|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Problemi s macrom tokom nocnog slikanja
Kupio sam canon ixus 230hs/elph 310hs, sve u svemu sam zadovoljan sto se auto moda tice, posto se bas i ne kuzim skroz u sliku, za pocetak ga koristim. po danu je sve ok, ali po noci dok koristim Auto mode skoro svaku drugu sliku on odabire macro. setam kroz grad, slikam zgrade, ulice, trgove i on mi zamuti skroz sliku koristeci macro kad stisnem da fokusira, pa ponekad moram 4x stisnut da se predomisli i odabere odgovarajucu postavku..dali je to normalno i jednostavno je Auto mode glup ili je tu neki problem s foticem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
auto mod je glup na apsolutno svakom fotoaparatu i toplo ti preporučujem da se uhvatiš malo manuala i naučiš držati to kak spada u rukama kad si već dao novce za to ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Nema baš previše opcija, auto mod je jedino što ima taj fotić. Eventualno ga stavi u P mode da mu ograničiš fokus. Po noći ima daleko manje svjetla i daleko manje kontrasta na scenama pa mu je teško odrediti fokus. Kada nešto slikaš, uperi fotoparat u nešto kontrastno, nešto što ima teksturu i rubove. Ako pokušaš fokusirati prema nekoj ravnoj jednoličnoj plohi, dobit ćeš ovakav efekt da odabere macro i fokusira na 5 cm od aparata. I nemoj očekivat ludilo po noći. To je komapktni fotić. Svaki kompakt ima problema s time, više ili manje...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|