|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Acer Aspire One - reinstalacija OS-a
Model No. KAV10 Dobio sam ga od bratića na "popravak", no još nisam uspio naći rješenje guglanjem. Problem je u tome što se Windowsi ne pokreću - dolazi do Windows boot screena, i nakon toga se restarta (dobije se BSOD, no ne stignem pročitati, prekratko traje) ili se samo nastavi vrtiti na tom screenu. Što je pokušano: 1) bootanje ubuntu livea funkcionira, no njegova instalacija ne (čini mi se da sam negdje pročitao da se ne može instalirati ako su 3 i više particija gore?) 2) instalacija windowsa 7 s USB-a prolazi do trenutka kada treba odabrati particiju na koju će se windowsi instalirati - ne postoji nijedna (je li možda opet u SATA modeu problem? treba li ga promijeniti iz IDE u AHCI?) Restore neće ići jer nemamo nikakav CD. Ova alt+f10 shema ne prolazi također. Format mi ne dopušta kada dođem do cmd prompt sučelja. Ustvari mi je svejedno hoće li gore biti windowsi ili ubuntu, bratić će lap koristiti za surfanje, filmove i eventualno nekakav minoran office (tu će mu biti dovoljan i OpenOffice). Imate li ideje kako dalje?
[ASUS ZenBook UX303UA - i7-6500U, 8GB RAM, Intel HD Graphics 520] What man is a man that doesn't make the world better Zadnje izmijenjeno od: daxxx88. 14.06.2012. u 11:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Definitivno smrdi hard disk Skini GParted: http://gparted.sourceforge.net/ http://gparted.sourceforge.net/liveusb.php Snimi na USB , bootaj i vidi da li uopce mozes raditi ista sa diskom (brisanje particija, formatiranje).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
hvala, probam pa javim danas
![]() |
#5 |
Premium
|
GParted na USB-u dobivam poruku "BOOTMGR is missing. Press ctr+alt+delete." (bez usb-a nema takve poruke, već se događa gore opisano) mrtav? ili je to do usb-a? (p.s. trebam li ga formatirat na ntfs ili fat32, ako je bitno) @lowrider, probane obje varijante, nula bodova
[ASUS ZenBook UX303UA - i7-6500U, 8GB RAM, Intel HD Graphics 520] What man is a man that doesn't make the world better Zadnje izmijenjeno od: daxxx88. 14.06.2012. u 22:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
|
Oglas
|
|