takav ne postoji za kupiti, ali lap iste marke i praktički identične konfiguracije (zericu slabiji procesor) kod nas košta 4.200kn.
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
I kod nas u Zadru većina pomoraca nosi laptope na "vijađe", jer je to najboli način da prekrate dosadu na dugim rutama preko oceana. Problemi nastaju kad se vrate u Hrvatsku, jer ako laptop nema hrvatsku tipkovnicu, smatra se da je kupljen vani i mora ga prijaviti i platiti pristojbe. Ako ima hr. tipkovnicu, ide pod osobnu prtljagu i ne plaća ništa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
ekipa evo za par dana san u singapuru i mislin se kupit vamo laptop, pošto vec iman laptop sa sobom znaci moram prenjet u HR 2 laptopa... jel ima neko slicno iskustvo? znaci jel mogu ovaj drugi prošvercat kao da je laptop od firme ili nesto slicno? drugi ima HR tipkovnicu i nebi trebalo bit problema sa njim... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|