|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
Igre stekaju povremeno.
Ovako, primetio sam da u poslednje vreme igrice na mom racunaru pocinju da seckaju. Naprimer GTA San Andreas i Test Drive Unlimited 2. Te 2 igrice igram aktivno. Obe te igrice mi seckaju kad ih upalim ali pre se to nije desavalo. U poslednje vreme sve igrice koje instaliram mi seckaju a ne znam zasto. Primetio sam da dok igram bilo koju igricu da mi je u task menageru CPU usage veoma visok kao i PF. Nebitno je koje je jacina igrice ali sve znaci seckaju kao da mi procesor zastaje u nekim trenucima i onda igrice koce. Moj kompjuter podrzava jacinu igrice. Za GTA SanAndreas je potrebno : Intel Pentuim 4 or AMD XP Processor (or better) 384MB RAM 16x Speed DVD Drive 4.7GB Hard Drive Space 128MB Video Card A za Test Drive Unlimted 2 potrebno je: * OS: Windows XP (SP2) / Windows Vista (SP2) / Windows 7 * CPU: Intel Core 2 Duo 2.2GHz or AMD Athlon X2 4400+ * RAM: 2.5 GB * HDD: 14 GB free disk space * Graphics: 512 MB Graphics Memory * Sound Card: DirectX 9 Compatible * DirectX: Version 9.0c * Software: Microsoft .NET 3.5 Dao sam primer za te 2 igrice jer se mnogo razlikuju a obe mi seckaju. Moj sistem je sledeci : Microsoft XP professional. Servis Pack 3. AMD Phenom(tm) ll x2 545 3.0Ghz procesor dual core. 3GB of RAM. Graficka Asus EAH4770 512mb. Kao sto vidite moj sistem je dovoljno jak da podrzi obe igrice ali one opet seckaju. Ako mozete da mi pomognete kako da resim to. I jos nesto kada u task menageru udjem u procesor sve je na 0-2 osim System Idle Process koji je na 95-99. Molim vas pomozite u sto kracem roku. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Provjeri što ti se sve pali sa računalom (korigiraj start) tj. makni sve nepotrebno iz njega.. Nađeš li sumnjive stavke u startu proskeniraj računalo sa antivirusnim programom i Malwarebytes-om.. Pregledaj temperature u idle-u i kod full opterećanja sa Everest-om ili Aidom6, po portebi otvori računalo i pregledaj cooler(hladnjak) od grafičke kartice i procesora i po potrebi ih očisti..
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
System Idle Process je oznaka da je procesor u stanju mirovanja ![]() I on mora biti iznad 90% kada ništa ne radiš, nešto sitno pokupe procesi koji se startaju s Windowsima (antivirus, messengeri...). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|