|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
Ruter+modem, svi u istom LAN-u?
Imam jedan problemcic, pa ako netko zna predloziti rjesenje, bio bih jako zahvalan. Dakle, starci od cure su uzeli Iskon Trio Carnet (modem Albis SLI-5460) koji dopusta samo bridge mode posto je Carnet. Nabavio sam ruter Canyon WF-514 i preko WAN porta ga spojio sa Albisom tako da je konekcija na net stalno aktivna. Jedini problem je u tome sto je telefonski prikljucak u dnevnom boravku, pa su tamo Albis i STB od IskonTV-a, a jedan mrezni kabel od Albisa ide u drugu sobu gdje je curin komp i Canyon s kojim je Albis spojen preko WAN porta. Komp u dnevnom boravku se spaja preko dial-up konekcije, a ona druga dva kompa (vidi ilustraciju) su stalno spojeni preko Canyona. Problem je u tome sto taj komp u dnevnom koji je spojen direktno na Albisa ne vidi ona ostala dva kompa preko mreze. Zanima me da li se to uopce moze izvesti i kako. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Kupit usb ili PCI WIFI adapter, ugraditi ga na PC u dnevnom boravku i spojiti se bezicno na canyon. (50kn troskova) ![]() Kolko znam preko WAN konekcije nejde mrezna komunikacija hostova (PC-a). (ispravite me ak sam u krivu) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
WAN je veza izmedju modema i ISP servera.. sve drugo iza njega na mreži je LAN
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ili predloženo wireless rješenje ili kabel između Albis - a i Canyon - a "podjeli" u dva. Kako to izvesti ima u par primjera / tema, potraži. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
Ok, hvala puno na odgovorima! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|