|
![]() |
#1 |
Bot Maker
Datum registracije: Dec 2005
|
HP 6830S Undervoltani Processor
Dobar dan, Moj processor se poceo cudno ponasati. Sve radi kak treba. Samo kada je na struju spojeni onda kada recimo pregledavam youtube videe i imam otvorene jos neke programcice posne s undervoltanjem, to vidim na CPU Zu. Multiplier s 13 padne na 3 i processor radi na 1300MHZ a ne na 2300. E sad cudni dio, kada ja izvucem kabel za struju van i prebacim se na baterijski rad sve se podesi kak treba. I processor je opet na full berzini. Volti se dignu opet na 1.25 a prije su pali na 1.03 il tak nesto. Progooglao sam sve i svasta i svi samo kazu kupi novo napajanje, to cu da i napravim, ali ako netko ima jos neku ideju zbog cega dolazi do ovog nek mi tu napise. P.S. pogledao sam malo Throttlestop software http://forum.notebookreview.com/hard...top-guide.html al me muci warning.
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Koje su ti power postavke "On battery" a koje "Plugged in"? Koji windowsi su u pitanju ovdje?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera Zadnje izmijenjeno od: nino. 14.03.2012. u 13:04. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Bot Maker
|
Instalirao sam onaj speedswitch i stavio da oboje bude max performance, ionako mi je latop vecinom na struju pristekani. takodjer sam sve postavke podesio na isto (tako sam progooglao da isprobam, al ne pomaze) Isto tako sam nedavno cistio ventilator jer je processor pizdio na 95 celziousa i samo sam pocistio ventilator i sad radi na 50c. Edit: dodat cu sad slike sa tih programa. EDIT2: Mozda ce malo potrajati bas sad sus e nasli windowsi updejtati.
![]() Zadnje izmijenjeno od: dada-as. 14.03.2012. u 13:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bot Maker
|
Evo ovo je sada stanje. Nema nikakvog programa ukljucenog, processor radi kak treba sve je ok. No punjac sad jos puni bateriju. Cekaj sad dok je napuni ce nastati problemi. nadam se da cu spjeti uzeti SS. ![]() EDIT: Evo cekam jos. Primjetio sam 2 putda da je pao napon na 1.05, ali je ubrzo se vratio na 1.25. temperatura maximalna dosad mi je 62C i to dok sam radio XS Bench test.
![]() Zadnje izmijenjeno od: dada-as. 14.03.2012. u 19:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bot Maker
|
Evo updejt. Opteretio sam processor, otvorio 2 programa i otvorio nekoliko youtube videa i pocelo je throtlati. Sad ja neznam jel to u http://www.leeroo.com/images/472_Scr...._14_19.08.gif No cudno mi je zasto se ventilator na laptopu ne pocne brze vrtjeti? Jel se on vrti uvijek istom brzinom? EDIT: Ovo je bilo kad je na AC Power. No sad sam izvadio struju i otvorio 10 youtube videa odjednom i sito je throtlalo ali ne tako jako kao kad je na AC Power. Ne razumijem... A ventiulator se vrti istom brzinom imam osjecaj ili sam ga tako dobro pocistio da ga ni ne cujem... ( no on radi jer sam provjerio ocima) EDIT1: Temperature sam provjerio sad i na speedfanu i one neidu iznad 60C niti kad ga maksimalno opteretim. Ali to je cini mi se zbog toga jer ga netko ili nesto undervolta, a zasto to radi? Vrlo vjerojatno da ne izgori, zar ce stvarno izgorjeti? Mislio sam da laptopi funkcioniraju da kad dodju na 100C se ugase... a ne da me ovako zajebavaju. EDIT2: Rasturio sam laptop opet, vec sam ga 20 put otvarao. 100% se vrti ventilator, cak se i gasi u nekim slucajevima, malo sam ga gledao i radi kak treba. Sad drzim laptop na struji samo. Bateriju sma izvadio pa cu vidjet jel mogu reproducirat undervoltanje. Gledajte ja neznam dali je to undervoltanje normalno i da se laptopi undervoltaju tako, pa ako je neka mi netko napise da je to normalno. Ali svako undervoltanje ima utisak na performanse.
![]() Zadnje izmijenjeno od: dada-as. 14.03.2012. u 21:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bot Maker
|
Evo mene natrag. Imam i dalje probleme s undervoltanjem. Da nije mozda da se pregrijava procesor? Ali nije mi jasno zasto bi undervoltanje bilo jace na AC power (adapteru) a slabije na bateriji? Mozda da promjenim pastu na procesoru? Samo ovaj HP 6830s je malo zeznut za ciscenje jer doslovno ga treba rasturit u komadice da dodjes do procesora...
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
ocisti ga od prasine, ako nisi, kad trotla onda sam smanjuje opterecenje i manje se zagrijava. a za ovo undervoltanje neman pojma, to je neka banana te temperature iz software-a nisu uvik skroz tocne, nekad ne rade uopce. optereti ga i stavi ruku kraj hladnjaka, inace ti laptopi imaju ati grafiku koja se pregrijava, treba ga redovito ocistit |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bot Maker
|
Da to trotlanje nastaje tako da undervolta procesor. Meni rade temperature jer vidim da kad opteretim ide gore kad je friski je normalno i tak. Ajd nisu 100% tocne to je jasno, ali ipak okvirno vidim da nece izgoriti ako je temperatura 40 celziousa. Ocistio sam ga prvi put kad sam isao cistit, imao je prasine i sve je bilo zastopano, tada su temperature bile na 80C, i tada se nije undervoltao, barem ja nisam primjetio, a ventilator je zujio ko blesav. Sada kada sam ga pocistio, ventilator se niti ne cuje a on se ide undervoltad, a nije ni opterecen, tek sam ga upalio. Cesce se undervolta kada je na struju, na bateriji rijetko akd, evo danas. A upravo narucio s ebaya adapter... Sad vidim da je mozda problem u necem drugom. Jel moguce da ventilator neradi kak treba? Al opet ni to nema smisla jer undervoltanje nekad pocne odmah, nekad za par minuta, nekad za par sati... I nije mi jasno sto se on ima undervoltad ako je temperatura maximalno 60C? pricekat cu sad taj novi adapter pa ako nebude radilo onda cu rasturit i promjenit pastu... ali ako ima netko jos neku ideju nek javi.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
jesi provjeria bios, mozda tamo ima neka postavka za cpu? probaj sa cistim OS-om, testiraj i ostali hardware cisto da iskljucis sve ostalo. optereti ga preko furmarka i vidi temperature tamo, mozda je vga shebana? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bot Maker
|
Mozda je nesto sjebano u registriu. Nesto sam istrazivo da laptopi imaju te sigurnosne mjere kada se griju pa se undervoltaju. No ako su temperature u registriu shebane onda se ventilator ne pali, i moguce salje znakove da se undervolta. Jer ja ne cujem da ventilator radi brze ili sporije, a nevjerujem da je tako tih.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|