Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.04.2012., 11:15   #1
KR-DI
Premium
Moj komp

KR-DI's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Proxy adresa ?

Naime od svog davatelja usluga za net sam dobio proxy adresu preko koje se spajam na net. Pa me zanima sljedeće. Koliko je sigurno ili ne sigurno imati uključen taj proxy, jer kada mi je ugašen (proxy i port) sve mi je isto tj. normalno mi se stranice i sve otvara kao kada je i uključen, pa sada neznam dali ga imati uključenog ili ga isključiti. I još sam znači primjetio da kada mi je uključen proxy ne radi mi google translate i neke stranice....
Hvala...

P.S. nisam znao kud da napišem ovu temu, pa ako je u krivoj rubrici ovim putem molim admine da ju prebace gdje bi joj eventualno trebalo biti mjesto.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 10.04.2012. u 09:47.
KR-DI je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2012., 11:37   #2
analizator
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2012
Pa ako ne radis gluposti na netu onda ti ne treba proxy jos pogotovo od svoj ISP-a. Sto se tice tog google translate-a, mislis uglavnom ne radi javascript ili? Koji protokol je proxy?
analizator je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.04.2012., 11:47   #3
KR-DI
Premium
Moj komp

KR-DI's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ovako, znači kada trebam nešto prevesti na googleu dobijem (slika ispod), a port je 8080, znači kada mi je proxy isključen sve radi ok, ali dok je uključen ne šljaka...

Code:
http://imageshack.us/photo/my-images/196/translate.png/
KR-DI je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2012., 09:44   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Neznamo o kojem se ISP - u (davatelju usluga) radi ali pretpostavka je da su trenutno u postupku prebacivanja na proxy pa sada "radi" sa i bez njega.
Kada sve korisnike "prebace" na proxy onda bez njega nećeš imati pristup Internetu (uz uvijet da je ispravno podešen).

Proxy se uvodi kada se želi:
- kontrola prometa (čitaj sadržaj), selekcija kojim web adresama možeš a kojim ne možeš pristupiti
- kontrola prometa2, sada na način da tebe kao korisnika štiti od malicioznog sadržaja (čitaj razni malware, keyloggeri, virusi i sl.)
- kontrola brzine generalno ili po pojedinom korisniku
- . . .
Šta je od toga odabrano ovisi o postavkama proxy - ja.
Važno je da si 100% siguran (potvrdi iz više izvora) u legalnost zahtjeva za proxy postavke tj. da to traži davatelj usluga a ne netko treći.

Vezano za "google translate problem", ako se ne varam oni koriste Java script pa postoji mogućnost:
a) da su ih filtrirali na proxy - ju
b) da su ti krive postavke u Javi
Otvori Control panel > Java > Network, tu imaš:
- Use browser settings > mislim da gleda postavke IE pa promjeni u njemu koristio ga ili ne
- Manualne postavke (ip / port) > sve je jasno, manualno podesi
Također ako koristiš FF i ako si instalirao no-script add-on moraš ga ispravno podesit da ti omogući funkcionalnost google translate.

That's all
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno