|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
Muke po ethernetu
Nedavno sam kupio Xerox work centre 3210 (multifunkcionalni uređaj). U uredu imam jedan desktop PC na kojem su windowsi XP i jedan macbook sa OSX. E sad, ja bi htio spojiti ovaj PC fizički sa mrežnim kablom preko nekakvog rutera (pretpostavljam da onaj T-com adsl wireless ruter ne mogu koristiti za to?), dok bi se mac spajao wireless, da ne moram svaki puta preštekavati usb kabel iz jednog kompjutora u drugi. Znaci, trebao bi setupirati navedeni xerox kao mrežni printer a da sve to funkcionira i na XP i na OS X. S obzirom da se uopce ne kuzim u mreze i sl. bio bih jako zahvalan kada bi mi netko objasnio kak da to napravim (fino onako od pocetka do kraja) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bazinga
|
EVo detaljan tut: http://macs.about.com/od/macwindows/...winprinter.htm |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
PC bi po logici stvari već trebao biti spojen mrežnim kablom sa router - om ako na lokaciji imaš internet. Na raspolaganju imaš dvije solucije: 1 - spoji ga na PC preko usb - a - po defaultu imaš riješen lokalni (na pc - u) print / scan / šta već ima od funkcija (ne uštekavat usb dok to install procedura ne zatraži), nakon toga na pc - u staviš printer na share, pc i macbook trebaju biti u istoj workgrupi, na macbook - u instaliraš printer tako da odabereš mrežnu varijantu (treba preko mreže detektirat sherani printer) 2 - spoji ga na router preko Lan kabela - trebaš na njemu provjerit / postavit parametre mreže, potom na pc - u i macbook - u instaliraš kao mrežni printer, naknadno i sw za scan |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Da, napravio sam ovu verziju pod br. 1, (pomocu ovog gore linka) i prepoznao je sve, ali mu treba jako dugo da "obradi" stranicu koju mu zadam i pocne printati. Imam T-comov wireless router koji je spojen direktno na PC. S Macom se spajam na internet wireless. Ako bi kupio jos jedan mrezni kabl i spojio printer sa tim kablom na taj router, da li bi onda to radilo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
U tom slučaju bi morao složit 2. kombinaciju ali ni tada vjerojatno neće biti ništa brže. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|