|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Dakle, problem je slijedeći: Na Thomsonu (192.168.1.254) je maknut T-Comov firmware (ukoliko to nešto znači), kad skeniram access pointe, pronađe mi navedeni D-Link. Na D-Link (192.168.1.1) je stavljen firmware koji podržava WDS, namješten je Crude mode, downlink s mac adresom Thomsonovog wireless pointa. Primary DNS je adresa Thomsona, secondary je T-Comov DNS Na oba uređaja podešen isti SSID, kanal, maknuta zaštita. Ono što me muči je da nemam pristup internetu kad idem preko D-Linka, tj. kada je u postavkama mrežne kartice pod gateway upisana adresa D-Linka (192.168.1.1). Dobijem pristup kada u postavkama mrežne pod gateway stavim adresu Thomsona (192.168.1.254). Pretpostavljam da to znači da njih dvojica ipak "komuniciraju" bežično, zar ne? Jer podešavanje vršim preko kabela sa 2 računala spojena na po jedan uređaj. Kada probam bežični pristup, situacija je ista - dok je pod gateway upisana adresa Thomsona, sve radi. Kada upišem adresu D-Linka, internet ne radi.. Gdje griješim? Hvala na pomoći EDIT: pardon, UPLINK Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 16.04.2012. u 23:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Šta je tu čudno ? Šta neradi na idiot (automatic) postavkama ? Ostavi manualne mrežne postavke i uživaj. Ako se ne varam G684T ima opciju za dodavanje Static Route, dodaj 0.0.0.0, 255.255.255.0, Gateway=192.168.1.254. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ne radi ako ostavim automatske postavke.. niti preko lana, niti preko wlana, isprobano i provjereno.. samo kad ručno unesem, no tada mi problem rade bežični uređaji koji se spajaju na Thomsona bez obzira na jačinu signala D-Linka, kao da ga zaobilaze.. probat ću ovo sa statičkom rutom, dok d-linka vratim iz mrtvih, zbrickao sam ga... :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Apr 2012
|
Moj savjet ti je da taj d-link pošalješ na otpad, to je oduvijek bila cigla koja stalno šteka. Ako ti je baš toliko stalo do te krame, možda bi bilo dobro da ju neko vrijeme testiraš solo i vidiš je li uopće ispravna. Nekima su ti d-linkovi radili koliko-toliko dobro, ali mnogima su zadavali i velike glavobolje jer im je stalno pucala veza, redovno ih je trebalo resetirati kada se smrznu itd. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 17.04.2012. u 23:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
probat ću ga oživjeti, još se mogu spojiti na bootloader, ali ne želi primiti firmware... ukoliko nikako ne bude išlo - kanta. nemam ni ja riječi hvale za njih, prije nekoliko mjeseci sam već jednog bacio jer su uslijed zagrijavanja pregorjeli LAN portovi, a nije dopuštao nikakvu administraciju preko WLAN-a koji je bio ispravan.. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 17.04.2012. u 23:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Najlakše je bacit u kantu i zavući ruku u đep tj. kupit drugo / novo. Bitno je da ti se javlja bootloader, imaš temu sa svim potrebnim za oživljavanje sa TiUpgrade. Usput, ako si doma sa elektronikom ili ako imaš nekog frenda elektroničara, zamjeni mu elektrolite. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|