|
![]() |
#1 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Staro-IBM thinkpad 560 type 2640T95, nejasnoće
e ljudi pomagajte! evo sam došao do ovog laptopa koji bi trebao služiti samo kao "oisaća mašina" znači samo da vrti word nekakvog novijeg godišta. no, problemi nastaju... kao prvo, to je Pentium 133, sa 24mb rama, i 1gb diskom. što je i dovoljno kad nema više.. ![]() na njemu suinstalirani win 98 NJEMAČKI sa NJEMAČKIM WORDOM 2000, i sve to super radi, ali ja nemam pojma od njemačkog! e sad, ja bi trebao nanovo instalirati win98 i word, ali iskreno da vam kažem nisam siguran kako.. -kao prvo, lap ima samo externi 3.5" disketnu jedinicu, nema cd-rom, niti USB... niti modem... ![]() -jedino što ima je PCIMCIA x2 utora.. pretpostavljam da se tu može staviti modem, ili na one nazad portove (serijski, lpt, ili com, koji je koji ne znam... ) -i kako na njega spojiti cd rom nekakav? -i kako instalirati windowse, kako staviti DOS, i odakle bi ja s neta mogao skinuti instalaciju dotičnog..? DOS-a i Windoza.. imao sam ja prije desktop p133, ali sam totalno zaboravio postupak rada sa dosom, disketama, i reinstalacijama... - ja ovdje ne mogu doći do BIOS-a, ili se uopće ne može doći? - i ako tko zna kakva memorija ide unutra, pa da stavim nekakve još... puno pitanja, puno problema.... :confused: Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 01.08.2005. u 00:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
jesi probao doci do biosa sa f1 kombinacijom tipki? moras moci uci u bios e sada cd-rom ak se nevaram se spaja tako da izvadis onaj disketni drajv i stavis cd rom drajv... sistemsku si napravis pod xpom tako da formatiras sve naredbi se valjda sjecas ... ![]() btw imam ti 95 win ako trebas ![]() ![]() i kada formatiras sve postupak znas ....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Lika u mom srcu
|
kombinacijom kojih tipki? nemam ti pojma o laptopima i kombinacijama... ovome je floppy izvana externo, nema uopće utora za cdrom... aj mi pojasni ukratko kako da formatiram disk, i kako da stavim gore nazad Bios.. možeš i na mail ako hoćeš... gabrijel@rocketmail.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Re: Staro-IBM thinkpad 560 type 2640T95, nejasnoće
Citiraj:
Trebas kupiti Interni IDE HDD FLAT 2.5 na 3,5, spojit svoj HD iz Lap-a i jednostavno ga napuni svim OS i programskim aplikacijama koje trebas. Brzo i jednostavno. Flopac ce ti biti transfer za Word documente i imas sve sto ti treba. Kako ce to biti masina za pisanje, nema nikakve potrebe za W2K ili XP-om, stavi W95Pan ili 98SE i imas sve sto ti treba. Za tu masinu bi Word 7.0 bio idealan partner. Za sam postupak instalacije ce se javiti Zond jer on obozava o tome pisati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Lika u mom srcu
|
odlično! Morao bih vaditi hard iz lapa van ili ne? 98windoze bi bile odlične, i word 2000 koji već radi na njemu odlično. e, kakva memorija ide u njega, jer na netu ne mogu nać baš neke specs o njemu... ne bi ja ovo morao ništa radit samo da nije sve njemačko u njemu... ![]() kako otvorim kućište lapa? da li samo poodšarafim sve šarafiće s donje strane pa skinem poklopac ili će mi se sve rasuti ako to napravim? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|