|
![]() |
#1 |
Groarrr
Datum registracije: Nov 2001
|
2 wifi rutera i 2 IPTV prijemnika
Imam upit u drugom djelu foruma gdje će ga teško netko vidjeti (Iskon trio)... Moje pitanje je dali mogu imati jedan ruter na jednom kraju sobe a.k.a Glavni ruter na koga dolazi telefonska linija i jedan drugi ruter u drugom stanu s kojega bi išle 2 žice na 2 IPTV prijemnika? Ova 2 rutera slali bi si IPTV signal wirelesom i na taj način bi se izbjegli kablovi. Is it izvedivo? Prvi ko mi napiše da provučem kabel tražim mod-a da ga banira. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
red drum
Datum registracije: Aug 2008
|
jel se radi o jednom stanu ili o dva stana? "jedan ruter na jednom kraju sobe a.k.a Glavni ruter na koga dolazi telefonska linija i jedan drugi ruter u drugom stanu" zbog ovog pitam.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Groarrr
|
2 stana su jedan ALI oba rutera bi bili u mom stanu...5m jedan od drugoga bez zidova. wifi signal IPTVa bi išao od glavnog rutera do drugog rutera i od njega bi jedna žica išla na moju telka a drugu žicu bih spustio dolje u stan na tv od roditelja. U grubo: 1 = (Crveno) Glavni ruter i jedino mjesto(!!!) gdje imam tel liniju 2 = (Crveno) Drugi ruter 3 = (Zeleno) Moj IPTV prijemnik (gornji) 4 = (Zeleno) IPTV prijemnik roditelja (dolnji) 5 = (Plavo) Telke gornje i dolnje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Evo mod ti kaže, provuci kabel, baš me svrbi prst za neki ban jer nisam skoro banirao nekog ![]() Zamišljeno bi se moglo ovako napraviti: - "drugi" router ti ne treba - nabavi dva 802.11n ap - a, npr. aktualni EW-7228APn 2 kom - ubaci im zadnji fw sa supporta jer su ispravljene neke greške - prebaci ih u 10.x.x.x mrežu tj. ip adrese (vidi koje dobiva MaxTv prijemnik kad je spojen na glavni router) - jednog postavljaš kao ap a drugog kao Client ili međusobni Wireless Bridge mode (ovisno koje modove rada imaju) i uspostavi međusobnu konekciju - postavi neku wireless zaštitu da susjedi ne upadaju, postavi g/n "brzinu" - prvog (ap) spajaš na Lan3/4 (IpTv izlaze glavnog routera - drugog (Client) stavljaš gdje si mislio staviti "drugi" router, MaxTv prijemnik(e) spajaš na Lan priključke E sad, hoće li bandwith 11n wirelessa biti dovoljan za dva IpTv prijenika je pitanje, morat ćeš istražiti sam. Za jedan prijemnik je dovoljno, par kolega je prijavilo da su ovo napravili i "stvar" im radi (isto nisu mogli / htjeli provlaćit kabel). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Možda ali su i skuplji, ovaj 7228APn je cca 22x po komadu a trebaju mu dva. Rezultat dosta skup "kabel" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Groarrr
|
Isprobam ovo uskoro pa javim. Zašto mislite da 150mbps neće biti dovoljno? Pa zar nije UTP 100mbps? ![]() Zašto moram kupiti 2 AP? Zar ovaj koji sam dobio od Iskona (nisam pogledao koji je još ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Ako misliš na "glavni" router zato jer mu je wireless najvjerojatnije samo 802.11g, drugi važniji razlog šta je taj wireless mapiran na Lan i Internet konekciju a ne na MaxTv konekciju (zato dodatni AP i spajaš na Lan3/4 gdje je MaxTv). |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Istu stvar sam ja sebi napravio... Cak su i isti AP-ovi u pitanju, samo sto nije na 2 TV-a. Nisam mogao kabel provlacit posto je router u jednoj, a MaxTV u drugoj kuci. Meni na tom jednom izvrsno sljaka! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ako imaš dva ugovora za iptv, to jest, mogućnost gledanja različitih programa na dva tv-a, onda ti treba 4 ap-a. U tom slučaju se kabel višestruko isplati. Pa jebemu, ima lijepih kanalica. Preskup je to sport kad ti je sve u istoj sobi i odmah ispod nje. Sorry, al u tvom se slučaju jedino kabel isplati. Nek me bananju, al razum je razum. Estetika ipak nekad mora trpiti ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|