Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.02.2012., 10:09   #1
Frenki85
Registered User

Datum registracije: Sep 2008
Muke po ethernetu

Nedavno sam kupio Xerox work centre 3210 (multifunkcionalni uređaj).
U uredu imam jedan desktop PC na kojem su windowsi XP i jedan macbook sa OSX.

E sad, ja bi htio spojiti ovaj PC fizički sa mrežnim kablom preko nekakvog rutera (pretpostavljam da onaj T-com adsl wireless ruter ne mogu koristiti za to?), dok bi se mac spajao wireless, da ne moram svaki puta preštekavati usb kabel iz jednog kompjutora u drugi.

Znaci, trebao bi setupirati navedeni xerox kao mrežni printer a da sve to funkcionira i na XP i na OS X.

S obzirom da se uopce ne kuzim u mreze i sl. bio bih jako zahvalan kada bi mi netko objasnio kak da to napravim (fino onako od pocetka do kraja)
Frenki85 je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2012., 10:31   #2
mbozick1
Bazinga
Moj komp

mbozick1's Avatar

mbozick1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.02.2012., 11:23   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
PC bi po logici stvari već trebao biti spojen mrežnim kablom sa router - om ako na lokaciji imaš internet.
Na raspolaganju imaš dvije solucije:
1 - spoji ga na PC preko usb - a - po defaultu imaš riješen lokalni (na pc - u) print / scan / šta već ima od funkcija (ne uštekavat usb dok to install procedura ne zatraži),
nakon toga na pc - u staviš printer na share, pc i macbook trebaju biti u istoj workgrupi, na macbook - u instaliraš printer tako da odabereš mrežnu varijantu (treba preko mreže detektirat sherani printer)

2 - spoji ga na router preko Lan kabela - trebaš na njemu provjerit / postavit parametre mreže, potom na pc - u i macbook - u instaliraš kao mrežni printer, naknadno i sw za scan
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2012., 13:20   #4
Frenki85
Registered User

Da, napravio sam ovu verziju pod br. 1, (pomocu ovog gore linka) i prepoznao je sve, ali mu treba jako dugo da "obradi" stranicu koju mu zadam i pocne printati.

Imam T-comov wireless router koji je spojen direktno na PC. S Macom se spajam na internet wireless.
Ako bi kupio jos jedan mrezni kabl i spojio printer sa tim kablom na taj router, da li bi onda to radilo?
Frenki85 je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2012., 14:13   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
U tom slučaju bi morao složit 2. kombinaciju ali ni tada vjerojatno neće biti ništa brže.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno