|
![]() |
#1 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
(riješeno) uTorrent blokira internet vezu
Kad pokrenem neki download u utorrentu blokira mi veza totalno, niti jedan browser, msn, xfire se ne moze spojiti. Smanjim brzinu down.a i up.a i opet isto, ugasim utorrent: isto. Tek kad ga ugasim i odem na repair connection vrati se mogucnost spajanja ostalim programima. Probao sam i sam i zadnji update i 2.0 RC2 i rezultat je isti. OS je Win XP. P.S. Istovremeno internet na iphone.u spojenom na isti router najnormalnije funkcionira i prije repaira.. Ima li jos netko sa istim problemom te koje bi bilo rjesenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Od nonine sestre kunjado
Datum registracije: Dec 2006
|
Probaj ugasit onaj program za "skrivanje IP-a" ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
uTorrent - options - preferences - bandwidth - smanji broj konekcija, najčešće to bude uzrok zagušenja veze. Neki optimum bi bio 150/80/10, ali nije pravilo. Ugl nema smisla pretjerivati.
![]() |
![]() |
#5 |
COD2 expert
|
probao, ne pomaze, i prije sam nesto prckao po tome, koji je originalan broj konekcija? p.s. probao sam iskljuciti i firewall ali opet isto, ne znam u cemu je problem, jer kao sto sam vec rekao preko iphon.a normalno surfam i dok radi utorrent ali komp ni da mrdne s konekcijom.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
Eh, yebiga, meni utorrent radi bez problema ali nisam uz stroj večeras...sutra ti javim verziju ![]() Btw, neka je od novijih verzija, definitivno... |
![]() |
![]() |
#10 |
Od nonine sestre kunjado
Datum registracije: Dec 2006
|
Eo meni 1.8.5 radi savršeno.Probaj brisat ovu koju imaš ,briši sve vezano za Utorrent da ti slučajno ne pokupi stare postavke prilikom nove instalacije, i pukni bilo koju stariju verziju. Probaj jbg.... ![]() Da.. nariktaj si na novoj iste direktorije kao na staroj verziji, učitaj torrente, i nastavi sa seedom.....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
Imam i ja taj problem sa bitcometom,jednostavno kad ga upalim minut dva mi nevalja net |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
COD2 expert
|
evo rijeseno, sa REVO Uninstallerom sam maknio utorrent i sve njegove ostatke, stavio 2.0 RC2 i primjenio greenfly.ov savijet te sad radi. Ne znam koja je od te 2 solucije pomogla ali ako jos netko ima sl. probleme neka proba obje.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
COD2 expert
|
Rijeseno maunu, malo radi malo ne radi, opet isto: utorrent blokira promet stvarno mi nije jasno: pokrenem utorrent - chrome, opera ne rade, msn isto, a xfire koji je bio pokrenut prije utorrenta najnormalnije me ubacio u multipl. COD2.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Je li sve adrese ima rucno namjesteno? Koji router imas uopce? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
probaj ograniciti brzinu uploada na 10 ili 20 kbps dok surfas, ako ne skidas sa privatnih torrenta i upload ti nije bitan ostavi na 10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
Evo info o mojoj verziji µtorrent-a: 1.8.5 build 17414 Nikakvih problema. Gore je XP SP3, na Optimi itd. Evo baš se sada javljam sa te kante, surfam, lapovi se bez problema paralelno prikopčaju (jedna Vista i jedan W7), ne zapinje osim pri jačem opterećenju veze ali to je iznimno (nisam stavio nikakav limit za torrente). |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Probaj ovaj program (cFosSpeed): http://www.cfos.de/speed/cfosspeed_e.htm Imas besplatnih 30 dana za probu, pa vidi, da li ti rjesava problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja koristim cfosspeed vec godinama. Odlican program za traffic shaping. No on isto ne rjesava problem prevelikih konekcija. @ rak, imas 1000% problem s prevelikim konekcijama. Jedino rjesenje ti je ovo od trigger_hippie-a. Neznam zasto se to desi no jednostavno nesto puhne XP-u i pocne trotlat konekcije iako su mozda prije radile. Jedino sigurno rjesenje je restart racunala, a cesto su se javili isti problemi cak i kad se pokrenuo utorrent sa malim brojem konekcija (ne visim od 100). Otvori broj konekcija u samom XP-u i igraj se globalnim konekcijama u utorrentu. U Visti SP2 i Windows 7 su maknuli limit na max konakcijama po sekundi pa nema tih problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
COD2 expert
|
Ma primjenio sam i savijet trigger_hippie-a, probao par verzija i stalno isto. Desi se ponekad da se veza "otvori" nakon par minuta pa sve bude normalno. Thommy: do up.a i down.a nije jer naravno da sam to prvo pogledao kad sam primjetio problem. hmm, sad pocinjem sumnjati da nije mozda tuneup utilities 2010 nesto sprckao, kod njega ima opcija za neko optimiziranje internet konekcije koju sam pokrenio.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Bar je lako provjerit dal je do TCP/IP-a. Idi u "event viewer" i pogledaj si dal imas zute usklicnike sa 4226 errorom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
COD2 expert
|
Evo napokon mi se cini da sam uspio rijesiti problem. Skinio sam patch sa ove stranice: http://www.windowsreference.com/wind...ections-limit/ i postavio broj konekcija na 500 Sad sam pokrenio utorrent i problem oko blokiranja veze se nije pojavio.. P.S. molim moderatore da ne promijene jos naslov dok se za dan-dva ne uvjerim da sve funkcionira kako treba |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
COD2 expert
|
rekao bih da je komentar posprdan :P Cilj je bio osposobiti vezu dok radi torrent i to je, cini mi se uspjelo. Ne znam onda, reci mi koliko je najbolje staviti. Stavio sam 500, i u samom patchu je preporuka 500-600. Mozes mi pojasniti sto gubim sa 500 konekcija odnosno sto pritom zjebem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
hijaoooo ![]() ma mislio sam da si u torrent klijentu stavio max 500 konekcija... zaboravi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|