Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.03.2012., 19:55   #1
Klinik
Registered User

Datum registracije: Sep 2009
Problemi s macrom tokom nocnog slikanja

Kupio sam canon ixus 230hs/elph 310hs, sve u svemu sam zadovoljan sto se auto moda tice, posto se bas i ne kuzim skroz u sliku, za pocetak ga koristim. po danu je sve ok, ali po noci dok koristim Auto mode skoro svaku drugu sliku on odabire macro. setam kroz grad, slikam zgrade, ulice, trgove i on mi zamuti skroz sliku koristeci macro kad stisnem da fokusira, pa ponekad moram 4x stisnut da se predomisli i odabere odgovarajucu postavku..dali je to normalno i jednostavno je Auto mode glup ili je tu neki problem s foticem?
Klinik je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2012., 16:44   #2
d0magoj_OS
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2011
auto mod je glup na apsolutno svakom fotoaparatu i toplo ti preporučujem da se uhvatiš malo manuala i naučiš držati to kak spada u rukama kad si već dao novce za to
d0magoj_OS je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.03.2012., 09:50   #3
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Nema baš previše opcija, auto mod je jedino što ima taj fotić. Eventualno ga stavi u P mode da mu ograničiš fokus. Po noći ima daleko manje svjetla i daleko manje kontrasta na scenama pa mu je teško odrediti fokus. Kada nešto slikaš, uperi fotoparat u nešto kontrastno, nešto što ima teksturu i rubove. Ako pokušaš fokusirati prema nekoj ravnoj jednoličnoj plohi, dobit ćeš ovakav efekt da odabere macro i fokusira na 5 cm od aparata. I nemoj očekivat ludilo po noći. To je komapktni fotić. Svaki kompakt ima problema s time, više ili manje...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno