|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Toshiba satellite L40
Imam toshibu L40-18W. Ima problem drugačiji od uobičajenih. ![]() Obično laptopi ne pale. E, pa ovaj se neda ugasiti! ![]() Normalno se upali ali neda se ugasiti. ![]() Ima li itko kakovu konstruktivnu ideju što gledati!? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
pa što radi na shutdown? Stoji, blokira, resetira? ILi ako se power pritisne na 4 sec? Kak onda gasis vadis bateriju i adapter? Podsjeca me na moju staru kantu od auta, greska na bravi, nemozes ga ugasiti....cekas da potrosi benzin. Onda sam ga ubacio u 5, povukao rucnu i pustio kuplung. Ugasen!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ne stoji. Ne resetira. Radi normalno. Samo se neče ugasiti pritiskom na tipku za paljenje. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Eh da, sad je počela i ne paliti uvijek. ![]() Ima li netko savjet? Ima li netko šemu možda!? ...nešto. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Probaj staviti neki live Linux pa vidiš je li problem hardverski ili softverski. Ako je hardverski, kontaktiraj Alvina.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Neznam ako si već probao, napravi update biosa Zamjeni RTC bateriju, taj laptop ima greškicu u dizajnu, RTC mora bit iznad 2.7V Ako ti i dalje isto radi, izvadi ploču na stol i probaj vani. Kad ju ugasiš vjerovatno izgubiš neke od uvjeta za startanje ploče, pogledaj tada jesu li ti 5V i 3V funkcionalani, na pwr tipki moraš imat 3.3V koji se ruše na 0V kad stišneš tipku za paljenje. Aj vidi malo to za početak pa ćemo dalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Nisam bios htio dirati u ovome stanju ploče, iako kada upali, radi bez problema. ![]() Baterija mu je na 2.8V. Ploča je stalno na stolu jer jedino tako nekako i radi. Imam napon na tipki za paljenje i ruši se. Ploča pali sama pri priključenju punjača. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Na nogici 2 nema napona nikako. Nogica 1= 3,35V.Kad to dvoje taknem, upali se i gasi. Baterija mi se ne dira jer jedva da je spojena kako treba. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Pitanje, da li sa tipke paljenja direktno ide na ITE8511? Našao sam šemu i vidim da ide preko 330 oma, ali da li ide poslje toga direktno? Rekao bi da je ali....nikako ne nalazim spoj instrumentom. Kao da je sve u prekidu. I još jednom, nižica 2 je na nuli stalno! Spojio bi ja to direktno ali nožice su vraški blizu... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Eto, pronašao sam i gdje što ide ali nema koristi. Skinuo sam ITE8511 sa ploče i otkrio zašto nisam mogao riješiti problem. Pin 2, a i 3,4,5 imaju prekid na štampi, odmah do kontakta gdje sjeda chip. Sad je to problem pospajati, a i pukao sam jednu nogicu chip-a. ![]() ![]() Ma život je lijep.......bla, bla... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Evo nova situacija. Isti laptop, druga ploča. Izbacuje mi grešku 00A1. Zna li itko na što se odnosi ova greška? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Kako di!? Na ekranu. ![]() ![]() Izbacuje mi nakon što prođe sve ono u početku. Ako hoću, mogu ući u bios. Dakle, nakon što provjeri sve uređaje i trebao bi početi dizati sistem. Checking NVRAM ..... , a u donjem desnom kutu piše greška 00A1. Ne mogu resetirati na tipkovnicu ali ugasim ga na tipku paljenja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Sad sam hard ponovo stavio i izbacuje mi 0085, 008F, 00A1. Baterija je malo punija, 7,1V. Pokušava boot-at sa mreže. Nakon toga stane. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|