|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Excel formula ???
pozz, ... imam jedan mali problem sa tablicom pa ako netko zna molim za pomoc. ![]() htio bi napraviti formulu u tablici da kad ja upisem podatak u jedan red da mi on sam prebaci podatke u ostale redove. Djelomicno sam uspio sa tim, ali problem mi je to sto mi je cijela tablica ispunjena nulama. Htio bi da napravim ako ima broj da mi on sve tablice popuni, a ako nema broj da ukloni i te sve nule iz tablice. Hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bazinga
Datum registracije: Sep 2008
|
=IF(B1="";"";IF(B1=0;B1;IF(B1>0; B1;IF(B1<0;B1;"")))) Pomocu ove formule se prepisuju vrijednosti iz B1 u recimo A1 Zadnje izmijenjeno od: mbozick1. 15.03.2012. u 09:47. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Možda ova kraća formula sa funkcijom IF može odraditi isto kao i prethodna koju je dao @mbozick1 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Bazinga
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Istina, radi isto, a puno je kraca |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
radi, hvala!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
jel netko mozda zna sda da upisem jos u ovu formulu da mi napise svaki puta broj 9 kad nesto unesem u celiju E33. probao sam staviti i +9 i *9 i svaki puta mi izbaci 0?? =IF(E33<>"";Z33;"") |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Vjerojatno vam više ne treba, ali bum sve jedno okinuo hint za micanje polja sa nulama. Excel 2007: Okrugli kumb - Excel Options - Advanced - Display options for this worksheet - stavite ili maknite kvačicu sa "Show a zero in cells that have zero value" Excel 2003: Tools - Options - tab View - maknuti kvačicu sa "Zero values" To pomaže kad nikada ne očekujete da će rezultat biti nula, npr. proračun/evidencija cijena za firme i sl. Sve čelije zadrže svoju formulu, ali nije nepregledno zbog hrpe nula. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
|
|