Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.05.2012., 21:56   #1
rkz93
Premium

Datum registracije: Jan 2011
tele 2 potrošnja

pozdrav, kupio sam mobitel na pretplatu prije točno mjesec dana uz minimalnu mjesečnu potrošnju od 100kn u smart tarifi (500 minuta, 100 poruka i 1gb)

odmah prvi tjedan sam poslao poruku da vidim koliko sam potrošio i pisalo mi je da mi je preostalo 180 min, 50 poruka i 200mb :S
reko u redu, možda je to taj prvi mjesec pa zbog obraćuna ili nešto..pa ću pričekat 1.svibnja
pošto se u tele 2 ne može provjerit stanje računa prvih 5-6 dana u mjesecu, pričekao sam i evo danas poslao poruku i lijepo mi dođe da mi je preostalo: 227 min, 81 poruka i 450mb
i naravno tlak mi se dignuo, zovem službu za korisnike i ženska mi kaže kako imam android mobitel koji vjerojatno sam skida update i non stop je spojen na internet pa mi je zato u prvih 6 dana požderao 550mb..ja sam samo rekao "u redu" i poklopio..

ako ima tko iskustva neka mi kaže u ćemu je problem, jesam jedini ili je to normalno?
što se tiče poziva od 1.5. do danas potrošio sam max 10-12 minuta razgovora, poslao sam možda 4-6 poruka i potrošio sam točno 31mb prometa (imam onaj traffic counter, i namjerno nisam pregledavao nikakav multimedijski sadržaj niti bilo što skidao, ovih 31mb je onako osnovno mail i sitnice)
kako sam ja u 6 dana mogao potrošit 271 min razgovora, 19 poruka i 550mb (!!!) interneta?? jer ne znam baš da bi mobitel na vlastitu odluku skinuo 550mb updateova i sistemskih stvari (kak mi je ženska rekla) bez mog znanja...

što da radim?
rkz93 je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2012., 02:14   #2
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ista stvar se dogodila mojoj sestri, samo sto su njoj pederi nabili dodatnih 500mb prometa i to joj naplatili dodatnih 1000 kn. Zena je isto kenjala o nekim apdejtima, poslali smo prigovor koju sa nam uredno odbili..

srale7 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.05.2012., 08:04   #3
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
probaj si instalirati 3g watchdog pa kontroliraj promet mozda pomogne. Onda ces imat neke dokaze da se to nije moglo dogoditi i da si vise manje stalno na wi-fiu. Savijet probaj do kraja mj onesposobit internet tj 3g budi samo preko wi-fia na netu cisto da vidis hoce li ti dalje trositi ako hoce onda im jebi majku
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2012., 09:40   #4
rkz93
Premium

imam counter i potrošio sam 50mb od početka mjeseca i piše mi da mi je preostalo još 450 znači paket su smanjili za pola...pa čekaj malo kako oni meni mogu dat 500mb i 250min ako u ugovoru piše duplo više? ja neću ništa platit, ako hoće mogu me tužit
lijepo tražim ispis poziva na kojima će se vidjet da sam u tekućem mjesecu ostvario npr 12 poziva koji su trajali 25min, pa ćemo poslat poruku koliko je preostalo i pisat će 225min...dakle malo matematike i zdrav razum će odradit svoje :/
Staro 08.05.2012., 10:06   #5
Take
bliss_zg - take, muljanje na tržnici

Datum registracije: Oct 2011
Probaj kod njih kupiti onaj dnevni promet za 10kn=30MB.
Ja sam to znao kupiti i malo odsurgat i dolazi poruka da nema vise prometa, a sada na pretplati njihovoj imam 1gb i tamo potrosim 150mb maksimalno kroz citav mjesec.
Kradu bolesno na svim stvarima
Take je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2012., 10:09   #6
rkz93
Premium

ma ostrugat ću ja njih, evo sad se prijavio tamo u moj tele 2 i vidim analiza troškova da sam poslao 61526 sms-a LOL i piše da sam napravio 370mb i 14min prometa za travanj..i račun je 185kn (treba bi bit uz radijsku frekvenciju i uspostave max 125kn) a već sad za ovaj tekući mjesec mi piše 211kn :S

ovaj put se javio čiko koji je sve lijepo objasnio
ovako, svi koji su se pretplatili prije 29.3. su dobili 1gb, kasnije se dobije 500mb što naravno nigdje nije naznačeno bilo a i čiko u poslovnici gdje sam kupio mobitel je očito smrad što to nije rekao (a još mi je pokazao papir na kojemu piše 1gb)
što se tiče minuta, sad su poslali prigovor da na moj broj treba bit 500min a ne 250 i to će se navodno sredit
što se tiče 61500 poslanih sms-a (vidim ih sve na ispisu poziva) to su nekakvi smsovi za postavke koji su besplatni i poslat će mi novu sim karticu da se to riješi
račun od 185kn je u redu jer sadrži i mjesećnu naknadu i radijsku frekvenciju i tarifu i apsolutno sve (oduzeto je 40-ak kn jer sam aktiviran od 5.4.) a sad je 211,25 što uključuje za svibanj: uređaj 100kn, tarifa 100kn, frekvencija 10kn i 5 poziva*0,25 znači 1,25kn i točno je sve...
na kraju je ok prošlo ali sam ljut ko ris jer mi ovaj kreten nije rekao da je 1gb samo do 29.3. što stvarno nije u redu -.-

Zadnje izmijenjeno od: nino. 08.05.2012. u 14:12.
Staro 08.05.2012., 10:44   #7
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
61k sms-ova? Hebote, što si se raspisao. Ti ni ne spavaš nego šalješ sms-ove 0-24.
Ajde ti njih lijepo zamoli da ti izlistaju sve sms-ove gdje se vidi vrijeme slanja. Možda ta vremena budu malo čudna pa traži objašnjenje istih. Pa kad bude neka nebuloza od objašnjenja, sve to poslati HAKOM-u pa da vidiš belaja.
Staro 08.05.2012., 10:54   #8
rkz93
Premium

imam sa mojtele2 ispis poziva i svega u pdf formatu za travanj, koji je stvarno detaljan do jaja i sviđa mi se..evo link pa da vidite kako to izgleda

http://imageupload.org/en/file/223743/aaa.jpg.html

navodno je to zbog mobitela, lg optimus 2x p990 jer on automatski zatražuje svakih pola sata te postavke nekakve..rekao mi je da su smsovi besplatni (mislim mene boli briga ak ih je poslano milijun, jedino što stalno "zrači" u džepu al aj :/ ) i da će se to riješit novom sim karticom

Zadnje izmijenjeno od: nino. 08.05.2012. u 14:11.
Staro 08.05.2012., 11:14   #9
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
To što imaš smartphone ne može objasniti činjenicu da svakih 30sek mob pošalje sms. Nema logike. Masu nas ima smartphone, pa ne šalju sms u takvim razmacima i bez našeg znanja.
btw, nauči korstiti tipku Edit, a ne pisati više postova zaredom.
Staro 08.05.2012., 14:16   #10
rkz93
Premium

nije to što je smartphone (općenito) već jer je lg optimus 2x, kažu da dosta ljudi s tim mobom imaju isti problem..nema ni meni smisla al eto što reći
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno