Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.04.2012., 19:38   #1
Josip333
Registered User

Datum registracije: Mar 2012
Malwarebytes Anti-Malware

Pozdrav ljudi,

Evo opet se ja javljam. Nedavno sam nakon konzultacija tu na forumu instalirao windows7 na svoj Asus laptop. Sve je bilo ok dok mi nije uletio neki trojanac. Na laptopu imam Security Esentialls od Microsofta, al nije se pokazao. Bilo je blizu da ću morat sve iznova, probao sam bio i Spyboot, Nod32 ali bez uspjeha.Srećom naletio sam na netu na Malwarebytes Anti-Malware, napravio sa njim sken i nakon restarta mašina je bila ko nova. Tražio sam gdje ima za kupiti licenca u HR i naletio na http://www.adria-soft.com/proizvodi/malwarebytes-pro/ mislim je kupiti jer je vidim lifetime a dobro pojačanje uz standardni antiviruse, koji očito ne mogu više se nosit sa svime. Da li je itko od forumaša kupovao licence ili koristio program, kakva su iskustva? Hvala unaprijed.

Srdačno
Josip333 je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2012., 20:00   #2
Chiron
Premium

Chiron's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Josip333 Pregled postova
Pozdrav ljudi,

Evo opet se ja javljam. Nedavno sam nakon konzultacija tu na forumu instalirao windows7 na svoj Asus laptop. Sve je bilo ok dok mi nije uletio neki trojanac. Na laptopu imam Security Esentialls od Microsofta, al nije se pokazao. Bilo je blizu da ću morat sve iznova, probao sam bio i Spyboot, Nod32 ali bez uspjeha.Srećom naletio sam na netu na Malwarebytes Anti-Malware, napravio sa njim sken i nakon restarta mašina je bila ko nova. Tražio sam gdje ima za kupiti licenca u HR i naletio na http://www.adria-soft.com/proizvodi/malwarebytes-pro/ mislim je kupiti jer je vidim lifetime a dobro pojačanje uz standardni antiviruse, koji očito ne mogu više se nosit sa svime. Da li je itko od forumaša kupovao licence ili koristio program, kakva su iskustva? Hvala unaprijed.

Srdačno
Ja sam ga imao dok nisam stavio CIS.. i program je vrhunski
Oglas

Oglas
Staro 10.04.2012., 20:07   #3
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Ne smiješ imat uključenu rezidentnu zaštitu u kombinaciji sa nekim antivirusom.

Što se malwarebytesa tiče, to je solidan program no ne i vrhunski. Ako već želiš kupovat licencu kupit si eset ss ili kaspersky...

Bitno je napomenuti da ne znači sve što AV program pronađe da je malware, postoje i false positive, a što se toga tiče, eset i kaspersky se pokazuju najboljima... navodno je u zadnje vrijeme i norton (ponovno) dobar.

Isto tako, bitno je imat update za windows, adobe reader, flash i slične programe.
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2012., 20:14   #4
marko_84
Registered User

marko_84's Avatar

Citiraj:
Autor Buger Pregled postova
odakle ti to?

ja imam malwarebytes trial version (evo isteko mi prje par dana :/ ) i baš planiram kupit licnecu.

@josip: lifetime licenca kažeš? jesi siguran da tako nešto postoji??
mislim da ću to kupit ako je tako.
marko_84 je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2012., 20:15   #5
Chiron
Premium

Chiron's Avatar

Citiraj:

Što se malwarebytesa tiče, to je solidan program no ne i vrhunski. Ako već želiš kupovat licencu kupit si eset ss ili kaspersky...

Bitno je napomenuti da ne znači sve što AV program pronađe da je malware, postoje i false positive, a što se toga tiče, eset i kaspersky se pokazuju najboljima... navodno je u zadnje vrijeme i norton (ponovno) dobar.

Isto tako, bitno je imat update za windows, adobe reader, flash i slične programe.
kaspersky i eset su niš posebno...imao ih..
Staro 10.04.2012., 20:23   #6
marko_84
Registered User

marko_84's Avatar

Citiraj:
Autor Chiron Pregled postova
pa i ja... zato sam i stavio mb, pa mi našao nešto šta ovi nisu...

koja je razlika između ove trial i pro verzuje, da li je to isto??
Staro 10.04.2012., 20:25   #7
Buger
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor marko_84 Pregled postova
odakle ti to?

ja imam malwarebytes trial version (evo isteko mi prje par dana :/ ) i baš planiram kupit licnecu.

@josip: lifetime licenca kažeš? jesi siguran da tako nešto postoji??
mislim da ću to kupit ako je tako.
Ako antivirus ima rezidentnu zaštitu (a ima), onda ne smiješ s njim kombinirati neku drugu real time zaštitu.

Što se tiče kasperskog i eseta, neki drugi ljudi, koji se više od mene razumiju u IT security kažu tako...

Opet ponavljam, ako ti je neki program "našao" malware, ne znači da je to uistinu malware
Staro 10.04.2012., 20:27   #8
mann
Premium

mann's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:

Evo ti tu FEB/2012 test sa av-test.orga. ESET je po testovima dno. Sjecam se i ja kada je bio vrh no to je bilo davno, davno.

http://www.av-test.org/en/tests/test...s/janfeb-2012/
mann je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2012., 20:28   #9
Josip333
Registered User

@markoMeni radi trial MAlwarebytes bez problema sa MSE antivirusom. Očito ima, mislim kupit licencu.
Frend mi je imao više godina licencu Nod32, ali kaže da je nebo i zemlja naspram prije. Krenuli Nortonovim stopama
Staro 10.04.2012., 20:28   #10
Chiron
Premium

Chiron's Avatar

Citiraj:
pa i ja... zato sam i stavio mb, pa mi našao nešto šta ovi nisu...

koja je razlika između ove trial i pro verzuje, da li je to isto??
http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free

imaš tu šta pro ima za razliku od free
Oglas

Oglas
Staro 10.04.2012., 20:38   #11
marko_84
Registered User

marko_84's Avatar

Citiraj:
Ako antivirus ima rezidentnu zaštitu (a ima), onda ne smiješ s njim kombinirati neku drugu real time zaštitu.

Što se tiče kasperskog i eseta, neki drugi ljudi, koji se više od mene razumiju u IT security kažu tako...

Opet ponavljam, ako ti je neki program "našao" malware, ne znači da je to uistinu malware
pa meni je radio mb a imao sam i nod32. a ne da je radio nego je super radio i windowsi nisu vidili išta loše u tome...

Citiraj:
http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free

imaš tu šta pro ima za razliku od free
da, ali ja nisam imao free, nego trial. pa valjda je taj trial i pro isto, samo šta traje 14 dana.

Zadnje izmijenjeno od: nino. 10.04.2012. u 20:56.
Staro 10.04.2012., 20:40   #12
Buger
Premium
Moj komp

što se mene tiče, instaliraj ti i 5 antivirusa... možda ti i nije našao ništa jer si imao dvije real time zaštite uključene istovremeno
Staro 10.04.2012., 20:44   #13
Chiron
Premium

Chiron's Avatar

Citiraj:

gle ja ti govorim iz iskustva.. imao sam pet šest av rješenja, i par anti-spyware rješenja.. jer nisam mogao naći si optimalno rješenje zaštita/trošenje resursa, recimo što se zaštite tiče Bitdefender mi je bio jedan od najjačih samo što je tušio komp pa sam ga maknuo, isto tako sam koristio uz druge antivirusne i malwarebytes sve što je prolazilo kroz antivirusni je on našao .. na kraju sam sam prešao na comodo Internet security uz povremeno skeniranje malwarebytsa kao provjeru i otad 3 god nisam rušio windoze niti ti me se komp vukao..
Staro 10.04.2012., 21:24   #14
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
malwarebytes nije antivirus... štoviše on brdo toga nemre zaustaviti, ali u borbi protiv ovih sitnih smećadi je odličan.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2012., 21:26   #15
Chiron
Premium

Chiron's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
malwarebytes nije antivirus... štoviše on brdo toga nemre zaustaviti, ali u borbi protiv ovih sitnih smećadi je odličan.
pa dobro jutro, on je anti-trojan
Staro 10.04.2012., 21:30   #16
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
dobro jutro on je i anti rootkit ako ćemo nabrajati jednu po jednu stavku protiv koje se on može boriti... smiri ton malo.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2012., 21:33   #17
Chiron
Premium

Chiron's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
dobro jutro on je i anti rootkit ako ćemo nabrajati jednu po jednu stavku protiv koje se on može boriti... smiri ton malo.
sve ok.. samo ljudi ne čitaju postove...
Staro 11.04.2012., 09:21   #18
Buger
Premium
Moj komp

"AV-Test reports of ESET will be always tainted and prejudiced. ESET will never do well in AV-Test because Andreas Marx will never forgive ESET's attack dog Rodzilla for proving beyond any doubt that he lied and forged test logs to hide his monumental BAT Virus testing mistake. It is too bad ESET chose to suck up to Andreas Marx by deleting most of the posts on Wilders Security because only those like you who were there at the time will ever know the truth."
Staro 11.04.2012., 17:38   #19
Josip333
Registered User

hvala vam svima na savjetima i iznesenim stajalištima, pa i Bugeru . Nakon svega sam kupio licencu, preko HR zastupnika, ugodno su me iznenadili eskpeditivnošću, preporučam. i sad nakon što sam unio licencu sve savršeno radi, nema nikakvih problema između Malwarebytes i MSE, još jednom hvala, pozdrav
Staro 11.04.2012., 19:51   #20
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
"Cijena godišnje licence za poslovne subjekte te lifetime licence za kućnu upotrebu iznosi
216,00 kuna za jedno računalo."

Jel stvarno to istina, znači kupiš jednom licencu i vrijedi vječno?
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2012., 20:03   #21
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Za fizičke osobe da.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2012., 20:06   #22
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Pa i direktna kupovina vidim da nije problem, a i nesto je jeftinije.

https://store.malwarebytes.org/342/?...rel=currencyId

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2012., 20:42   #23
jucca
Premium
Moj komp

jucca's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
MSE+Malwarebytes=nemas brige
jucca je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2012., 21:35   #24
Josip333
Registered User

da, ja sam kupio kao fizička osoba i onda je lifetime licenca,nije puno za to, a i ako ću trebati kakvu pomoć lakše mi je zagnjavit ove u Hrvatskoj. Ako se pokaže dobar ubodem i za firmu od starog, on je uvijek u strahu za svoje računovodstvo, nek si rješi povrat pdv-a
jucca nadam se da je tako
Staro 12.04.2012., 09:40   #25
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Odlično.
Vidio sam MBAM na djelu unazad par godina i radi perfektno.
Malo troši resusra kaj je najbitnije
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2012., 17:47   #26
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
gle ja ti govorim iz iskustva.. imao sam pet šest av rješenja, i par anti-spyware rješenja.. jer nisam mogao naći si optimalno rješenje zaštita/trošenje resursa, recimo što se zaštite tiče Bitdefender mi je bio jedan od najjačih samo što je tušio komp pa sam ga maknuo,
Citiraj:
isto tako sam koristio uz druge antivirusne i malwarebytes sve što je prolazilo kroz antivirusni je on našao .. na kraju sam sam prešao na comodo Internet security uz povremeno skeniranje malwarebytsa kao provjeru i otad
Citiraj:
3 god nisam rušio windoze niti ti me se komp vukao..
Bojim se da gornje stavke vise govore na relaciji korisnika, a puno manje o vrlinama ili manama koristenih AV-a.

Citiraj:
Cini mi se da tebi vise lezi AV koji se vozi po defaultu i koji ima oskudnu mogucnost konfiguriranja. Kaspersky nisam nikad navikom ulovio, ali pozicionirati ga (kao i Eset) kao "nis posebno" je blago receno debela generalizacija bez pokrica. Vecina AV razvoja su prilicno 'maloljudne' zajednice koje velikim reklamama daju iluziju da se radi o neznam kako velikim kompanijama. Iz iste ljudske razine se i stvaraju odnosi koji su drugaciji nego kod "materijalnih" proizvoda. Svakih nekoliko godina, netko drugi dostize zenit promocije/hvale/pokude i tako undedogled. Kod NODa je u zadnje vrijeme isla i druga krajnost : umjesto kritike, vrlo cesto se uopce ne spominje u IT recenzijama.

No poznavanje onog sto koristis i svjedocenje posla kojeg radi, puno mi vise znaci od statike vikend testova, koji ujedno (svejedno dal se proizvod hvali ili kudi) posluju i zive po neumoljivim zakonitostima sponzora/oglasivaca.

Na temu :

Anti Malerista je simpa alatka u koju imam povjerenja. Samo, kao ni SAS (NOD + SAS +Malerista) da mi dozivotno daruju besplatne PRO verzije - ne bih koristio uz posteno konfiguriran i kvalitetan AV. Inzistiranje na suprotnom je redovito zelja za izazivanjem problem tamo gdje nisu potrebni. Pro verzije i njihove Real Time zastite nisu zdrave za dobrobit AV djelotvornosti.

Posteni AV uz postene postavke + besplatne verzije Maleriste i SAS-a + upucenost korisnika = sve sto je potrebno. Ako pogledamo premisu njihovog postojanja, glavne vrline su zapravo kompletno dostupne u besplatnom izdanju Maleriste i SASa.

Real Time Danica, Joca the Resident, Slavko Guard i Kosjenka Access + AV = prije ili kasnije sigurna glavobolja.

...
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2012., 19:21   #27
marko_84
Registered User

marko_84's Avatar

@Visage
ja tebe ništa ne razumijem šta pričaš. objasni malo, kakav malerista??
kakav slavko, danica??!!?
Staro 13.04.2012., 19:49   #28
Chiron
Premium

Chiron's Avatar

Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Bojim se da gornje stavke vise govore na relaciji korisnika, a puno manje o vrlinama ili manama koristenih AV-a.

Cini mi se da tebi vise lezi AV koji se vozi po defaultu i koji ima oskudnu mogucnost konfiguriranja. Kaspersky nisam nikad navikom ulovio, ali pozicionirati ga (kao i Eset) kao "nis posebno" je blago receno debela generalizacija bez pokrica. Vecina AV razvoja su prilicno 'maloljudne' zajednice koje velikim reklamama daju iluziju da se radi o neznam kako velikim kompanijama. Iz iste ljudske razine se i stvaraju odnosi koji su drugaciji nego kod "materijalnih" proizvoda. Svakih nekoliko godina, netko drugi dostize zenit promocije/hvale/pokude i tako undedogled. Kod NODa je u zadnje vrijeme isla i druga krajnost : umjesto kritike, vrlo cesto se uopce ne spominje u IT recenzijama.

No poznavanje onog sto koristis i svjedocenje posla kojeg radi, puno mi vise znaci od statike vikend testova, koji ujedno (svejedno dal se proizvod hvali ili kudi) posluju i zive po neumoljivim zakonitostima sponzora/oglasivaca.

Na temu :

Anti Malerista je simpa alatka u koju imam povjerenja. Samo, kao ni SAS (NOD + SAS +Malerista) da mi dozivotno daruju besplatne PRO verzije - ne bih koristio uz posteno konfiguriran i kvalitetan AV. Inzistiranje na suprotnom je redovito zelja za izazivanjem problem tamo gdje nisu potrebni. Pro verzije i njihove Real Time zastite nisu zdrave za dobrobit AV djelotvornosti.

Posteni AV uz postene postavke + besplatne verzije Maleriste i SAS-a + upucenost korisnika = sve sto je potrebno. Ako pogledamo premisu njihovog postojanja, glavne vrline su zapravo kompletno dostupne u besplatnom izdanju Maleriste i SASa.

Real Time Danica, Joca the Resident, Slavko Guard i Kosjenka Access + AV = prije ili kasnije sigurna glavobolja.

...
gle ja govorim iz iskustva, to što to tebe dira nije moj problem, a to što ti prosudjuješ nečije znanje na temelju 3 posta dovoljno govori o tebi.. i usput rušio sam ja windoze i po 1 put mjesečno kad nisam imao uopće av zbog trošenja resursa..

Zadnje izmijenjeno od: Chiron. 13.04.2012. u 19:59.
Chiron je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2012., 23:25   #29
jucca
Premium
Moj komp

jucca's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor Visage Pregled postova

...
šta si ti pušio
jucca je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2012., 23:54   #30
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
@Visage
ja tebe ništa ne razumijem šta pričaš. objasni malo, kakav malerista?? kakav slavko, danica??!!?
O boze, ponekad me zabrinjava detekcija humora na PCE-u od pojedinih forumasa.

Ali ako moram crtati, nije mi tesko kolega Marko :

Anti-Malware = Anti Malerista od milja izveden.

Malerista = Maler

Danica nije ona koja je prije dva dana dobila nogu na IRB-u, vec...

Real Time Danica, Joca the Resident, Slavko Guard i Kosjenka Access kao :

ponovo humorom izvedeni sinonimi istih stvari koji svi aludiraju na aktivnu zastitu =

on-access scanning, real time protection i kojekakvi guardovi, shieldovi koji ovisno o softveru imaju svoje vlastite nazive kojima zele posebnije zvucato od onog konkurentskog.

Sreca da se Syssu uskoro primice mandat super vice moderatora, pa ce uvesti stroza pravila za nedostatak humora
Visage je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno