|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() hocu dragome za rodjendan kupiti dodatni hard disk jer nema vise nis prostora sa svom starom. No ja sam ZENSKO ![]() jel bi islo ovo tu u njega? http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=4552 sta mislite? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Kak ljepo cura kupju dećku hardware:clap: :clap: Da vas je bar više takvih ![]() Šro se tiče priključaka ide, ali će najvjerojatnije trebat flashat bios jer stariji kompovi imaju problema sa prepoznavanjem hardova većih od 40gb.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ici ce bez problema nego ja bi radje preporucio da uzmete isti 120gb modfel samo od seagate-a jer je em tisi em ima 5god garanciju ![]()
![]() |
#5 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
podpisujem uzmi seagate 120 gb 8mb cache memorije ide(ili sata ako mu maticna podrzava) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Ili mozda jos bolje Hitachi da mu uzmes...
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Registered User
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
no pretpostavljam da bi i to islo? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
malo je ali se ivse isplati ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() sad jos samo da otkrijem sta je to "flashanje biosa"... ako je nesto jako komplicirano onda cu mu kupiti 40GB, i to je bolje od ovog kaj sad ima :burn: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Ma nije neki problem...ukratko download sa neta zadnji bios,i malo poprckas minutu dvije i gotovo...uglavnom ubacis u maticnu plocu novi program da prepozna neke novije stvarcice koje su izasle poslije izdavanja ploce...ja kada sam radio prvi i za sada zadnji put islo je bez problem,a isto sam bio neznalica(i ostao)... BTW Steta ti je kupiti od 40Gb kada za 50-100kn imas duplo ili troduplo veci!
![]() |
#13 | ||
Registered User
|
ok ok cekaj cekaj Citiraj:
Citiraj:
jer ja dos znam koliko i kineski... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
A iskreno!? Ne znam niti ja tocan postupak da bi ti mogao obajasniti step by step,ali za pocetak odi gore na TRAZI i upisi flash bios i bilo je vec o tome govora,a ja mislim da ce se i naci koja doba dusa posto si cura da ti po pojednostavni... ali evo za pocetak sto sam ja nasao sto bi ti korisitilo: http://forum.pcekspert.com/showthrea...ght=flash+bios http://forum.pcekspert.com/showthrea...ght=flash+bios http://forum.pcekspert.com/showthrea...ght=flash+bios BTW mozes iz Wina a i iz Dosa,ali mislim da to ovisi o maticnoj,ali sada ce oni mene ispraviti brzo ako nije tako ![]() Odo ja lec,laku noc svima ![]()
![]() |
#15 | |
Registered User
|
Citiraj:
e i sjetih se, evo vam tu konfiguracija njegovog kompjutera, koju je skinuo taj nekakav Belarc Advisor program, pa posto ja ne kuzim previse, mozda mi oni pametni mogu reci hocu li moci to napraviti iz windowsa ili ne! http://www.yun0.net/stuff/jonscomp/results.htm ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Ukratko: 1. odes na stranicu proizvodjaca maticne ploce 2. skines najnoviji BIOS (.bin file) 3. napravis sistemsku disketu (ako neznas, evo direktni link za download ovdje) 4. ubacis taj xxxx.bin file i Award Flash (program za flashanje) na sistemsku disketu (koja je prethodno kreirana) 5. restartiras racunalo i cim krene bootanje stisnes ALT+F2, zatim bi se sve trebalo samo napravit. 6. ako neide sa prethodnim korakom onda bootas tu disketu i rucno pokrenes awdflash.exe i tamo te pita za ime novog biosa, ukucas i cekas da se flasha, potom ce uslijedit restart i stvar je zavrsena, pozeljno bi bilo jos napravit CLEARCMOS al o tome drugi puta ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
ja nemam pojma koja je maticna ploca, niti kako da se to ustanovi. poslala sam link na scan konfiguracije koji sam napravila sa Belarc Advisorom, ali ne pise eksplicitno nista o maticnoj ploci...pa sam mislila da mozda netko od vas moze nesto iz svih tih cifri i skracenica zakljuciti..? mozda ne. ok, kako da nadjem koja je to maticna ploca? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
|
Ma kakav racun, to je prastari kompjuter. Evo dragi mi je poslao ovaj screenshot, to veli Everest (super program, fala za ime! :clap: ) , pa sad, dakle, kako za to flasham bios? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
<- tu možeš skinuti manual, a valjda bi unutra trebalo pisati koliko GB na hardu max podržava. http://www.msi.com.tw/program/suppor...UID=258&kind=1 <- nažalost, MSI nije izdavao nove BIOSe za tu matičnu, tako da imaju samo ovaj prvi (a vjerujem da ga tvoj dragi već ima ![]() manuali su u pdf-u, a ako ti se acrobat učitava 100god imaš tu http://www.snapfiles.com/get/adobespeedup.html prog za optimiziranje,tako da se nakon toga učitava nekih 2-3 sec ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
|
wow. ok, napredujemo, napredujemo! puno ti hvala na trudu i linkovima. ![]() Evo sad imam sljedeci problem. Pogledala sam te pdf-ove, i jedino sto pise o hard disku je ovo: ![]() A ja nemam pojma sta znace te brojke. Help? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
eh...nažalost, niti ja kužim kaj je to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Registered User
|
jok nigdje ne pise! U prvom pdf-u ima dio u kojem govori koliko moze memorije podnjeti i kakve brzine okretaja i tako nesto, no ni a ni b o velicini HD-a. Idem probat prokljuviti chipset, bez da gnjavim i pitam kako! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
ja citam ovo i da me ubijes mi nije jasno kaj ocete napravit....:confused: ovo o kupovini harda mi je jasno...al mi nije jasno kaj flesate...jer neki hardovi imaju bios a neki nemoaju...inace na onoj slicici ti govori da izaberes primarni master iliti hard s kojeg ce prvo butat...preporuka odi na largeili lba,tad ce ti pisat velicina itd jer ga prvo moras izabrat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
Moram priznati da sam Vas i ja "loše shvatio" čitajući sve te vaše prijedloge. Ko prvo, ako je tip izdržao ohoho godina sa HDDom od 15Gb, šta će mu sad HDD od 120/160Gb. Iskreno govoreći, komp je sranje i takav disk mu ne treba. Znam da su male rezlike u cijeni između velikih kapaciteta, ali opet... Komp je taman na granici da vrti Divxe. Ne znam što je do sad radio, ali sumnjam da će odjednom nakupiti 200 filmova i sve ih čuvati na HDDu. E sad dalje, cura kuži komp ko i ja umjetničko klizanje (bez uvrede). Odmah ste joj predložili da flasha bios, ali nitko se nije sjetio reći za ako zajebe postupak fleshanja da se može pozdraviti s pločom, jer gdje će naći takav bios za tu starudiju. Osim toga, u tom slučaju ostaje s 160Gb slobodnog prostora i podosta kuna manje u džepu, ali bez kompa. Najjednostavnije rješenje je da kupi tu s foruma neki rabljeni HDD od 40Gb za max 200kn i svi sretni. Ne treba flashati novi bios, a dečko ima novi HDD koji je skoro 3× veći od postojećeg. PS. Neka se nitko ne uvrijedi, svi komentari su dobronamjerni i rečeni u svrhu pomoći i olakšavanja problema. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
|
hej, a ako kupim disk od 40GB, onda on SIGURNO ide bez problema? jer ako je, onda cu to kupiti! puno radije! |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
|
meni je 40GB bez beda radilo isto ok, ali je glupo kupovati 40GB ako za malo novca više možeš imati 80GB (duplo više). Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|