|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Koji procesor AMD/Intel
Kupuje se nova konfiguracija, ali naravno sve još ovisi o tome koji će procesor i matična biti. Izbor je Intel 4 ili Athlon64. Ono što me najviše zanima je razlika u brzini. Vidim da je Athlon64 3000+ ustvari 1,8 GHz dok je Intel4 3,0 GHz upravo to sto i pise. Prema tome, Intel je daleko brzi, ali je li to stvarno tako ??? Vas savjet ? Inace, komp ce se koristiti za internet i graficke aplikacije kao sto su Macromedia Fireworks, Flash , PhotoShop. Igre definitivno nisu predmet ovog racunala. Obzirom na iznesene potrebe zanima me preporuka, da li AMD ili Intel ? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
AMD. Točka. ![]() AMD zbog različite arhitekture koristi PR rating, koji približno odgovara Intelovoj brzini. I ne nije PIV 3.0 mnogo brži, dapače. A643000+ je skoro svim stvarima bolji od PIV 3.0Ghz, a za ovakvu upotrebu kakvu si ti napisao je idealan izbor. Nije sve u sirovom pumpanju radnih taktova što čini Intel, nego u optimizaciji i drugim stvarima koji u konačnici donose poveliku prednost AMD-u. Da ne spominjem činjenicu o zagrijavanju novih Intela, što i nije zanemarivo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
@ dxer kaj misliš da AMD 3000+ nazove 1800+ a P4 3000 kak i je... koji bi proc kupio bez razmišljanja??? P4 (i ja) e vidiš AMD ima puno bolju internu arhitekturu od intela i manji radni takt je ekvivalentan intelovim na puno višem taktu.
![]() |
#4 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
tor ti je sve rekao...ps nije pr nego p rating ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|